Budem velmi vdacny za dalsie vhodne tipy hlavne od nasich megaskusenych gramhonicov ala marecej, peterg, rasto, ale samozrejme aj od kohokolvek ineho kto ma v danej oblasti prehlad. Primarne by to mal byt bike dostupny a servisovatelny v ramci EU (cim blizsie SK tym lepsie), ale ak sa najde aj nejaka zamorska znacka stojaca za hriech, tak pokojne dajte tip aj na tu.
Prehlad toho, co som zatial nasiel:
Scott Spark
Merida 96
Simplon Stomp
Cube AMS HPC - udavana hmotnost 1950 gramov, ale asi bez tlmica
Lapierre X-control - hmotnost ramov vyrobca neuvadza, ale je realna sanca, ze carbon verzie 2008 aj 2009 atakuju hranicu 2 kg
posledný komentár: 3. 4. 2025 o 20:23
Merida 96 mi pije krv pred olympiadou sa seci bili do prs aka je to raketa na mtbs.cz sa isli z nej posrat a ako letmo sledujem preteky tak na tom biku nikdo nic vyznamnejsie nevyhral.
a scalpel im vypadol z kamiona pri vykladani a trošku sa ohol
akurát, že SCOTT ma zatial nedostižný tlmič
zasa NESKORO
preco?
geometria, zdvih, vaha su podla mna pri tomto biku na chrtenie velmi slusne.
sorry, som sa zle vyjadril, mal som na mysli, ze mi nepripada ako raceovy xc full...mozno ma len matu relativne velke zdvihy
quasko: ja som zachytil par uspechov jazdcov na 96: gunn-rita dahle majsterka sveta v mtb, ralph naf a jose hermida nedavno 1 a 2 na SP MTB v australii
ufff, tak to som sa asi pekne sekol ked som si buduci rok na maratony zajednal X-Control 910
Maj trošku zhovievavosti k tomu čo nepoznáš.
nechas tam 120 foxu alebo skusis durina/sidu?
quasko, posudzovať bike podľa toho, či na ňom niekto niečo vyhral mi príde viac ako smiešne...
Merida 96 predsa len nieco vyhrala a to inovacia roku podla nejakeho angl. casopisu.
vybral som si bike X-Control 910 a otazka je ake kluky? necham tam povodne XTR, alebo tam buchnem cierne kluky + dvojprevodnik Middleburn ?
http://togoparts.com/items/images/item-20050711222333764.jpg
bike s povodnymi XTR klukami
http://www.suncycle.sk/_images/_katalog/lapierre2009/xcontrol910_b.jpg
vahova uspora na Middleburn klukach s oskou by bola cca 110gr co ma az tak netrapi...teraz mi ide hlavne o design a funkcnost