Ahoj chcem sa spýtať ktorý s týchto dvoch veľkostí je lepšia pre začínajúceho cyklistu XC pretekov čo sa týka zátaže alebo výhody, nevýhody (pre začínajúceho pretekára).
Mozno keby som predal chladnicku , inak vzdy dorazim, co na biku cez den stratim , ja tiez v 29´tkach nevidim problem, po forach ich dost chvalia, konzervativne naladeni bikeri hania a ja si iste zvyknem. Doteraz som dral skor cestak, na biku mam sotva nejakych 1000km/zivot, takze nemam velmi s cim porovnavat, sadnem a idem sa zoznamovat. A ano Pells Razzer 29.
aj Irina Kalentieva jazdi na 29
caja ma len 46 kg a nema 2 metre (ani len 1.6m), a aj tak jazdi na 29 a dokonca na tom aj vyhrava preteky svetoveho pohara v XC
takze tie predsudky o 29 len pre velkych by sme uz mohli zahodit!
aj Irina Kalentieva jazdi na 29
caja ma len 46 kg a nema 2 metre (ani len 1.6m), a aj tak jazdi na 29 a dokonca na tom aj vyhrava preteky svetoveho pohara v XC
Ani ja nie som najnižší mam 181 a stále rastiem ale mam iba 18 rám a výborne sa mi na ňom jazdí keď si chcem zajazdiť ako na BMX (tak tomu hovorým ja) dam dole sedadlo a som dostr nísko a vtedy je to obratný stroj. Mám malí rám a vobec sa nesťažujem lebo to ani nepociťujem takže z výškou to naozaj nič nemá.
Ani ja nie som najnižší mam 181 a stále rastiem ale mam iba 18 rám a výborne sa mi na ňom jazdí keď si chcem zajazdiť ako na BMX (tak tomu hovorým ja) dam dole sedadlo a som dostr nísko a vtedy je to obratný stroj. Mám malí rám a vobec sa nesťažujem lebo to ani nepociťujem takže z výškou to naozaj nič nemá.
Ja ho budem vyuzivat skor na vypravne cesty, tak to vidim ako idealny bike.
Ahoj, chlapci.....pls poradte, kde kúpim /najlepšie v SR/ nové špice a niple na 29er ráf /original z author instinct 29er/.....nejak sa mi po 800km /jazda po ceste a ľahkom teréne/ "roztrahli/ niple a rád by som to preplietol na niečo odolnejšie...dakujem
no, zase samy odbornik na 29-ky
Bikeri, ktori si myslia, ze su technicky zdatni budu ospevovat len 26-ky.
Ja mam 29 a je to super bike. S partiou na cestakoch/krosovych stiham vsade, ale ak prideme na rozbitu a poplatanu asfaltku uz nestihaju oni za mnou.
Ak idem s borcami do hory, oni v slapani tocia ako blazni, ja krutim ovela menej. V zjazdoch (ak teda chytime prudke a nebezpecne) tak vsetci radsej zoslapeme peso pri bajkoch (nikto z nas nie je DH). Pri menej narocnych zjazdoch mam zase ja vyhodu na 29".
29" je uplne idealna volba pre jazdca, ktory sa venuje cykloturistike na "vsetky sposoby" (les, cesta, luky....)
Co sa tyka maratonov:
- je jedno aky mas bajk, tam je to o tom, kolko mas v nohach
- vaha jazdca....70kilova spageta bude vzdy rychlejsia ako 95 kilovy maco.
- pud sebazachovy . teoreticky v zjazde budes na 29 rychlejsi, no ak ta strach nepusti, tak ta obehne 26-ka s jazdcom, ktory ma posunuty pud sebazachovy. Osobne som to zazil na jednom maratone....strkovy zjazd, uplne to klzalo a vozilo (siel som dole asi 35) a preletel okola mna blbecek asi v 65-ke.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Už ročník 2010?
Aj ja to tak vidim.
Inak mat 46kg, tak mozno by som tiez nieco vyhral
Ja ho budem vyuzivat skor na vypravne cesty, tak to vidim ako idealny bike.
Dik za info, idem kupit.
rasties ako z vody
Inak tato tema ma dost zaujima-budem sledovat.
Bikeri, ktori si myslia, ze su technicky zdatni budu ospevovat len 26-ky.
Ja mam 29 a je to super bike. S partiou na cestakoch/krosovych stiham vsade, ale ak prideme na rozbitu a poplatanu asfaltku uz nestihaju oni za mnou.
Ak idem s borcami do hory, oni v slapani tocia ako blazni, ja krutim ovela menej. V zjazdoch (ak teda chytime prudke a nebezpecne) tak vsetci radsej zoslapeme peso pri bajkoch (nikto z nas nie je DH). Pri menej narocnych zjazdoch mam zase ja vyhodu na 29".
29" je uplne idealna volba pre jazdca, ktory sa venuje cykloturistike na "vsetky sposoby" (les, cesta, luky....)
Co sa tyka maratonov:
- je jedno aky mas bajk, tam je to o tom, kolko mas v nohach
- vaha jazdca....70kilova spageta bude vzdy rychlejsia ako 95 kilovy maco.
- pud sebazachovy . teoreticky v zjazde budes na 29 rychlejsi, no ak ta strach nepusti, tak ta obehne 26-ka s jazdcom, ktory ma posunuty pud sebazachovy. Osobne som to zazil na jednom maratone....strkovy zjazd, uplne to klzalo a vozilo (siel som dole asi 35) a preletel okola mna blbecek asi v 65-ke.