Ahoj. Dúfam, že vám nebude vadiť, že sa sem votrel lehobiker. Za svoj život som už vyskúšal všetky typy bicyklov, ale prirodzeným vývinom som dospel k lehobikom. Skúšal som na slovenskom webe hladať stránku, alebo diskusiu o lehokolách, ale nič som nenašiel. Ak by mal niekto záujem chcem urobiť stretnutie jazdcov a priaznivcov lehobikov. Termín je 11.7-13.7 2008 v Piešťanoch. Ubytovanie je zabezpečené na chate v obci Banka. Približný program: v piatok od obeda príjazd účastníkov, do večera aklimatizácia, zoznámenie, "ulovenie miesta na spanie", večer volný program (filmy z ciest, fotky-stačí CD, USB-notebook bude). V sobotu výjazd po okolí, návšteva mesta, volný program, v nedeľu menší výjazd, balenie, lúčenie, odchod domov. Na chate je možnosť grilovať, variť, osviežiť sa v bazénku, osprchovať sa. Spanie pre cca 10 ludí+5 ludí v stane. Poplatok majiteľovi chaty za energie 100 Sk/dospelý človek. Jesť a piť čo kto prinesie. V prípade záujmu možnosť uvariť guláš. Podrobnosti môžeme rozoberať tu, alebo na http://www.nakole.cz/diskuze/7139-tema- ... aquot.html
13.06.2008 - 11:36:26
00
Neviem či to je tým, že som v zlej diskusii, že nikto nereaguje. Začínam chápať prečo na Slovensku stretávam tak málo lehobikerov. Ked som v jednej predajni kde predávajú aj lehokolá zisťoval koľko ich predajú, tak mi povedali, že minulý rok predali JEDNO lehokolo. Je to smutné, obzvlášť keď viem koľko toho lehokolo ponúka napríklad pre cykloturistov, alebo pre ľudí ktorý majú problémy s chrbátom a na normálnom bicykli jazdiť nemôžu. Je to škoda.[/b]
17.06.2008 - 17:00:40
00
Poznam dost bikerov, ale nikto z nich taketo priblizovadlo nevlastni, takze naozaj ich je na Slovensku asi ako safranu. Mozno sa Ti skor podari zorganizovat nieco v spolupraci s ceskymi susedmi...
17.06.2008 - 17:21:25
00
Práve po skúsenostiach zo super akcii v Česku som chcel urobiť pre začiatok menšiu akciu, ale asi nebude pre koho. Mám prosbu na Vás čo ste tu na fóre často. Ak stretnete niekde jazdca jazdiaceho v ľahu odkážte ho na toto fórum, na Slovensku neexistuje žiadny web pre lehokolistov. Ďakujem
17.06.2008 - 17:28:03
00
ked nejakych stretnem dam im echo. CO sa tyka mna osobne mam na to taky nazor ze to skusim az mi zdravotne dovody nebudu dovolovat jazdit na normalnom MTB. Mam rad prirodu rad chodim na hory ci uz na peso, liezt, alebo na biku. Nemam rad pecenie sa na slnku typu opalovanie sa pri mori a nerad chodim na biku po asfaltovych cestach kde jazdia auta. U nas nie su ohladuplni vodici a cesty su v zlom stave. Kombinacia asfaltovych ciest, sucasneho sa vypekania na slnku v lahu, a obmedzenia len na lahko dostupne tereny u mna tieto lehokola pochovava. Radsej budem slapat do poriadneho kopca, vozit sa v blate, tlacit to co neviem vyslapat ale potom si uzijem tie vyhlady, ten zjazd atd. myslim ze podobne su na tom aj ostatni ludia na tomto fore...
17.06.2008 - 18:36:02
00
Doporučujem pozrieť si videá na www.azub.cz Lehokolá už dávno nie sú iba na poflakovanie po asfalte. Honza Galla - cestovateľ a okrem iného aj tester Azubu precestoval rôzne krajiny, kde si užil aj nespevnené cesty. Ďalšie videá sú na http://www.cyklistika-inak.com/download.html . Azub sa dokonca píši, ako jediný výrobca, lehokolom do terénu Azub Hardcore.
17.06.2008 - 20:41:19
00
Viac videí je na anglickej mutácii stránky http://www.azub.cz/en/gallery.php
17.06.2008 - 20:48:19
00
Nikto? Môžu prísť aj cyklisti, ktorý chcú lehobike vyskúšať, prípadne kúpiť. Mám tiež bohaté skúsenosti z vlastnej stavby týchto strojov, tak ak niekto chce stavať a potrebuje poradiť môže prísť.
25.06.2008 - 19:10:15
00
Vidím, že som napriek sledovaniu stránky MTbiker stále poriadny cyklistický analfabet. Netušila som, že takéto niečo existuje.Ale ´vzbudzuje to vo mne rešpekt, pripadá mi to dosť nebezpečné, hlavne v teréne.A čo pády, žiadna sranda.!?! Každopádne-veľa zdaru,opäť som múdrejšia.
25.06.2008 - 19:40:52
00
Ja som len raz videl 2 lehobajkerov v Rakusku, inac nic... :(
25.06.2008 - 20:47:46
00
No v teréne na tom nedáš skoky ani buny hop, ale každopádne sa nepadá na hlavu, ale na bok a hlavne nie z takej výšky. Jazdil som dosť na MTB a mám skúsenosti s pádmi na oboch typoch strojov. Jednak ich na lehobiku bolo minimum a neboli z takými následkami ako na klasickom MTB. Lehokolo je neporovnateľne pohodlnejšie, anatomicky tvarované kreslo je pohodlnejšie ako najvymakanejšie sedlá klasických mtb. Nehovoriac o prirodzenej jazdeckej pozíci na lehokole, kde ma nebolí zadok, chrbát, zápestia ani zátylok a kde mám perfektný rozhľad okolo seba. Model Azub Hardcore je na dlhú turistiku po rozbitých cestách ideálny, Azub Max na plášťoch Stelvio je ideálna žiletka a Azub 5 a Mini sú na každodenné jazdenie do práce, ale aj na turistiku ako stvorené. Teraz pribudli nové modely, ktoré sú cenovo dostupnejšie, inak kopírujú drahší Azub Mini /2x20"/, Azub 5 /pr.20" zad.26"/, Azub Max /2x26"/, a Azub Hardcore MTB medzi lehokolami. Lacnejšie sú: Bufo, Apus, Ibex. Viac na www.azub.cz
26.06.2008 - 15:49:10
00
mozimy, zdielam s tebou radost pre tento novy typ sportu...

