Čaute.Podeľte sa s ostatnými so skúsenosťami,vedomosťami,atď...o produktoch-bicykle,oblečenie,doplnky,atď... tejto značky.Ja mám zatiaľ Cube LTD SL 2012,myslím že s celkom dobrou výbavou za dobrú cenu 970eur.Som s ním spokojný-okolo6000 km bez problémov.Mám aj nejaké oblečenie-tiež spokojnosť.Uvažujem o nejakom CUBE FULL,ale akosi si neviem vybrať.Niečo na všestranné jazdenie.Privítam akúkoľvek informáciu o tejto značke.
v obchode kde som to kupoval mi bolo povedané, že stred mi môže vymeniť (samozrejme nový si musím zaplatiť) lebo ten zázrak keď sa vyberie tak na 99% sa už nedá znova nalisovať lebo ten kto ten systém vymyslel musel byť kompletne sfetovaný asi (chápem prečo sa press fit dáva do karbónových rámov ale prečo to trepú aj na hliníkové ?) alebo si na to mám zvyknúť, že ono to časom asi prestane
kus pomôže keď nastriekam silikónový olej medzi misku a rám tak na nejakú hodinku praskanie ustúpi ale potom sa postupne vracia, aj keď je pravda že mi to nepraská vkuse ale iba pri prudšom zábere ale aj tak
mne to praská od vodorovnej polohy až po zvislú v smere záberu, oboma kľukami (a to som na biku začal jazdiť nejaké 3 mesaice dozadu takže o nejakej extra sile pri zábere nemôže byť ani reč ). Po motorickej stránke to ide ako má len tá zvuková kulisa je fakt "úžas"
ešte som kdesi zachytil, že môže pomôcť použitie loctite (teraz neviem ktorý presne) medzi misky a rám
Octalinky celkom radi praskajú. Mám skúsenosť, že mi praskal čisto nový, vybalený založený a od prvého zašliapnutia hneď prásk...druhý už vydržal byť ticho nejakého polroka
možno by pomohla nejaká vyššia rada ale ťažko povedať
kamošovi vydržal praskajúci octalink stred fungovať 2 sezóny (dokopi prežil nejaké 3) a až potom sa začal prejavovať malý vakeľ, dovtedy to praskalo ako divé ale bez vaklenia alebo zadrhávania
pre porovnanie mne keď začal praskať howitzer stred tak po 2 dňoch som už cítil že ložiská idú trocha ťažšie ako išli predtým
s tohto mi logicky vyplýva že octalink bude asi horšie utesnený a ľahšie sa do neho dostane bordel, ale asi iba do tých miest kde to ničomu nevadí čo sa týka chodu len to začne takto pekne praskať (ale to je len moja teória bohvie ako to je naozaj )
Viete my niekto este poradit kde zistim aku velku vidlu mozem pichnut na ten moj ram?
Uz som pozeral aj originalne stranky a vsetko co ma napadlo ale nikde som nic nenasiel
So zdvihom by som moc nešpekuloval (aspoň nie na tomto type/určení bikov) Aj geometria je navrhnutá na ten zdvih čo tam je od výroby, možno by tomu neublížilo keby tam šla nejaká 120mm vidla, dolu kopcom by to malo byt stabilnejšie keďže by to trocha zmenšilo hlavový uhol. Aj tak to je len teoretizovanie a bohvie ako by sa to chovalo v praxi
A ako už bolo spomenuté rám by to nemusel vydržať a na prípadnej reklamácii by si už vôbec nepochodil
No to je pravda co hovorite len ked idem trocha drsnejsie a mam natlakovanu vidlu podla manualov na moju vahu tak vidla ide az na doraz coz nieje moc dobre takze ju musim mat natlakovanu na viac PSI coz ale zas znamena ze ked idem normalne tak je zas tvrdsia
Budis asi necham tu 100vku inac som snou celkom spokojny
Ja mam vidlu natlakovanu na viac psi, takze to tych celych 120mm nezoberie, pretoze ked to bolo tak ako malo byt, tak moc nechybalo, aby mi to o seba narazalo. Ale tlmic mam tak, ze pri nejakom skoku zoberie takmer cely zdvih, tam to, ale neriesim. Ak teda nechces riskovat, tak to treba nechat na viac psi.
pri vidle by som sa nebál, že korunka narazí o nohy aj keď to možno tak vyzerá, tam ide o milimetre, šak si skús vypustiť vzduch a stlačiť vidlu na doraz nejaká rezerva tam bude, síce malá ale nedotkne sa to (aspoň som sa s tým ešte nestretol, ak nerátam dvojkorunky a expertov čo si ich posunuli nižšie ako bola minimalna hranica ). Čo sa týka dorazov tak s tlmiča mám horší pocit keď sa celý zanorý
odskok by mal byť nastavený tak "akurát" lebo keď ho dáš príliš rýchlo tak sa síce bude skorej vracať a využije o niečo menej zdvihu ale zasa ťa bude vidla kopať do rúk a vyklepe ťa ešte viac ako teraz najskôr sa nastavuje tlak a potom odskok
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
kus pomôže keď nastriekam silikónový olej medzi misku a rám tak na nejakú hodinku praskanie ustúpi ale potom sa postupne vracia, aj keď je pravda že mi to nepraská vkuse ale iba pri prudšom zábere ale aj tak
// ja mam napr. tento
http://www.kupkolo.cz/stredova-osa-shimano-bb-es25-octalink_z2606/
neviem tam dat nieco ine trvacnejsie?
http://www.kupkolo.cz/stredova-slozeni-osy_k56/octalink_k771/
ešte som kdesi zachytil, že môže pomôcť použitie loctite (teraz neviem ktorý presne) medzi misky a rám
možno by pomohla nejaká vyššia rada ale ťažko povedať
pre porovnanie mne keď začal praskať howitzer stred tak po 2 dňoch som už cítil že ložiská idú trocha ťažšie ako išli predtým
s tohto mi logicky vyplýva že octalink bude asi horšie utesnený a ľahšie sa do neho dostane bordel, ale asi iba do tých miest kde to ničomu nevadí čo sa týka chodu len to začne takto pekne praskať (ale to je len moja teória bohvie ako to je naozaj
Viete my niekto este poradit kde zistim aku velku vidlu mozem pichnut na ten moj ram?
Uz som pozeral aj originalne stranky a vsetko co ma napadlo ale nikde som nic nenasiel
A ako už bolo spomenuté rám by to nemusel vydržať a na prípadnej reklamácii by si už vôbec nepochodil
Budis asi necham tu 100vku inac som snou celkom spokojny
pri vidle by som sa nebál, že korunka narazí o nohy aj keď to možno tak vyzerá, tam ide o milimetre, šak si skús vypustiť vzduch a stlačiť vidlu na doraz nejaká rezerva tam bude, síce malá ale nedotkne sa to (aspoň som sa s tým ešte nestretol, ak nerátam dvojkorunky a expertov čo si ich posunuli nižšie ako bola minimalna hranica