Taktiež rozmýšľam nad jeho verziou s 29palcovými kolesami.
Je vhodné na tomto bicykli skákať? povedzme nejaky buny hop a podobne ?,
Viem že na skákanie slúžia celoodperované bicykle , tiež či sa môže aj downhill a pod.
Presne aký teren sa odporúča pre tento bicykel?
Tiež by som chcel poradiť na koľko barov by som mal nafúkať kolesá a vzduchovu vidlicu podla váhy človeka, niekto píše ,že do lesa menej barov a na cestu viac. hmotnosť mam 60kg.
A čo sa týka tej vidlice tak na to vraj treba špecialnu pumpu na dofukanie.
Ak by bol niekto ochotný zodpovedať tieto otázky pre niekoho možno primitívne no som začiatočník skúsenosti nemám a za každu pomoc ďakujem
Ohladne bunny hopu detto. Aaano hram sa tu na odbornika ktory ma bunny hop akurat tak napozerany na youtube, odhadol si ma. ?
Ja tiez neudrzim manual (zatial) ale ano ak sa chces naucit spravnu techniku bunny hopu tak sedlovka musi dole a vychadzas z manualu. A Spdcka prec.
Presiel som si tym minuly rok a viem o com hovorim. Skakal som si retarderi na ceste so prace aj s vysunutou sedlovkou (na krose) a platformach ale privodil som si tenisovy laket co som predne tahal zapastiami = zla technika.
Az ked som si dal povedat a zasunul sedlo dole, osvojil si techniku manualu tak som zrazu na kroske vedel pravidelne skocit takmer 20cm.
Ty na svojom nadupanom horskom mozes o 20cm akurat tak snivat aj s Polom.
Bunny hop je vyskok zo zadného kolesa (do vzduchu ide prvé predné)
Hop je vyskok z oboch kolies naraz
Takto to poznám celý život a nechápem na čo preboha maturuješ s názvami
Rambler je XC bajk a Zephyr uz skor taky Trail bajk, ma oproti Ramblerovi polozenejsi hlavovy uhol co sa prejavi vo vacsej stabilite hlavne v zjazdoch. Ma nizsiu sedlovu trubku a vrchna ramova trubka je viac sklonena aby mal jazdec viac priestoru na manevrovanie v technickom terene. Zephir ma o 10mm vacsi zdvih vidlice co ale v reale az taky rozdiel oproti 100mm nieje. Samozrejme je rozdiel aj 29" vs. 27.5" kolesa.
Ahoj, zephyr je trail bike, teda ako sa na CTM stranke píše v jeho popise obratnejsi, viac vhodny na to jazdenie dole trailami a ako si pisal to skakanie. Ma inu geometriu, ako vidíš rám ma hornú rúru viac šikmo nižšie, v jednej línii od riadidiel až po zadne koleso a sedlo si na tom vieš teda dať nižšie čiže pri tom technickom jazdení ti bude bike menej "zavadzať" keď budeš pracovať s ťažiskom naklananim tela. Má trochu vyšší zdvih vidlice ale pozor, menej prevodov. Vpredu sice je rovnake ozubene koliesko ale vzadu máš len 10. Ne rozdiel od toho Ramblera, ktory ma vzadu 12 a pocitis to hlavne na najlahsom prevode, ktorý využiješ pri jazde do strmsieho kopca. Na Ramblerovi sa ti pojde ľahšie hore. Ohladom kolies, koľko máš výšku? Alebo akú veľkosť biku chceš kúpiť?
170cm na 29" kolesa nieje vobec problem.
skusim trochu oponovat, velkost kolies a ich vyber nezalezi od vysky cloveka ale od stylu jazdy a preferencii... mal som moznost porovnat rovnaky ram s 27,5 a 29 a veru tie vacsie mi nesadli aj pri vyske cez 180...