Nazdar! Otázku mám či je trasa greenbike(31) prejazdná, a ako je to tam s blatom? Diki :)

Zo Železnej na BK je to ok. Z BK treba ísť asfaltkou. Z asfaltky po prvý brod sú asi tri stromy (dajú sa preniesť). Potom ok až pod Kamzík.
25.06.2010 - 15:44:25
00
Dnes som sa v Karpatoch len nasral.

Najskôr idem sjazdíkovým turistickým chodníčkom, vidím že tam ide dedulo, tak spomalím a pomaličky idem za ním kým nie je vhodné miesto na predbehnutie, priblížim sa a spýtam sa či môžem prejsť ... to už dedo úplne hnusne po mne pozerá ale uhne sa, ja poďakujem a pomaličky ho obchádzam čo najviac od neho, ... dedo naznačí že ma ide zhodiť a keď som už predním tak začne pi....ť že tam nemám čo robiť a že som ho ohrozil. Tak som sa vrátil (s čím podľa všetkého nerátal) a začal mu vysvetľovať ako sa veci majú (ako som ho predbiehal, že som slušne poprosil, poďakoval a že tam žiadny zákaz cyklistov nie je), ale pri.....ý dedo si proste nedal povedať. Dobre ja to nechám tak a idem ďalej.

Potom si tak šlapem cestičkou k lanovke na Kamzík (tam od asfaltky za jazerom je odbočka doprava cez mostík a doľava), vidím že oproti ide početnejšia rodinka, tak spomalím (nejdem nijak rýchlo max 10), proste počkám si kým sa ustúpia a opäť z čo najväčšej vzdialenosti ich obchádzam. A opäť sa nájde ko..t ktorý si chce niečo dokázať a naznačí že mi vôjde s kočíkom do cesty a celý čas na mňa zazerá. Ja kočík obídem, poviem si len "Ty kokso" ale radšej sa ani nezastavujem lebo tentoraz by som tomu človeku už i vyp.....l.

Dobre predýchavam neuveriteľnú hlúposť ľudí a vyšlapem si k bufetom na Kamzíku a hneď sa pustím smerom nadol po šutrovom chodníčku od altánku. A boha krista, proste pekne poukladané konáre cez cestu. Nijak ma nezdržali, minimálne som pribrzdil ale táááák som tam začal pič...ť že tak som snáď nikdy v živote nehrešil. Ľudia sa začali otáčali že čo sa deje. No úžas, potreboval som to zo seba pustiť von, prešlo ma to až niekde v polke singla, tuším žltá značka (ako sa z asfaltky na Kamzík odbáča).

Ja neviem, toto by sa proste u nás na Liptove nestalo, aspoň teda mne sa tam zatiaľ nič také nestalo, ani len náznakom, veľakrát sa tam s luďmi i porozprávam, poftipkujem, či ma len povzbudia ... ale v Bratislave niéé, málokedy sa nájde čo i len cyklista čo pozdraví, a na každom výjazde sa nájde niekto kto novinové titulky "Zákaz cyklistom do lesa." zoberie doslovne a ja som rád že ani tentoraz som neskončil s patekom vo výpolete. Ako dobre, keby som si to na nich šinul neviem akou rýchlosťou, alebo ich ohrozoval, správal sa ako grobian tak nepoviem, kľudne nech po mne i strieľajú, ale takto ma to proste neuveriteľne vytáča.

Výsledok je ten že už i ja začínam byť nevrlý, prestávam sa zdraviť cyklistom a snažiť sa nadviazať konverzáciu s chodcami či cyklistami.

PS : Pozor kadiaľ idete, dnes pár metrov odomňa padol strom čo vyzeral že celkom drží.
26.06.2010 - 21:23:10
00
Sa čuduj, keď jazdíš ako buran! :lol: Mal si smolu na ľudí, my sme dnes na trase Železná-Pez. baba-Železná stretli len milých turistov. Aj keď jednému sa nepáčilo, že ideme rýchlo. Aspoň mal taký dojem...
26.06.2010 - 21:58:07
00
praveze robis chybu ze chodis tak hrozne pomaly - od istej rychlosti tie picungy totiz nie je pocut.. ;)
26.06.2010 - 22:03:48
00
He, tak ani neľutujem, že som tento rok do lesa ešte ani nepáchol. Ale ani na cestách to nie je zrovna najrúžovejšie.
26.06.2010 - 22:04:17
00
treba byt slusny, usmiat sa, zdravit sa, prejavit dobru volu, ale keby mi naznacil ze ma zblokuje, zastavim a nie som si isty ako by som zareagoval.. Niektori sa bez konforntacie slusnosti nenaucia. Zamienaju si slusnost a uctu k nim (spomalenie, pozdravenie, obidenie ich z dialky) za slabost, alebo nas zly pocit, ze snad do lesa nepatrime. Ked vsak zastavim a spytam sa kde je problem, takymto co peckuje poza moj chrbat rychlo dochadzaju argumenty a vlastne, ze ani nic nehovorili a ze to len pre seba a tak..

nastastie taketo zle skusenosti by som na jednej ruke zratal tych dobrych - povzbudenie, pokec a pod mam ovela viac. som z BA.
27.06.2010 - 01:18:41
00
kupil som si zvonec.... v lese sa ho bojim puzivat sakra ...
27.06.2010 - 08:59:50
00
..som si myslel ze odkedy su na trhu naboje Hope II, brzdy Elixir a plaste sirsie ako 2.25 uz zvonceky stratili svoj vyznam :lol:
PS: sorry za offtopic, ale nedalo mi..

