Mate dake typy na nieco lepsie a tiez karbon a zamykanie vidlice aj tlmica na rajdoch tak do 6000
Dakujem
Vzduchovy tlmic
Rozmery tlmica:
230x62.5 mm deklarovany, ale aj 230x65 mm je z vyroby namontovany rovnako.
Horny cap tlmica:
Flip chip v polohe, kedy je cap nizsie a blizsie k zadnemu kolesu.
Vlozka do oka tlmica 40 mm sirka, 8 mm vnut. priemer.
Dolny cap tlmica:
Pouzity ten blizsie k prednemu kolesu (skrutka je oznacena "Coil", ale neplati to).
Vlozka do oka tlmica 28 mm sirka, 8 mm vnut. priemer.
Pruzinovy tlmic
Rozmery tlmica:
230x65 mm.
Horny cap tlmica:
Flip chip v polohe, kedy je cap vyssie a blizsie k prednemu kolesu.
Vlozka do oka tlmica 40 mm sirka, 8 mm vnut. priemer.
Dolny cap tlmica:
Pouzity ten blizsie k zadnemu kolesu (skrutka je oznacena "Air", ale neplati to).
Vlozka do oka tlmica 20 mm sirka, 8 mm vnut. priemer.
Pruzina:
151 mm, pre zdvih 57.5-65mm (kedze tlmic ma zdvih 65 mm).
350 lb je bez problemov do zhruba 85 kg celkovej vahy jazdca.
Tlmic vacsinou uz z vyroby ma v okach nalisovane strieborne 1/2" klzne puzdra, do ktorych sa vkladaju vlozky tlmica spominane vyssie. Na nasadzovanie vloziek do 1/2" klznych puzdier je ale tiez nutne mat specialny nastroj. Zavitovy od Rockshox funguje vyborne a je ho mozne pouzit aj na vymenu samotnych klznych puzdier v pripade potreby.
Edit: Impulzivny nakup vyriesil vahanie
Vlastná skúsenosť... To AMSko mam aj nafotene ako "krásne" to páni spravili... Pred 8 rokmi som kúpil prvý Cube hliníkový Fritzz slúžil mi 3 roky viac menej k spokojnosti... No mam pocit ze čím novší model tým viac pasci čaká človeka pri servise
Pises z vlastnych skusenosti alebo z pocutia? Par sezon som jazdil karbonove stereo a ziadny problem s ramom som nezaznamenal.
Narazas na sroby stavby srobovane rovno do ramu bez puzdra akebo osky, co kedysi davno robili. Alebo maju aj nejaky aktualny problem?
Mate dake typy na nieco lepsie a tiez karbon a zamykanie vidlice aj tlmica na rajdoch tak do 6000
Dakujem
Ako uz pisali, lepsi v com? Modernejsi? Drahsi? Agresivnejsi? S inou geo? Lahsi? Slapavejsi? Ked nevies odpovedat tak sa neoplati menit, lepsi bicykel z teba lepsieho jazdca neurobi.
Za mna je to Stereo taky nudny bajk, kratky a vysoky. Na take pohodove vozenie sa po trailoch. Ak 130/120 - 120/120 tak bud nieco slapavejsie a lahsie, na dlhe trasy a sportovejsie jazdy s tym ze to na trailoch zvladne to iste co ten Cube - transition spur, last asco, yt izzo... Alebo na druhu stranu nieco agresivnejsie na rovnakych zdvihoch, nieco polozenejsie, nizsie a dlhsie.
lux trail je dalsi kandidát
aj ten ghost lector fs je paradny ale ma uz dost zavodnu geometriu
https://www.bike24.com/p2398862.html
bajk chcem hlavne na dlhe stupania do kopcov (vyslapy po robote)
(hned od domu 330mnm mam trasu az na 1182mnm)
a celodnove vikendove vylety 80km +- po horách (kremnické vrchy,veľká fatra)
viete poradit alternativy od inych vyrobcov v tejto cenovej kategorii 4000€ +- 500
Ale mozno len zbytocne spekulujem tak preto pisem ze kazda rada mi je nad zlato ci mam menit bajk a ak ano za aky
Ako som pisal nemam prehlad a take skusenosti podrobne ako vy chalani co sa mi snazite poradit
EDIT: prepac si napisal nez som toto zosmolil,....ano vsetci s napatim cakame co je pre teba to lepsie, lebo zatial mi vychadza ze to lepsie je pre teba cokolvek co bude drahsie. A mozno trochu tusime ze by si chcel radsej shimano komponenty? Alebo chces znacku ktoru nema kazdy?
Tak ja jazdim 100% len po horach nechodim do bike parkov jazdim Smolenice Dobra Voda Chtelnica cele toto okolie tuna sem tam sa niekam vybehne inam
Ja vahu neriesim ja bikujem lebo ma to bavi a nemam problem si dat do tela a ked idem tak beriem plny vak jedla vody mam dost vysoku spotrebu takze neriesim vahu komponentov ked si potom nalozim na chrbat dalsie kila
Tie brzdy shimano ma aj ten cube a su perfektne zamna ine by som asi nechcel aky je tvoj nazor
Mas aj nieco ine co by bolo vhodne kupit aj tu na SVK popripade to ist pozriet
Ten cube som kupil minuly rok v septembri za 3000 myslis ze by som ho dokazal predat aspon za 2300
Dik