Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
O nejakú vymyslenú kategóriu tu nejde.. Len som chcel dať tip, že sú aj vpodobnej cene podobné bajky. Teraz si kolega kupoval HT Radon cragger 7.0 a veľmi dobrý bajk za super cenu.
Ta geo nie je moc podobna,povedal by som, pozri reach ,STA , Radon ma viac "modernejsiu "geometriu. Pokial jazdis viac kopce hore dole,moze byt takato geometria vyhodna. Kolega bral Neuron CF8, bol prekvapeny ,ako sa mu to v stojkach stavia na zadne, chcel by to kompenzovat vidlicou so znizovanim zdvihu...Presiel z HT 26".
Ivanzila, jasne AM/EN bike - more rough unpaved terrain with intermittent jumps/drops with a height up to 0,5m
- no riding on one wheel neither front or rear, no braking that causes the rear wheel to lift up
CAT4 pri Radon/Cube je +- CAT3 pri Canyon - sporadic jumps of a maximum height of approx. 60 cm are also included in the field of use of these bicycles
Tym samozrejme nejdem a nechcem tvrdit, ze Skeen Trail je zly bike, len som chcel poukazat na to, ze aj ked jeden je CAT4 a druhy je CAT3, tak oba su rovnakeho zamerania.
OK, tak nie je podobna, to sa mozeme dotahovat o slovicka. 66,5 vs 67, 74,5 vs 76,4, 453 vs 474. Mysim, ze trochu podobne to je... Ale ano, Radon ma modernejsiu geo. Neurona som mal tri roky, v stojkach sa spraval krasne, ziadne stavanie, to je vec hlavne techniky a nie geo.
No ja mozem porovnat Jeffsy 2016 (geo ako Neuron) a Ibis Ripmo (modernejsia geo) a v stojkach je ten rozdiel skratka badatelny. Kde som vtedy bojoval na spicke sedla ,teraz skratka len slapem a ide ako zubacka🙂
Ja som tento rok tiez presiel z HT 26 na Neuron. A uplne opacna skusenost ako pise kajto, tam kde sa HT stavalo a bojoval som, Neuron sedi ako pribity, ani v najprudsich vyslapoch som nemal ani len pocit, ze by sa chcelo predne koleso zdvihat. Co som musel slapat predtym zo sedla v stojke, teraz ide v sedle bez problemov.
Pri novom Ultimate su este nahodene aj stare modely tak sa da pekne porovnat zvysenie cien. Dost divne ze zakladny model na 105ke zdrazel o 500e(20%) a na Ultegre "iba" o 300e(10%).
Pri novom Ultimate su este nahodene aj stare modely tak sa da pekne porovnat zvysenie cien. Dost divne ze zakladny model na 105ke zdrazel o 500e(20%) a na Ultegre "iba" o 300e(10%).
A na ultegre pribral skoro pol kila, ale predpokladam, ze to bude tymi tazsimi kolesami
No ja mozem porovnat Jeffsy 2016 (geo ako Neuron) a Ibis Ripmo (modernejsia geo) a v stojkach je ten rozdiel skratka badatelny. Kde som vtedy bojoval na spicke sedla ,teraz skratka len slapem a ide ako zubacka?
Presne rovnako to vidím aj ja v porovnaní Jeffsy a Spectral. Je to veľký posun v geometrii a jazdných vlastnostíach hore aj dole. Spectral sa nedvíha v stojkach a dole ide brutálne. Skrátka parádny AM bike ?
Nazdar,jazdite niekto aktualny Spectral 29 AL6 vo velkosti L ? rad by som vedel, ako sedi a funguje na vysku okolo 188cm, 94kg, na akych trailoch ho jazdite, skusil niekto aj bike park a co pripadne musel vymenit,lebo ti to nesedelo. Vychadza mi ako jedina rozumna volba vzhladom na jeho hmotnost, schopnosti a tiez vybavu a vlastne aj pre moje schopnosti a sposob vyuzitia. Hladam allrounder,pretoze najviac jazdim traily, na ktore treba vyslapat aj hodinu do kopca,ale nepohrdnem aj dlhsim vyjazdom. Este aj Trek slash mi tam pasuje,ale...cena/vykon noveho sa mi nezda tak vyhodna. Tu by som mozno riskol? nejaku lahku jazdenku. Rad si precitam aj vase nazory. Vdaka
Ahoj, mám síce CF7, ale tiež L a mám 187 aj keď ted som ľahší, ale teda to nie je podstatné Takže aspoň teoreticky by ti sadnúť mal podľa výšky. Al je samozrejme trochu ťažší, inak je to parádny bike. Ja na ňom dávam aj výjazdy okolo 50 km a už som mal aj cez 2000 výškových. No bežne tak okolo 30 km a cca 1000 výškových to nie je žiadný problém. Ono je to všetko aj tak hlavne o kondičke a koľko máš v nohách. Jazdím s kamošom čo má ebike, smozrejme ide na nízkej podpore, inak by sa to nedalo prípadne aj s bikermi čo majú ľahiše biky a dá sa to.
Je to výborný AM bike, zvládne totho asi viac ako tomu dokážem naložiť.
Odjazdené mám na ňom aj ťažšie terény, občas nejaký bike park, ale skokan nie som, len niečo menšie, na čo ten bike bohate stačí. Odjazdený napr. Blizard na Malinom Brde, nedávno Rychleby a tam bol ten bike výborný. Má skvelú geometriu. pomer cena /výkon výborný, takže tam myslím, že chybu určite nespravíš.
A Treky sú výborné biky, ale ako sám píšeš, tá cena...tam by si pri podobnej výbave zaplatil podstatne viac
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
- more rough unpaved terrain with intermittent jumps/drops with a height up to 0,5m
- no riding on one wheel neither front or rear, no braking that causes the rear wheel to lift up
CAT4 pri Radon/Cube je +- CAT3 pri Canyon
- sporadic jumps of a maximum height of approx. 60 cm are also included in the field of use of these bicycles
Tym samozrejme nejdem a nechcem tvrdit, ze Skeen Trail je zly bike, len som chcel poukazat na to, ze aj ked jeden je CAT4 a druhy je CAT3, tak oba su rovnakeho zamerania.
ano
A na ultegre pribral skoro pol kila, ale predpokladam, ze to bude tymi tazsimi kolesami
EDIT: este w%more aero.
Krajsi je urcite 🙂🙂
Presne rovnako to vidím aj ja v porovnaní Jeffsy a Spectral. Je to veľký posun v geometrii a jazdných vlastnostíach hore aj dole. Spectral sa nedvíha v stojkach a dole ide brutálne. Skrátka parádny AM bike ?
Je to výborný AM bike, zvládne totho asi viac ako tomu dokážem naložiť.
Odjazdené mám na ňom aj ťažšie terény, občas nejaký bike park, ale skokan nie som, len niečo menšie, na čo ten bike bohate stačí. Odjazdený napr. Blizard na Malinom Brde, nedávno Rychleby a tam bol ten bike výborný. Má skvelú geometriu. pomer cena /výkon výborný, takže tam myslím, že chybu určite nespravíš.
A Treky sú výborné biky, ale ako sám píšeš, tá cena...tam by si pri podobnej výbave zaplatil podstatne viac