Zdravím, potrebujem poradiť ohľadom nového bajku. Mám na výber 2 značky : Ctm a Kellys
Chcel by som niečo, čo zvládne ťažší terén ( nejaký ten zjazd, skok, kopec ) ale aj cestu .Neviem či kúpiť HT alebo Full. Čítal som tu dosť tém a väčšina z vás neodporúča Full v takejto cenovej hladine ale samozrejme nájdu sa aj výnimky Bol by som rád ak by ste mi sem hodili nejaké linky na vhodné bicykle + nejaké to oddôvodnenie. Cenový strop je 1 000€.
jeziiiis lol, ste sa tu rozohnili, ako keby zalezal vyber nejakeho turistickeho fulla na existencii planety..
kto sa boji (nepohodlia), nech nejde do lesa, kupte si fully a jazdite asfalt... kopance dostanes aj na fulle, aj na HT, takze ak chces pohodlie, tak ostan sediet na gauci, tam nepotrebujes ani 1000e..
btw autor temy prispel asi 4 prispevky na zaciatku a uz sere na to
btw scream, ty si dobre ***** za to, ze si si vyhonkal na tom, ze mas CTM rocker, tak sa vsetci mame poserinkat z toho, aky je to super duper bike, a BTW2 autor temy nikde nepisal, ze chce pohodlie a rozhodoval sa medzi HT a full, takze netusim stale, ze co tu tocite, stale o co najvacsom moznom pohodlí a ze to je mozne dosiahnut len CTMkom Rocker...
No konecne ti to docvaklo... ano najvacie mozne pohodlie v tej cene (do 1000E) je mozne dosiahnut len na CTM ROCKER 3.0 alebo mongoose salvo elite 2011, ak ho este niekde najdes v predaji. Som rad, ze si to konecne pochopil po dvoch stranch prispevkov. Pripadne vychytat nejaku brutalnu akciu. Inak je vsetko ostatne pod 100E s neuspokojivou vidlou alebo tlmicom.
Len tak BTW na predoslej strane pises, ze na HT kopance nedostavas, teraz pises, ze ich dostanes aj na fulle aj na HT...
My co chceme pohodlie posedime doma na gauci, les pre nas nie je, ty co chces maximum performance a najnizsiu vahu si mozes odmontovat predne koleso aj s vidlou, usetris gramy a techniku mas urcite vychytanu takze nepochybujem o tom zeby si to nezvladol.
...stale nechapem tie tvoje fanatické narazky na mna, ked v tejto teme islo o vyber medzi HT a fullom, autor temy sa nikde nezmienil, ze chce jazdit pohodlne, ako ty, turista
Tie narazky vznikaju na zaklade tvojich protichodnych tvrdeni, keby si tu diletantsky netlachal, neboli by ani narazky. Ja nikomu nevnucujem aby vyzadoval pohodlie a kupoval si fula, pisal som ze AK chce pohodlie a AK che fulla, tak je realna moznost kupit do 1000E nieco schopne... problem je si to tu o*****val, ze aky srot kupi so srackovymi komponentami a vidlicou... nakoniec si uznal, ze si splietal od veci lebo si nemal prehlad... autor temy sa ani nezmienil, ze chce jazdit nepohodlne, ako ty, protechnicky jazdec.
Ja som ti nic neuznal, pre mna je ten CTM obycajne turisticke tazitko v realnej hmotnosti so vsetkym na jazdenie 16kg btw ta hmostnost na stranke, ze 13,7 je asi tak v pararelnom vesmire, realne to tak mava +0,5-0,7kg
Roflex - neviem aký full šrot si jazdil, ale na fullovi kopanec nedostaneš. Možno si ale mýliš pojmy kopanec - čo dostaneš od HT a jemný otras - čo zacítiš na fullovy.
super, naratal si 2,3kg ku katalogovej hmotnosti fulla, teraz si tych istych 2,3kg mozes naratat ku katalogovej hmotnosti HT a sme na tom istom vahovom rozdiele... Fully okolo 2500E bezne vazia okolo 12kg, nie je problem najst 29er full co vazi viac ako 12,5kg a stoji 3000E... cize medzi rockerom a fullmi za trojnasobnu cenu je vahovy rozdiel cca 1,5kG... to je ten rozdiel co robi z pouzitelneho bajku turisticke tazitko?
tu je jedno take turisticke tazitko, model 2013 http://www.merida.sk/prodej/Big-Ninety-Nine-Pro-XT-edition ...tym nechcem povedat ze nie su lahsie...
