Zdravím, potrebujem poradiť ohľadom nového bajku. Mám na výber 2 značky : Ctm a Kellys
Chcel by som niečo, čo zvládne ťažší terén ( nejaký ten zjazd, skok, kopec ) ale aj cestu .Neviem či kúpiť HT alebo Full. Čítal som tu dosť tém a väčšina z vás neodporúča Full v takejto cenovej hladine ale samozrejme nájdu sa aj výnimky Bol by som rád ak by ste mi sem hodili nejaké linky na vhodné bicykle + nejaké to oddôvodnenie. Cenový strop je 1 000€.
nuz jaro, no offence, ale kupit 15kilovy full za 1100e ohadzany najzakladnejsimi komponentami je tiez terno , hlavne, ze je to nasa domaca znacka, kde domaci je asi len sklad v ktorom su tie skatule ulozene, ked uz vsetko je v tej dalekej cine spracovane
Deore/SLX nie sú najzákladnejšie komponenty, teda aspoň podľa mňa
Vidla a tlmič nepatria k najhorším... a v číne si komponenty dávajú robiť aj prémiové značky.
A 15 kilový hendikep vynahradí pohodlím - bez kopancov do zadnice a priľahlého okolia
To je ale môj subjektívny názor...
Podla oficialnej stranky tam je osadene alivio a slx a ta vidla, tlmic a kolesa...kategoria sama o sebe, myslim, ze ak chce pohodlie, tak 29 HT je pre neho ideal, jazdim 26 HT a teda zeby som mal kopance v riti som este nezazil, par krat ma to asi o 1 cm vyhodilo nad sedadlo, ale to som si to daval po kamenistej hradzi 35tkou, nuz najlepsie sa vyznaju ako sa jazdi na HT tí, co jazdia na fulloch ..
Roflex sa drzi starych dogiem skoda reci... "full za liter je tazky, osadeny hovnom a so srackovou vidlicou" (pre istotu som dal uvodzovky keby niekomu menej palilo.) Ked si necitil kopanec do zadku som svedavy ako jazdis cez kamene a korene kde ich citim aj na fulle a kamaratovi na HT skace retaz ze ju pocut az do vedlajsej dediny. Ci to nie je len take sabauspokojovanie, ze to nehadze aby si si mohol honit na tom akym mas lahucky a super bajk.
Ak HT tak by som bral tiez 29" - koli pohodliu, je to tank v porovnani s HT 26.
Napisat vetu zacinajucu "ak chce pohodlie" ukoncenu tym ze ma brat HT to je rada nad zlato fakt. To je ako ked chces pohodlie a kupis auto so sportovym podvozkom
jaro1 ti poslal silny argument na zvysok bludov co si popisal ...
scream buchanie retaze nie je problem vyriesit shadow prehadzovackov. Okrem toho beres to nejak prilis moc vazne. On len povedal svoj nazor a ty tu hned volaco pises o honeni. To si nechaj na doma
roflex -pouzijem sarkazmus? ironiu? - pravdaze mas pravdu ,"vacsina" z nas co mame fully na HT ani nesedela,lebo z napr. trojkolky sme hupli rovno na FS ,vsak ine vtedy ani nebolo a teraz co to vymysleli to nove HT to su len nevyuzitelne somariny na tahanie penazi
lol scream, na to nejde reagovat inak ako vysmechom, ak chces jazdit, tak sa musis s tym bikom zžit, nie sediet ako trtko cely cas na sedadle a cakat na kopance, ked tak chces turisticky sediet tak full s tym srotackym tlmicom ta bude kopat tak mozno tak o 50% menej ako ked jazdis na HT s rozumom, ked vidim jamy, tak si to skocim, alebo nadvihnem rit a zrolujem to vidlou, ale to chce trocha skusenosti a dôvtipu a jazdenim raz tyzdenne to asi nebude
- na margo, ze sa drzim starych dogiem , ak to su dogmy, tak odporucam navstivit panbickarsky chramik, alebo mozno aj si panbickar, tak tie dogmy poznas
- btw to uz aka by musela byt rychla vyroba, aby full za 1000eur stal za daco, ked si to logicky porovnas, tak presne to co si napisal, citujem "full za liter je tazky, osadeny hovnom a so srackovou vidlicou" ti z toho logicky vyplyva, presne ako matematicky vyrok, ze je to osadene srackovo, alebo ak povazujes alivio a XCR vidlu za nadstandart, tak to je ina rec
- ci hadze retaz, alebo nie zavisi viac menej od prehadzovacky, ako bolo aj spomenute, Sram x9 a vyssie zeby buchali az do susednej dediny, som este nespozoroval, ale ty vies
- tak 29 HT je uz viacmenej sam pohodlny, ked tam das zadny plast 2.25 na 2bary, ale ty to vies najsamlepsie, nuz tak ucme sa od majstra slova
ano da sa hopnut,odlahcit,presunut vahu atd. ale to vsetko stoji energiu ktoru na funkcnom fulle usetris na slapanie a castejsie si mozes dovolit ostat sediet...do 1000 ecok by som ale vyberal nieco zachovale z bazaru pokial je moznost a chut...
