Zdedil som bike na foto,ktorý má zrezanu vydlu,čiže už nemám ako ísť vyššie.
Mám 175cm 98kg. A deje sa to,že mám sedlovku primerane vysoko tak aby som mal nohu "skoro" vystretú.
Menil som aj sedlo pôvodne pretekárske za take Talianske z Decathlonu. (Zadku to pomohlo )
Ale mám neskutočný nekomfort čo sa týka rúk a to ten,že mám pocit že strašne padám na riaditka.
Skratka som total dolamany po nedeli včera sme dali s manželkou cca 37km Vrakuňa-Hamuliakovo a dnes....som total dolamany.
Jasne kondička žiadna ale ja chcem len v klude prejsť svojim tempom 20-30km/h. Tých cca 30km.
A teraz,čo môžem spraviť ako prvé,resp.čo by ste odporučili.
-dat ešte nižšie sedlo
-rohy na riadidlá ......atď
Ten bajk je pretekar ale ja ho chcem užívať ako trek.To je asi problém.
Ale je to dar a chcem s ním 3-10x za rok niečo zažiť,nie trpieť.
Ďakujem
posledný komentár: 28. 5. 2012 o 21:26
Čo som sa pozrel, tak by to mal byť pretekársky XC bike, tam je zvyčajne geometria posunutá tak viac dopredu. Žiaľ neviem nájsť podľa výšky akú by si mal mať veľkosť.
https://www.cshop.sk/adapter-predstavce-m-wave-nastavec-ahead-cerny/
To je ale len polovicne riesenie - budu sice vyssie, ale stale daleko.
Ak chces mat trekovy posed, je lepsie vymenit ram za trekovy.
Su ludia, ktorym ta MTB (a specialne XC) geometria proste nevyhovuje, a moze to mat aj objektivne priciny, napr. problemy s chrbticou, znizena pohyblivost bedrovych klbov a pod. (pricom inak o tych problemoch ani nemusia vediet - prejavia sa len v specifickych pripadoch, napr. na bajku).
Gripy,rohy,riaditka,mi chalan navrhol tento predstavec.
Je to omnoho lepšie.Omnoho...
Zatiaľ len naspäť domov pár km.ale otestujem.
Ešte tá moja sedlovka je offset.
Uvidím, pojazdim,ale chalan mi povedal že mi obj.ne-offsetovu získam cca 2cm ešte viac dopredu.
Otázka....
Môžem skrátiť karbónovú sedlovku o pár CM?
Nemám si kam spustiť nižšie sedadlo.
Pílkou na železo?
Dakujem
Stačilo malo
Pred 2+ rokmi som mal Scott Scale 980 L-ko a mal som pocity podobne ako popisoval viliammmmm az na to, ze sedlo som mal ovela vyssie a stale to nebolo dost (mam asi dlhsie nohy ako je bezne na moju nie az tak velku vysku 180 cm), ale kvoli pocitu z prilis nizkych riadidiel som ho uz ani do idealnej vysky nedaval, lebo by som si vyslovene pripadal padnuty na riadidla. Nakoniec sa po mensom experimentovani ukazalo, ze efekt ovela vyssich riadidiel sa da napodobnit iba ich miernym priblizenim a vyvysovat ich potom uz ani nie je tolko treba. Takze vsetko nakoniec vyriesil 45 mm predstavec a 20 mm vyvysene lastovicky, ktore sa zaroven daju jemne natocenim doladit vyskovo aj vzdialenostou. Iba kratsi predstavec nestacil a povedal by som, ze pri vacsom nepohodli ani nemoze. Tiez to uz vyzeralo trosicku na hrane a nesedelo to uplne s geometriou bikeu, ale realne by nos ohrnali iba pretekarski puristi
Aj viliammmmm-ovi odporucam pozriet si geometriu terajsieho bikeu, niekde si uloz jeho rozmery a v buducnosti, ked budes vyberat iny, tak budes vediet, ktore veci potrebujes kratsie a ktore dlhsie a dalsi bike bude potom sediet ovela lepsie.