...ale pripada mi to, ako by si presviedcal snowboard-aka s pudlom na pol zrde aby sa dal na bezkovanie, lebo je to zdravsie a bezpecnejsie... :roll:
... s tlakom na mtbikerov narabas velmi jemne a s citom, napriek tomu neverim, ze niekto z miestnych nadsencov zahodi bajk a "lahne medzi kola na cestu"
26.06.2008 - 16:00:00
00
mozimy, zdielam s tebou radost pre tento novy typ sportu...

...ale pripada mi to, ako by si presviedcal snowboard-aka s pudlom na pol zrde aby sa dal na bezkovanie, lebo je to zdravsie a bezpecnejsie... :roll:
... s tlakom na mtbikerov narabas velmi jemne a s citom, napriek tomu neverim, ze niekto z miestnych nadsencov zahodi bajk a "lahne medzi kola na cestu"

Nejde o to, že by mal niekto prejsť z MTB na lehobike,myslím že urobiť si prehľad je tiež niekedy dobré, nie len mať klapky na očiach a nechcieť počuť o ničom, čomu sa nevenujem ja. Možno to pramení z toho, že sa do tejto problematiky nik až tak veľmi nerozumie. Ja sa teda poučiť dám.
26.06.2008 - 17:00:22
00
2mozimy:
jedna vec ma zaujíma. Ako sa na tom šlape do kopca? Vraj to je najväčšie mínus týchto strojčekov. Ja mám už dávno tichú predstavu, že ak sa raz dám na tréning asfaltu(kým je v lese blato), tak lehokolo by bolo to pravé. Ale také, že prdel je 10cm nad vozovkou, nech sa tá aerodynamika zvýrazní.
26.06.2008 - 19:27:35
00
for dudo: Je my jasné že neurobím zo snowboarďáka bežkára, ale Tvoje vyjadrenie ma ešte viac presvedčilo, že ľudia o týchto strojoch nemajú ani páru. Tieto stroje nie sú novinka, tieto stroje tu boli omnoho skôr. Gary Fischer a jeho tlupa ktorá v Amerike na starých Schwinoch začínala píať históriu MTB ešte ťahal dreveného káčera, keď vo Francúsku závodili na okruhoch predchodcovia ležetých strojov. Práve preto, že na týchto strojoch často vyhrávali priemerný jazdci a porážali favoritou na klasikách zatrhla zmenou pravidiel UCI tieto stroje. Toto sa udialo medzi svetovými vojnami, keby vtedy UCI nezasiahla, dnes sme si mohli bežne vyberať medzi klasikou a lehom. Mojim zámerom nie je presviedčať jazdcov MTB, mojim zámerom bolo informovať ludí ktorý sa o tieto stroje zaujímajú, ale nemajú kde /na slovenskej stránke/ nájsť info.
for pisosip: Všeobecne sa na lehokole využívajú iné svaly ako na klasike. Zo začiatku si musí telo navyknúť a vtedy múže byť jazdec v kopcoch pomalší. Rýchlejšie sa prispôsobia ludia, ktorý sú naučený točíť vyššiu frekvenciu a používajú SPD.
27.06.2008 - 06:55:56
00
keyboard_arrow_up