Mne sa ten bike po dizajnovej stranke velmi paci, myslim ze som ho videl aj nazivo na vyjazde akcia Kohutka kde ho mal Foxov kamos Tony a pacil sa mi aj tam. Vzhladom k tomu ze viem co je Tony zac a jazdi prave tento bike, nerozumiem vobec tym vytkam na necitlivy tlmic a vidlu atd. Dalej nechapem tomu co tu Story pise o dolievani oleja a vymene vnutornosti v jeho vidlici, Specialized som mal za renomovanu firmu ktora pusta veci do obehu vymyslene, odladene a otestovane. Proste hodnu svojho mena a ceny co sa svoje vyrobky pytaju teda ked si nieco od nich kupim ocakavam ze nielen zakladne veci budu tip top ale aj vsetky tie ostatatne vratane vychytavok. Takze u mna big
Enduro som sice neskusal,takze neviem povedat ako na tom v skutocnosti je,kazdopadne som na nom videl asi 90kg chalaniska(majitel kamenneho shopu v NL) jazdit a skakat riadne skoky a dropy a ten bike vydrzi naozaj vela.Dotycny s nim bol velmi spokojny a odporucal ho,dokonca tiez spominal,ze 2007 vidlice mali problem a po uprave v pohode a 2008 uz su ok.No mne sa tiez nepozdavaju tie Specialized komponenty...radsej by som sa pozrel inou cestou,moznosti je vela...Okrem ineho nechapem ako to story myslel s tym "v tomto modelovom ročníku už podobný tvar a systém použilo viac popredných výrobcov, včetne tu ospevovaného Giantu..." nevsimol som si,zeby Giant robil Horstlink
jezus.....tá vidla chodí aj bez oleja, len ju to ešte trocha zjemní, a cartrige 07 bola skutočne nie citlivá, vymenili mi to bezplatne (specialized to vymieňal celoplošne vo svete)
Warzone.... sorry , nemyslel som systém, ale skôr len tvar, naozaj sa začínajú podobať speslu
všetkým...Tibi chcel počuť skúsenosti s bajkom(nie neoverené názory) , tak som mu ich napísal. Nemienim ďalej diskutovať o tom , či je ktorý bajk lepší , alebo horší, hlavne keď som na nich nejazdil.
na ďalťie otázky ohľadom spešlu rád odpoviem, pokiaľ budem vedieť. Díky:-)
dávam ti za pravdu: Story : konečne je tu rozumní človek ktorý napíše aj svoje skúsenosti a ktorý ich aj má stým bicyklom! na tomto fóre nič iné nečítam len ohováranie bicyklov takých ludí ktorý oni sami jazdia na ovela nižšej triede bicyklov a myslia si že iba ich bicykel je dokonalý, dalej nemienim otom písat velký význam to nemá. dakujem
Kazdy bike co som kedy jazdil bol v niecom dobry, neexistuje ziadny vseobecne najhorsi. Najhorsi moze byt bike len v urcitej oblasti ak neberieme do porovnania biky ako tento: http://uh.edu/engines/bicycle.gif. Cize pls. definujte v com konkretne je ten ktory bike slaby - ci vo vyslape do kopca, v jazde po rovine, v zjazde, v malo tuhom rame, v zlom osadeni komponentami, v nekvalitnom dielenskom spracovani, v necitlivom pruzeni...
Mna by celkom zaujimala ta citlivost vidlice/tlmica pri spravnom nastaveni na moju vahu a jazdny styl. Totiz sa mi nechce verit tomu, co tu bolo popisane - ze v zjazde ten bike poskakuje po nerovnostiach a pruzenie nepracuje. Ano, ak sa snazili integrovat Brain do vidlice aj tlmica, tak sa to bude chovat inak ako zehlicka typu Reign, ale to je aj cielom. A treba to aj spravne nastavit. Takze ak si to niekto kupi a netusi o com je Brain, tak to je jeho chyba a nie chyba biku.
ešte k oleju ... 400ml oleja na vyše určite nie skôr si asi myslel 2x po 20ml
uvediem príklad napr. do Foxy sa používa na mazanie nôh 20ml oleja a v druhej nohe (32mm modely) maže tlmičový olej ktorého je cca 155ml (zároveň však aj tlmí) záleži od modelu ďaľší olej na mazanie je na piestiku 5ml ... z toho mi vyplýva že vo Foxe je cca 180ml oleja dokopy
no a k Tonymu a jeho spešlu ... už som ho videl v bazári na predaj (Tonyho) neviem či je to ešte aktuálne ale vidlicu už stihol vymeniť ... niesom si istý či za Float alebo Van 36 R myslím ... a hovoril že je to o niečom inom ... neviem zrovna či ten bike nejako vychvaľoval
môj názor je Spešl ee ... teda pre mňa nie. Zaujal ma snáď len SX Trail od Spešla ale to len spracovaním a prevedením, funkčnosť biku som nejako nesledoval
a ešte . po prvých km som silno zapochyboval o správnosti kúpy(objednával som ho naslepo, len s vierou, že dobre), dnes by som (aspoň zatiaľ ) nemenil...