Ja som z BA a s turistami v lese mam na 99% len dobre skusenosti. Sem tam sa najde neaky idiot alebo skupinka podobne uvazujucich, ktory mi ani za svet neuhnu z cesty aj ked ma velmi dobre pocuju a vidia az kym ich neoslovim a vyslovene ich o to nepoziadam. Zopar hlupakov vie cloveku sice pokazit cely den, ale netreba z toho robit pravidlo. Na poslednom vyjazde som slapal do strmsieho kopca a oproti siel bezec dolu kopcom. Cesta bola trochu uzsia a tak som zosadol, ustupil na kraj a tam chvilku tlacil bike ze ho pustim a on na to.. slap, slap, to vyjdes.. Trochu sme sa nepochopili, ale celkom mile :clap:
27.06.2010 - 10:06:26
00
v BA jazdím 10 rokov ale fakt že debkov čo som stretol spočítam na jednej ruke.. čo sa týka nezdraviacich cyklistov, tak víkend a teplo vyháňajú všetkých von (aj týchto "necyklistov") hlavne do okolia koliby.. čím si ďalej od železnej/koliby tým je to lepšie a aj ludia sú priatelskejší..

tak s nadhladom by som to zhrnul že: na železnú v nechodia bikeri a turisti, ale hovadá ktoré sa tvária že su na prechádzke v prírode lebo je to v móde..
27.06.2010 - 10:17:13
00
Čo sa Hope II náboja týka, ľudia sú úplne hluchí. Točím na voľnobehu, nech je to ešte viac počuť a oni aj tak nič... Potom sa čudujú, že ide bicykel. :fubar: :D
27.06.2010 - 10:33:36
00
V poslednom čase mám problémy s turistami ktorí majú voľne behajúceho psa. Minule ma skoro sundal vzrastlý pes, ktorý po mne vyšprintoval a prenásledoval ma hodný kus cez les, nevšímajúc si zbesile volajúcu paničku, ktorú mal zjavne v paži. :tmi:
A najnovšie nechápem dievčence jazdiace po lesných cestách,ktorým nestačí šírka lesnej cesty a takmer bežne so smrťou v očiach ma míňajú len pár centimetrov. Podotýkam, jazdím si vždy po pravej strane. Prípadne v zákrute idú po opačnej strane cesty, kde by ich človek vôbec nečakal.
No hrôza. :tmi:
27.06.2010 - 11:45:58
00
Zaujímavé názory, len si treba uvedomiť, že keď niekto jazdí v lokalitách, kde chodia stovky/ tisíce turistov, tak sú takéto situácie pravdepodobnejšie, výskyt blbcov na kilometer2 vzrastá :)
Osobne som ani neviem kedy jazdil cez voľné dni po turistických chodníkoch plných ľudí, nebaví ma to a netúžim po situáciách tu opísaných.
Plus by som skôr povedal, že ak sa predbiehajú ľudia tak treba zazvoniť a následne poďakovať, kto nemá zvonček (dajú sa kúpiť aj úplne malé) tak treba aspoň otvoriť ústa, že teda chcem prejsť (veľa cyklistov nepovie nič a potom sa rozčulujú, že prečo sa tí ľudia nevyhnú), nejaké ťukanie brzdovej páčky a hučanie z nábojom sa dá ľahko prepočuť :)

Nechcel by ísť niekto zajtra tj. utorok/poprípade v stredu na výjazd z Malaciek do Perneku a následne lesnými cestami smer Kuchyňa-Vysoká-Peterklin, plus podľa času a nálady aj možno niečo iné :) Naspäť cez Rohožník do Malaciek a vlakom do Bratislavy.
Tempo: žiadne naháňanie (nemám toľko tento rok najazdené ako kedysi) a dosť fotoprestávok :)
28.06.2010 - 08:06:46
00
Aj by chcel, no keď dnes nespravím skúšku, mám poslednú možnosť v stredu.
28.06.2010 - 08:21:51
00
No tak to aby si ju spravil :)
Mne je to v podstate jedno, môže to byť aj vo štvrtok, ak bude samozrejme dobré počasie. Dal som sem návrh, pretože vždy jazdím sám a je to už nudné.
Kedy budeš vedieť výsledok dnešnej skúšky?
28.06.2010 - 08:25:47
00
Sektaci, zajtra po praci by sa niekto so mnou zo starej partie isiel povozit plus pokofolovat - asi na hradzu? resp, ak by sa Vam chcelo niekam do kopcov, moze byt. Viem skoncit o 17 hod, workujem teraz pri Mladej Garde + doprava na miesto stretnutia (btw. uz som vidiecan, uz niesom BA).
28.06.2010 - 08:57:49
00
keyboard_arrow_up