uwww - mne buchá aj keď zapnem shadow - lenže o prešmyk.
roflex - Rocker 3.0 považujem osobne za dobrý (ak nerozumieš, tak to je na trojku) bajk a po zlave u kubicu stojí tiež 1000eur, ak nie menej, čiže neviem o akom aliviu a XCR vidlici točíš, pretože Rocker 2.0 mu tu nikto neradil.
Hej, energiu, ktoru minies na tahanie 15kiloveho zavazia do kopca.. ked vies jazdit, co sa da castejsim treningom naucit a nezjazdujes tatranske chodniky, tak nevidim moc vyuzitie fulla do 1000e, jedine ako uplny turista, ktory si vezme 20 litrovy batoh a od rana sa potuluje po horach a sem tam si aj zapali ohnik, ale vo vseobecnosti na fulla treba mat ten rozpocet o nieco vyssie, tot moj skromny nazor
Nie je, na turisticke chodenie je v pohode a tu vahu urcite treba brat s rezervou, btw ked nahadzes vyhadzovaky, nejake duse, dakto rohy, kapsicku pod sedlo, tachometer, a ine prislusenstvo, plne flase, tak mas 14-16kg ani nevies ako
ROFLEX:
1. Za to co si napisal v poslednom prispevku ta vysmeje uplne kazdy co ma fula
2. Ak si technicky zzity s bicyklom neviem, co na nom robi predna odpruzena vidla, ved to je len pre lekvarov, co nevedia skocit koren a obist jamu... a na 2 kilometrovej panelovej ceste je zazitok slapat stale zo sedla asi rovnaky ako sediet (na HT)
3. Nechces vidiet realne argumenty co ti tu ludia davaju, tocis tuy o aliviu, xcr vidlici a slabom tlmici, 15kg bajk??? wtf?!
- deore/SLX srackova vybava?
-e*****n srackova vidla?
- RS monarch srackovy tlmic?
- to vsetko v 13,7kg? (bezne maju HT kolo 500e, cez 14kg)
...nedaj sa vysmiat...ak chce clovek fulla ma 1000E dostane za to pouzitelny full.
bral som toho jarovho fulla Dema Gobo, ktory je tak osadeny, potom som si vsimol, ze tam postol nejake CTMko
a co tocis o vidle, ty si asi z cias 90tych, ze tu tocis o pevnej vidle ? ...
To ze ty si zobral do gebule nejaku demu nikoho nezaujima, nevies aka je situacia na trhu ale ides tu dristat hore dole bludy k niecomu o com ani nemas prehlad.
nuz jaro, no offence, ale kupit 15kilovy full za 1100e ohadzany najzakladnejsimi komponentami je tiez terno , hlavne, ze je to nasa domaca znacka, kde domaci je asi len sklad v ktorom su tie skatule ulozene, ked uz vsetko je v tej dalekej cine spracovane
Roflex, celý čas sme sa tu bavili o bicykli pre zakladateľa tejto témy, nie o mojom / tvojom biku.
Čítaš ty po sebe ?? Ja fakt nemusim a ani nechcem nikomu nič dokazovať, to obdobie mám už veľmi dávno za sebou, ale k reakcii na tvoje príspevky ma vyprovokovalo to, že bez toho, aby si si preveril čo radíš, stieľaš od pása a radíš zle.
Ja nemám nič proti tomu, že sa niekto vozí na HT, cesťáku, nejakom mestkom približovadle atd. Každý nech sa vozí na čom chce, alebo na čo má. Ak niekto chce pohodlie pri vození tak HT pre neho nebude ten správny výber, pretože chce pohodlie, ktoré mu HT neposkytne. Myslím, že tlmenie otrasov dvoch kolies dvoma tlmičmi je vždy viac, ako tlmenie dvoch kolies jedným tlmičom. Jednoducho fyzika nepustí.A za ďalšie, keďže je aj zadné koleso odpružené/tlmené jeho priľnavosť k ceste/povrchu je určite lepšia ako v prípade, keď tomu tak nie je. Tým pádom sa aj jazdné vlastnosti a potešenie z jazdy posúvajú kdesi inde .... HOWGH
presne tak ,ked som "v pohode" vyslapal na 14kg FS kopec, ktory som nevedel zdolat na 10kg HT,bud som sa unavil neustalou snahou udrzat zadne koleso v zabere ,alebo jedna technicka chybicka..., to bol usmev...
