Dakujem
Je to na tebe - ak si chcel raketu, potrebujes zmenit bike na XC. Ak sa rad bavis na trailoch (a tych je aj v Karpatoch dost), tak si uzivaj traily - cim tazsi, tym viac ma trail geometria navrch.
Ja som presiel zo Sparku 740 (2014) na Luxa a uhol sa zmenil z 68.3 na 69.5 (co je na moj vkus uz dost, ale velmi som to vyriesit nevedel, Spark v podobnej vybave je o 1/3 drahsi a pocitovo bol pomalsi ako stary Spark). Uz stary Spark bol rychly, ale Lux je oproti nemu raketa. Ale na trailoch musim byt presnejsi. A dobrzdovanie do odklopenych zakrut - to je ovela vacsi problem ako som mal so Sparkom - tam to bolo akesi jednoduchsie a pohodovejsie. Tu musim byt fakt presny s taziskom a brzdami, aby som uz neutrhol predne koleso a zadne brzdilo. Ale to je jazda na mojom limite - vykonnostnom aj technickom.)
Este jednu vec - mozno by este pomohlo pri zmene pneu zuzit ich z 2.35 na 2.25 - stratis trochu gripu na zakrutach ale zrychlis to na rovinkach. Alebo aspon vzadu.
Inak samozrejme otestuj všetko čo radí vyššie Ito.
skontrolovat, ci su kolesa v rovine .. vyosene, pripadne zadne ak je nakrivo moc neprida na pohode /idealny stav presne licuju v rovine a nie su krive voci ramu v ziadnom smere/
a loziska, ci sa kolesa tocia lahko a ci ich nepribrzduju platnicky /idealne zatocit a koleso sa toci aspon polminuty naprazdno, zadne obvykle kratsie .. je tam potom aj vidno, ci nehadze elipsu/
ak toto vsetko je ok, tak potom vaha/dezen pneus a nakoniec posed. Zly, neefektivny (individualne) posed sposobi, ze slapes mimo svojho natrenovaneho sposobu a pojde to horsie/. To voci staremu porovnas tak, ze si olovnickou vzadu na sedle spravis rovnoramenny trojuholnik a tak vyzistis vysku sedenie a posun sedla oproti klukam.
stare 2.3" kendy ak si pamatam, boli dobre tazitka a moc rychle teda neboli .. oproti tym novym by mali byt horsie , tak problem asi nebude v pneus .. ano, este ten tlak treba skontrolovat. Vlastne ako prve
Kúpil som elektrobicykel, ale je veľmi ťažký, zle sa mi šlape, keď vybijem batériu, čo mám robiť?
Kúpil som enduro fulla a o mnoho horšie sa mi šlape hore kopcom ako na starom HT, čo mám robiť?
Škrká mi reťaz, keď mám vpredu aj vzadu na najväčšom prevode, môžem to reklamovať?
Keď idem po asfalte s mojím horákom, hučia mi gumy, je to normálne?
Aký vhodný bicykel kúpiť, aby som vládala aj do veľkého kopca pri Dunajskej Strede?
Čo sypú cyklisti, ktorí zvládnu na bicykli i cez 100 km denne, je to normálne?
Tŕpnu mi ruky na hocijakom bicykli (bolí ma chrbát, riť, hlava, oko...), aký si mám kúpiť ?
Poraďte karbónovy full do 600 eur so zárukou...
Prečo sú tie bicykle také drahé, keď môj syn má celoodpružený bicykel z tesca za 200 eur? ....
Skúsim tam nahodiť niečo užšie z jemnejším dezenom a lahšie...
posledný komentár: 17. 9. 2013 o 20:46