občas za ním chodím... a nezdalo sa mi že by "poskakoval", ale ku....a jedna vždy mi zdrhne
ale to asi preto, že som slabý dolekopcom
ten bajk musi byt ozaj na ......., ked tak všetci píšu ... čo ho pokukali na nete...
no Martin takže: začnem od hardtailov 1991....Velamos Mountainbike Terry prvý "horský" bycikel (za fľašu gruziňáku z jednoty 2ks)
1993....Scott Boulder
1996....Trek 7000
2000....Specialized FSR -prvý full - láska na prvý pohľad modročervený(odvtedy sa mi spešlík ráta len v tejto farbe:-))))-žiaľbohu krátko pre malý rám som
ho musel predať - nemal nič zamykacie a sa na ňom jazdilo predsa úžasne-nemal som ani poňatia o nastavovaní pruženia
len prvé informácie z netu ma doviedli k večerným "hrátkam" s partnerkou pri nastavovaní sagu
2001...Kangaroo(full)............ názov nepamätám, a ani bajk nezapísal, bol som rád keď sa mi ho podarilo predať za kúpnu cenu
2002...Garry Fisher Sugar2.... výborný,ľahký XC FULL bajk vlastne takmer bez chyby, len som pocítill potrebu na vyšší zdvih ako 80mm a večka trpeli pri
celodenných blatistých výjazdoch (dokonca som ho minulý rok používal ako bajk na cestu s napumpovaným tlmičom
a vidlou)
2005...Specialized Stumpjumper FSR comp-FULL - Z 80mmtky na stovku, vidla manitou vymenená za pevnejšiu Marzzochi marathon a diskové brzdy...moc fajn
ale v zjazdoch som stále pociťoval potrebu vyššieho zdvihu (v odpružení som sa už orientoval celkom s prehľadom)
2007...Specialized Enduro SL........súčasný (možno práve skúsenosti s predchádzajúcimi ma neodradili od prvých negatív) , keď už Milan Slanec dokáže zo
Suntoura urobiť konkurencieschopnú vidlu, tak z vidly vysokej triedy sa musí dostať výkon na ktorý je určená..a konečne to
pálim dolu kopcom podľa mojich predstáv( dokonca som na ňom absolvoval aj Salzgamergut a Šariššský maratón)
Naviem, či je to dostatočné počet pre zdravý úsudok ale nejak výrazne zvyšovať počet už neplánujem )) s pozdravom
...len prvé informácie z netu ma doviedli k večerným "hrátkam" s partnerkou pri nastavovaní sagu
ste po večeroch skúšali, koľko zasuniete? tak to má byť...
k veci: zdalo sa mi, že si moc fullov nejazdil, aspoň ten príspevok, že si kupoval naslepo, mi tak vyznel. ja by som to videl tak, že od fulla očakávaš niečo iné, ako je pôvodné určenie endura. to, že sa ten bajk aj podľa samotného výrobcu moc nepodaril, ti práve sadlo. bajky rovnakej kategórie sa totiž správajú inak. vidlica bola žiaľ nepodarok, to si uznal aj ty, a tlmič je tiež na am.en jazdenie príliš pretlmený (kompresia) a preto je oproti iným bajkom necitlivý.
apropo,dostal som sa tam , kde som nechcel. Tibi sa pýtal na skúsenosti, tak som mu ich napísal, vôbec nie je podstatné, čo od biku očakávam...veď on si z toho vyberie to, čo je preňho podstatné
to je pravda. ono skúsenosti iných sú aj tak dosť skreslený zdroj informácií, hlavne, ak tých jazdcov nepoznáš, nevieš čo a ako jazdia. teoreticky by sa dalo porovnávať, ak by bola skúsenosť s nejakým bajkom, ktorý jazdili obaja. skrátka aby sa dalo od niečoho odraziť... napríklad ja aj ty sme jazdili to enduro, a povedzme ja by som napísal, že gt idrive je oproti enduru citlivá žehlička, tebe by sa to mohlo javiť ako hrozná hojdačka... v podstate je to to isté, len mne by taký prejav vyhovoval, tebe nie...
ok, nechajme to už ....pre mňa to už nič neprinesie...ak si teda silou mocou nebudem chcieť merať k....y. a to nechcem . už to nechajme tibimu, aspoň odo mňa pekný večer
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
odporúčam si prečítať tento krátky článoček
http://www.leelikesbikes.com/whats-with-the-forks-on-the-2009-enduro-sls.html
Warzone.... sorry , nemyslel som systém, ale skôr len tvar, naozaj sa začínajú podobať speslu
všetkým...Tibi chcel počuť skúsenosti s bajkom(nie neoverené názory) , tak som mu ich napísal. Nemienim ďalej diskutovať o tom , či je ktorý bajk lepší , alebo horší, hlavne keď som na nich nejazdil.
