Po vzore spišiakov a na popoud nehasnúcej hviezdy prešovského bikingu - petraG zakladám generálnu tému o pojazdoch na šariši:) Tak uvidíme či sa koťuha jedna ujme: ))
Ist na Cergovsku chatu z Hertnika je najhorsie riesenie, je to cele po asfalte. Na Cergovsku chatu existuje spusta ciest, niekde je asfaltu viac, niekde menej:
1. PO- Kanas - Gregorovce - Uzovce - Sarisske Sokolovce - Drienica - Cervena Voda - Jakovany - Olejnikov - Lutina - Majdan (vsetko bocne asfaltky, polne spojky medzi dedinami v podhori Cergova), alt. vlakom do Pecovskej N. Vsi, potom dalej Olejnikov...
Z Majdanu dolinou a terenom bud na Cergovsku chatu po zltej TZ alebo asfaltkou do sedla Priehyba, odtial hrebenom na Cergovsku chatu cez Horosovik, Javorinu, ... (cca 10 km).
2. PO- Kanas - Gregorovce - Hubosovce - Bodovce (potial asfalt, ak je sucho, da sa Hubosovce - Bodovce polnou spojkou), z Bodoviec ciastocne lesnou asfaltkou, potom zvaznicami okolo Lysej na hreben, hrebenom od Lysej na Cergovsku chatu.
3. PO (Sidlovec) a zacina teren, modrou TZ do Kanasa (Bodas), dalej "motorkarskym" obchvatom okolo Kanasa lesom medzi Straze, zjazd lukou do Terne, okolo ciganov lesnou asfaltkou dolinou smer Cergovska chata. Asfaltka konci po cca 5 km, dalej je to len teren az na chatu. Naspat cez Hradisko do Terne (teren), opat pomedzi Straze do Kanasa (teren, da sa aj inou cestou, ako bol prichod), dolinou do PO (teren).
Trasa 1 je najdlhsia, s najvacsim podielom asfaltu, trasa 3 je max. teren, minimum asfaltu (ak neratam lesnu asfaltku z Terne). GPS nemam (mozno ma Luho), vhodny by bol miestny sprievodca, keby termin nekolidoval s nasim zajazdom do Montenegro (18.5. - 29.5.) a tiez nie buduci vikend, tak sa mozem podujat.
2 luho, peterg Celkom by sa mi pozdavalo ak mas (mate) chut dat to dohromady po vasom navrate z Ciernej hory. My ideme o mesiac neskor, takze za primerane pohostenie by sme vas vzspovedali aj o Ciernej hore.
Pri chate Marica stalo auto, ale napis hlasil: chata zatvorena. Planovany rum sme museli vytiahnut z vlastnych zasob. Ostrov Robiňa Karusela nepoznam a ostrovov lasky bolo po ceste neurekom a dostali sme sa na vsetky:)
Hladina vody je nizko, odhadom asi 3-4 m pod bezny stav. V dolnej nadrzi je vody plno.
Myslel som ten co je kusok pod Maricou. Ono ho z cesty nie je vidiet, tak asi nevies presne posudit ci sa da na neho prejst, vlani som na nom nasiel obrovskeho Cervenaka (Kozak zltooranzovy)
Dnes menší kondičný výjazd z PO- Stavenec-Ruská n/Ves- cesta Pod chatou Sova - Sigord a späť zo Sigordu po zelenej na stavenec. Fajne bolo. Celkovo 39 km.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1. PO- Kanas - Gregorovce - Uzovce - Sarisske Sokolovce - Drienica - Cervena Voda - Jakovany - Olejnikov - Lutina - Majdan (vsetko bocne asfaltky, polne spojky medzi dedinami v podhori Cergova), alt. vlakom do Pecovskej N. Vsi, potom dalej Olejnikov...
Z Majdanu dolinou a terenom bud na Cergovsku chatu po zltej TZ alebo asfaltkou do sedla Priehyba, odtial hrebenom na Cergovsku chatu cez Horosovik, Javorinu, ... (cca 10 km).
2. PO- Kanas - Gregorovce - Hubosovce - Bodovce (potial asfalt, ak je sucho, da sa Hubosovce - Bodovce polnou spojkou), z Bodoviec ciastocne lesnou asfaltkou, potom zvaznicami okolo Lysej na hreben, hrebenom od Lysej na Cergovsku chatu.
3. PO (Sidlovec) a zacina teren, modrou TZ do Kanasa (Bodas), dalej "motorkarskym" obchvatom okolo Kanasa lesom medzi Straze, zjazd lukou do Terne, okolo ciganov lesnou asfaltkou dolinou smer Cergovska chata. Asfaltka konci po cca 5 km, dalej je to len teren az na chatu. Naspat cez Hradisko do Terne (teren), opat pomedzi Straze do Kanasa (teren, da sa aj inou cestou, ako bol prichod), dolinou do PO (teren).
Trasa 1 je najdlhsia, s najvacsim podielom asfaltu, trasa 3 je max. teren, minimum asfaltu (ak neratam lesnu asfaltku z Terne). GPS nemam (mozno ma Luho), vhodny by bol miestny sprievodca, keby termin nekolidoval s nasim zajazdom do Montenegro (18.5. - 29.5.) a tiez nie buduci vikend, tak sa mozem podujat.
Pripadne ak bude zaujem u tunajsich bikerov, mozme dohodnut PO/KE vyjazd na chatu
Oprava: Spravne mal byt text "pod 2l/100km"
To by som netvrdil, ja som nic nevolil, len priamo odpovedal na priamu otazku
Ta dnesna mladez! To je ten co my sme nazyvali ostrov lasky?
Hladina vody je nizko, odhadom asi 3-4 m pod bezny stav. V dolnej nadrzi je vody plno.
Aj nas preriedilo, ale zislo sa nas v Kosiciach viac
Dakujem. Az v tomto pozehnanom veku som sa vdaka tebe dozvedel, ze sa tam da ist aj na huby.