...ten co ju zalozil ju mozno necita ale mozno ju zopar ludi cita a koli nej nebudu zakladat dalsiu
scream, tak vidis, mariuo potvrdil moje slova, najdu sa aj zlacnene modely za 1400 s hmotnostou okolo 11, a zlacnene z 3200+ na 2500 s hmotnostou este nizsou by sa myslim tiez nasli (btw neratam 29, tam je to radovo cca o kilo tazsie)
Roflex, scream a vam podobnym: aj jeden, aj druhy si uvedomte, ze HT a full su dve rozne kategorie bicyklov, urcene na ine veci, idealny stav je mat jeden full a jeden hardtail, ZAKLAD vsetkeho je, aby si chalan uvedomil, co chce na tom bicykli robit, potom sa tu mozte bavit o tom, ci scott, ci ctm, ci olpran alebo favorit a na zaklade cenoveho stropu o vybave.....vyber full/ht nie je podmieneny ziadnym "pohodlim"....cheers
Roflex zase si mimo, nikto tu nevyvratil tvoje slova, takze ich ani nikto nemusi potvrdzovat ...dokonca pisem v predchadzajucom prispevku, ze su aj lahsie fully ale zaroven pisem ze nie je problem najst fulla kolo 3tis a vahou cez 12,5kg, cim som narazal na vyrok turistickeho tazitka co boli dost silne slova pre fulla za 3tisicky.
TheSyn v idealnom pripade by som mal asi 7 bicyklov a minimalne 5 aut.... HT a full nie su vobec 2 rozdielne kategorie bicyklov. Tak ako su XC bajky HT su XC bajky full, rovnako pri FR. Rozna kategoria je napr. XC HT a DH full to ano. Ale nechapem preco by HT a full mali byt urcene na ine veci. A v ramci beznej jazdy je rozdiel hlavne v pohodli (samozrejme sa nebavim o drsnom DH).
Scream hadam by si nedal cez 3 000€ za full XC nad 12,5kg scream kazdy jazdi inac tak ti v pohode verim ze ten bike je pre teba uzasny. Roflex moze zas jazdt inac a jemu moze vyhovovat HT. Vseobecne mozem povedat ze okolo tisicky sa da kupit funkcny novy full. Ale ja by som za tisicku tiez kupoval HT. Alebo by som pozrel nejake bazarove fulko
No tak nejaký čas tu niesom a pozrime sa ako sa to tu rozdebatovalo Čo sa týka toho bajku som už viac-menej rozhodnutý pre ten Canyon https://www.canyon.com/_sk/mountainbikes/bike.html?b=3008
Vďaka teda za rady a pokračujte v debate ak chcete
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
kto sa boji (nepohodlia), nech nejde do lesa, kupte si fully a jazdite asfalt... kopance dostanes aj na fulle, aj na HT, takze ak chces pohodlie, tak ostan sediet na gauci, tam nepotrebujes ani 1000e..
btw autor temy prispel asi 4 prispevky na zaciatku a uz sere na to
Len tak BTW na predoslej strane pises, ze na HT kopance nedostavas, teraz pises, ze ich dostanes aj na fulle aj na HT...
My co chceme pohodlie posedime doma na gauci, les pre nas nie je, ty co chces maximum performance a najnizsiu vahu si mozes odmontovat predne koleso aj s vidlou, usetris gramy a techniku mas urcite vychytanu takze nepochybujem o tom zeby si to nezvladol.
scream - fully za 1500e pred dvoma rokmi mali 12,5kg, tak fully za 2500e, 26'' maju tych 11
...ten co ju zalozil ju mozno necita ale mozno ju zopar ludi cita a koli nej nebudu zakladat dalsiu
Haibike MRS gumovy kryt, 38 cm, 19 článkov, čierna
3,39 €
TheSyn v idealnom pripade by som mal asi 7 bicyklov a minimalne 5 aut.... HT a full nie su vobec 2 rozdielne kategorie bicyklov. Tak ako su XC bajky HT su XC bajky full, rovnako pri FR. Rozna kategoria je napr. XC HT a DH full to ano. Ale nechapem preco by HT a full mali byt urcene na ine veci. A v ramci beznej jazdy je rozdiel hlavne v pohodli (samozrejme sa nebavim o drsnom DH).
Peace
Vďaka teda za rady a pokračujte v debate ak chcete