Budem velmi vdacny za dalsie vhodne tipy hlavne od nasich megaskusenych gramhonicov ala marecej, peterg, rasto, ale samozrejme aj od kohokolvek ineho kto ma v danej oblasti prehlad. Primarne by to mal byt bike dostupny a servisovatelny v ramci EU (cim blizsie SK tym lepsie), ale ak sa najde aj nejaka zamorska znacka stojaca za hriech, tak pokojne dajte tip aj na tu.
Prehlad toho, co som zatial nasiel:
Scott Spark
Merida 96
Simplon Stomp
Cube AMS HPC - udavana hmotnost 1950 gramov, ale asi bez tlmica
Lapierre X-control - hmotnost ramov vyrobca neuvadza, ale je realna sanca, ze carbon verzie 2008 aj 2009 atakuju hranicu 2 kg
posledný komentár: 3. 4. 2025 o 20:23
PS:Ani Julien A. ho najazdi ...
Btw: ked budu na teba pritazke tie rajdy tak si ich prosim
v kazdom pripade ak si odmyslime horeuvedene pripady 100g je 100g
prevodnik 44/29 a kazeta 11-34, + vyborna hmotnost celku, je pre dupaca/co asi matt je,opravte ma/ okej - maly prevodnik netreba
vybral som si bike X-Control 910 a otazka je ake kluky? necham tam povodne XTR, alebo tam buchnem cierne kluky + dvojprevodnik Middleburn ?
http://togoparts.com/items/images/item-20050711222333764.jpg
bike s povodnymi XTR klukami
http://www.suncycle.sk/_images/_katalog/lapierre2009/xcontrol910_b.jpg
vahova uspora na Middleburn klukach s oskou by bola cca 110gr co ma az tak netrapi...teraz mi ide hlavne o design a funkcnost
z tychto konkretnych 2 by som si asi vybral moznost c.3.
to Dudo: na 2-prevodniku + 11-34 sa da jazdit kratke ramienko, mam odskusany XTR (2 roky mladsi ako cierne uhlie ale furt funguje...)
Dlouhé ramínko není třeba. Já mám na obou fullech střední ramínko (Sram) s kazetami 11/34 a žádný problém. A to to mám i s trojplackou (tedy kapacita přehazky pak nestačí na komplet všechny převody a na malé placce mi nejde několik nejmenší pastorků, což mě ale nevadí). S 34tkou ale střední ramínko chodí naprosto v pohodě.
Samozrejme že zver ako matt tú malú placku nepotrebuje... teda... ten jeho vlastný citát čo hodil stax sa mi zas na druhej strane celkom páčil
presne tak!
su krajsie (podla mna...)
zigo, jedno take tu mam
ktory je teda ten vitaz ?