Nakoniec zistime ze roflex vlasne jazdi len po asfalte a jedina prekazka je spadnuta haluz, obrubnik a semafor... to by som sa tym anzorom ani necudoval potom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vidla a tlmič nepatria k najhorším... a v číne si komponenty dávajú robiť aj prémiové značky.
A 15 kilový hendikep vynahradí pohodlím - bez kopancov do zadnice a priľahlého okolia
To je ale môj subjektívny názor...
http://www.ctm.sk/model/full/rocker-3-0/ - hmotnosť 13,7 kg(???)
Ja si občas trošičku vyskúšam, ako je to na HT, ale naozaj iba trošičku
CTM Rocker/Reeva pätka rámu
9,99 €
Ak HT tak by som bral tiez 29" - koli pohodliu, je to tank v porovnani s HT 26.
Napisat vetu zacinajucu "ak chce pohodlie" ukoncenu tym ze ma brat HT to je rada nad zlato fakt. To je ako ked chces pohodlie a kupis auto so sportovym podvozkom
jaro1 ti poslal silny argument na zvysok bludov co si popisal ...
- na margo, ze sa drzim starych dogiem
- btw to uz aka by musela byt rychla vyroba, aby full za 1000eur stal za daco, ked si to logicky porovnas, tak presne to co si napisal, citujem "full za liter je tazky, osadeny hovnom a so srackovou vidlicou" ti z toho logicky vyplyva, presne ako matematicky vyrok, ze je to osadene srackovo, alebo ak povazujes alivio a XCR vidlu za nadstandart, tak to je ina rec
- ci hadze retaz, alebo nie zavisi viac menej od prehadzovacky, ako bolo aj spomenute, Sram x9 a vyssie zeby buchali az do susednej dediny, som este nespozoroval, ale ty vies
- tak 29 HT je uz viacmenej sam pohodlny, ked tam das zadny plast 2.25 na 2bary, ale ty to vies najsamlepsie, nuz tak ucme sa od majstra slova
ak chces pohodlie, tak jazdi s AM fullom po ceste
roflex - Rocker 3.0 považujem osobne za dobrý (ak nerozumieš, tak to je na trojku) bajk a po zlave u kubicu stojí tiež 1000eur, ak nie menej, čiže neviem o akom aliviu a XCR vidlici točíš, pretože Rocker 2.0 mu tu nikto neradil.
1. Za to co si napisal v poslednom prispevku ta vysmeje uplne kazdy co ma fula
2. Ak si technicky zzity s bicyklom neviem, co na nom robi predna odpruzena vidla, ved to je len pre lekvarov, co nevedia skocit koren a obist jamu... a na 2 kilometrovej panelovej ceste je zazitok slapat stale zo sedla asi rovnaky ako sediet (na HT)
3. Nechces vidiet realne argumenty co ti tu ludia davaju, tocis tuy o aliviu, xcr vidlici a slabom tlmici, 15kg bajk??? wtf?!
- deore/SLX srackova vybava?
-e*****n srackova vidla?
- RS monarch srackovy tlmic?
- to vsetko v 13,7kg? (bezne maju HT kolo 500e, cez 14kg)
...nedaj sa vysmiat...ak chce clovek fulla ma 1000E dostane za to pouzitelny full.
a co tocis o vidle, ty si asi z cias 90tych, ze tu tocis o pevnej vidle ? ...
Roflex, celý čas sme sa tu bavili o bicykli pre zakladateľa tejto témy, nie o mojom / tvojom biku.
Čítaš ty po sebe ?? Ja fakt nemusim a ani nechcem nikomu nič dokazovať, to obdobie mám už veľmi dávno za sebou, ale k reakcii na tvoje príspevky ma vyprovokovalo to, že bez toho, aby si si preveril čo radíš, stieľaš od pása a radíš zle.
Ja nemám nič proti tomu, že sa niekto vozí na HT, cesťáku, nejakom mestkom približovadle atd. Každý nech sa vozí na čom chce, alebo na čo má. Ak niekto chce pohodlie pri vození tak HT pre neho nebude ten správny výber, pretože chce pohodlie, ktoré mu HT neposkytne. Myslím, že tlmenie otrasov dvoch kolies dvoma tlmičmi je vždy viac, ako tlmenie dvoch kolies jedným tlmičom. Jednoducho fyzika nepustí.A za ďalšie, keďže je aj zadné koleso odpružené/tlmené jeho priľnavosť k ceste/povrchu je určite lepšia ako v prípade, keď tomu tak nie je. Tým pádom sa aj jazdné vlastnosti a potešenie z jazdy posúvajú kdesi inde .... HOWGH