na ďalťie otázky ohľadom spešlu rád odpoviem, pokiaľ budem vedieť. Díky:-)
Mna by celkom zaujimala ta citlivost vidlice/tlmica pri spravnom nastaveni na moju vahu a jazdny styl. Totiz sa mi nechce verit tomu, co tu bolo popisane - ze v zjazde ten bike poskakuje po nerovnostiach a pruzenie nepracuje. Ano, ak sa snazili integrovat Brain do vidlice aj tlmica, tak sa to bude chovat inak ako zehlicka typu Reign, ale to je aj cielom. A treba to aj spravne nastavit. Takze ak si to niekto kupi a netusi o com je Brain, tak to je jeho chyba a nie chyba biku.
uvediem príklad napr. do Foxy sa používa na mazanie nôh 20ml oleja a v druhej nohe (32mm modely) maže tlmičový olej ktorého je cca 155ml (zároveň však aj tlmí) záleži od modelu ďaľší olej na mazanie je na piestiku 5ml ... z toho mi vyplýva že vo Foxe je cca 180ml oleja dokopy
no a k Tonymu a jeho spešlu ... už som ho videl v bazári na predaj (Tonyho) neviem či je to ešte aktuálne ale vidlicu už stihol vymeniť ... niesom si istý či za Float alebo Van 36 R myslím ... a hovoril že je to o niečom inom ... neviem zrovna či ten bike nejako vychvaľoval
môj názor je Spešl ee ... teda pre mňa nie. Zaujal ma snáď len SX Trail od Spešla ale to len spracovaním a prevedením, funkčnosť biku som nejako nesledoval
jezus...hovoríš mi z duše , treba to pochopiť
ale to asi preto, že som slabý dolekopcom
ten bajk musi byt ozaj na ......., ked tak všetci píšu ... čo ho pokukali na nete...
1993....Scott Boulder
1996....Trek 7000
2000....Specialized FSR -prvý full - láska na prvý pohľad modročervený(odvtedy sa mi spešlík ráta len v tejto farbe:-))))-žiaľbohu krátko pre malý rám som
ho musel predať - nemal nič zamykacie a sa na ňom jazdilo predsa úžasne-nemal som ani poňatia o nastavovaní pruženia
len prvé informácie z netu ma doviedli k večerným "hrátkam" s partnerkou pri nastavovaní sagu
2001...Kangaroo(full)............ názov nepamätám, a ani bajk nezapísal, bol som rád keď sa mi ho podarilo predať za kúpnu cenu
2002...Garry Fisher Sugar2.... výborný,ľahký XC FULL bajk vlastne takmer bez chyby, len som pocítill potrebu na vyšší zdvih ako 80mm a večka trpeli pri
celodenných blatistých výjazdoch (dokonca som ho minulý rok používal ako bajk na cestu s napumpovaným tlmičom
a vidlou)
2005...Specialized Stumpjumper FSR comp-FULL - Z 80mmtky na stovku, vidla manitou vymenená za pevnejšiu Marzzochi marathon a diskové brzdy...moc fajn
ale v zjazdoch som stále pociťoval potrebu vyššieho zdvihu (v odpružení som sa už orientoval celkom s prehľadom)
2007...Specialized Enduro SL........súčasný (možno práve skúsenosti s predchádzajúcimi ma neodradili od prvých negatív) , keď už Milan Slanec dokáže zo
Suntoura urobiť konkurencieschopnú vidlu, tak z vidly vysokej triedy sa musí dostať výkon na ktorý je určená..a konečne to
pálim dolu kopcom podľa mojich predstáv( dokonca som na ňom absolvoval aj Salzgamergut a Šariššský maratón)
Naviem, či je to dostatočné počet pre zdravý úsudok ale nejak výrazne zvyšovať počet už neplánujem
ste po večeroch skúšali, koľko zasuniete? tak to má byť...
k veci: zdalo sa mi, že si moc fullov nejazdil, aspoň ten príspevok, že si kupoval naslepo, mi tak vyznel. ja by som to videl tak, že od fulla očakávaš niečo iné, ako je pôvodné určenie endura. to, že sa ten bajk aj podľa samotného výrobcu moc nepodaril, ti práve sadlo. bajky rovnakej kategórie sa totiž správajú inak. vidlica bola žiaľ nepodarok, to si uznal aj ty, a tlmič je tiež na am.en jazdenie príliš pretlmený (kompresia) a preto je oproti iným bajkom necitlivý.