Ahojte, momentálne silno uvažujem o kúpe nového biku Scott Spark RC Team 2025 a chcel by som sa poradiť, ak máte niekto tento bike.
V prvom rade si nie som istý výberom veľkosti, pretože podľa tabuliek som medzi L a XL. Meriam 187 cm a výšku rozkroku mám 90,5 cm, ale podľa všetkého by mi mala sedieť XL.
V druhom rade by som sa chcel spýtať na tú zadnú stavbu. Hlavne by som chcel vedieť, ako často to musíte servisovať — najmä tie horné čapy s ložiskami, na ktoré sa musí chytať všetok bordel od zadného kolesa, a tiež ako je na tom bike celkovo s tuhosťou, či sa to moc nekrúti.
A nakoniec — ako ste celkovo spokojní s tým bikom?
posledný komentár: 3. 8. 2025 o 16:44
Ahoj, veľkosť ti síce neporadím lebo mám Mko, ale ak si skočíš do Cykloshopu v TN/BA tak tam budú mať isto Lko na vyskúšanie.
Čo sa týka servisu, tak minulý rok som dával do servisu na kontrolu po cca. 6000km a ložiská nebolo potrebné meniť, takisto tlmič bol ako nový keďže je schovaný v ráme. Jediný úkon bol servis vidlice a výmena laniek. Samozrejme ak budeš jazdiť celý rok v blate tak bude treba vymeniť po pol roku, blatu/mokru som sa nevyhýbal a dokonca to umývam wapkou.
A k spokojnosti len toľko že je to môj druhý Spark a keď budem meniť tak to bude zasa Spark. Bike je maximálne tuhý, žiadne krútenie či už v zjazde alebo pri šprinte necítim.
Neviem aký máš budget, ale porozmýšľaj aj nad team issue 2026, je to na axs a s karbón kolesami.
Cau, mam 190 cm a bral som si na jesen XL, po odjazdeni cca 500 km by som si ale nabuduce zobral L-ko. Bajk je super stabilny, a co sa tyka tuhosti - nevsimol som si, ze by sa niekedy krutil(mam 107 kg)..
Ahoj, mam 176cm a zvazoval som medzi M a L. Po vyskusani oboch verzii (vdaka chalanom v cykloshope v BA), som sa rozhodol pre velkost L. A urobil som DOBRE. Do mensej velkosti by som nesiel (na M-kovom Sparku som sa citil ako na malom 26" bicykli s riaditkami velmi blizko k telu). Spark ma dost polozenu vidlu, aj pre velkost L som este menil predstavec (dlhsi o 1cm a vacsi sklon). Apropo, mam model Spark RC 2024 a odjazdenu tuto sezonu (cez 4500km v terene).
Urcite Ti odporucam vyskusat obe velkosti. Stoji to za to, aby si si vybral tu, ktora Ti bude viac sediat.
Co sa tyka jazdnych vlastnosti - to co moji kolegovia - bez vyhrad k tuhosti.
No vidis a ja mam 179 cm a mam Sparka M a velkost mi je akurat. Vela zalezi od dlzky noh. Ja ich mam kratke, moj inseam je len 80 cm. @sker ked uvidis spodnu ramovu trubku tak pochopis preco sa Spark nemoze krutit
Ja mam 178 cm, dlhe nohy mam L, ale nevadilo by mi ani M.Po presadnuti z mojho stareho BMC/M/ sa mi zdal bike trochu velky. Treba odskusat co ti viac vyhovuje. Bike mam 1 sezonu, tiez opatrne pouzivam wapku ,zatial bez udrzby.