chcel by som na novo kupenom bicykli Kellys Salamander vymeniť vidlu za niejakú kvalitnejšiu čo by ste mi poradili max. cena tak do 4 000 SK. Jazdím väčšinou les ale aj cestu sem tam. Za dobre rady vopred dik....
Vitaj v Kelly´s klube Aj ja chcem novu vidlu a uz som asi rozhodnuty pre Suntour E*****n LOD 100mm....Chcem ju z CR z Kupkola kde to aj s potovnym vychadza na 3490CZK = +- 4400Sk takze o nieco malo viac ako tvoj strop Este som kecal s mattom ci by nevedel nieco zohnat,tak uvidime
Lepsi ako Talas Fox Talas Tak to vazne cumim No takze ked je porovnatelny,tak to aj nejaka kvalita bude,vsak lakko
prekvapenie? prečo
Talas je vynikajúca vidla ale jej konštrukčné riešenie tlmiča nedovolí jednu maličkosť, ktorá je na Epikonovi a tou je objem prepraveného oleja pri kompresii .... ale nepredpokladám že ti to vela povedalo.
zainteresovaný vedia a ty skús pohladať príspevky. (e*****n, charakteristika vidiel, talas .... )
PS: toto ale nepatrí do tejto témy ...
edit: skoro som zabudol ... hovorím o upravenom E*****ne. Originál nevie konkurovať Talasu.
Z osobných skúseností by som sa skôr prikláňal k svojmu úsudku,všimni si každý čo ti niečo poradil už jazdí na "poriadnej mašine".Neviem ako oni ale ja som začínal na úplne samom konci...vidla stála ccca 1500.-sk pár rokov do zadu.Tvoja investícia je cca 4000.-sk,keďže si zo SNV,je tam pár bike obchodov.Skús porozmýšľať.Mohol by som ti konkrétne nasmerovať na jeden obchod ,kde sa my páči veľmo prístup.proste "Náš zákazník náš pán "Usudzujem že by si ju potreboval aj vymeniť (možno),tak zváš to,čo je pre teba výhodnejšie
NA internetovom obchode je to fajn,ale to už by sa ti viac oplatilo,ak by si kupoval "vidlu za 4x väčšiu sumu"
Z osobných skúseností by som sa skôr prikláňal k svojmu úsudku,všimni si každý čo ti niečo poradil už jazdí na "poriadnej mašine".Neviem ako oni ale ja som začínal na úplne samom konci...vidla stála ccca 1500.-sk pár rokov do zadu.
poviem to za seba, ale predpokladám že aj ostatný budú na tom podobne.
začínal som na CrMo ráme so &quo*****" vidlou RST 461 (zdvih 2cm ak sa to tak dá nazvať) potom som bol blažený ked som vymenil za RST Gila T4.
Nasledoval Al bike so Splice ... vtedy som narazil na stránky tuning-test a za pomoci Milana som si upravil prvú vlastnú vidlu (vtedy som nemal dôveru posielať mu novú vidlu na úpravu ) Nasledovali vidly pre priatelov, osobná návšteva (školenia) x dalších vidliel pre svoje okolie aj pre forakov a až potom nasledovala "mašina". Myslím že to je vývoj bikera, ktorý ide za svojim cielom. Ked zistíš že bike zaostáva za potrebami, technikou jazdy a už nieje kam sa zlepšovať, vtedy musí nastúpiť evolúcia a logická výmena, upgrade aby si nemusel šlapať kapustu na mieste, ale aby si mal ciel.
Nový komponent naštartuje k lepšiemu výkonu a preto je to začarovaný kruh.
dandy2209 - prosim ťa rozmyšlaj sam ,
tu nezmudrieš iba ti zamotajú hlavu
ale treba si vybrať takú aká sa páči tebe
a je tvoja vysnivaná za 4000 sk
Uži si ju a potom kúpiš dalšiu
.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Da sa vobec pri cene vidly do 4000,-Sk hovorit o kvalite? Myslim ze vidla za 4 000 nebude o nic lepsia ako ta co tam je od vyrobcu.
Ja som nic neporovnaval. Moj nazor je, ze v cenovej kategorii do 4000,-Sk kvalita nebude.
možno budeš prekvapený ale je porovnatelný .... a pri určitej úprave dokonca vedie. Treba si pohladať na fore, tam som toho popísal vela.
prekvapenie? prečo
Talas je vynikajúca vidla ale jej konštrukčné riešenie tlmiča nedovolí jednu maličkosť, ktorá je na Epikonovi a tou je objem prepraveného oleja pri kompresii .... ale nepredpokladám že ti to vela povedalo.
zainteresovaný vedia a ty skús pohladať príspevky. (e*****n, charakteristika vidiel, talas .... )
PS: toto ale nepatrí do tejto témy ...
edit: skoro som zabudol ... hovorím o upravenom E*****ne. Originál nevie konkurovať Talasu.
Rock Shox Tora 302 U-Turn 2008 85-130mm
http://www.kupkolo.cz/produkty/Vidlice- ... _3146.html
a prd makovy
Z osobných skúseností by som sa skôr prikláňal k svojmu úsudku,všimni si každý čo ti niečo poradil už jazdí na "poriadnej mašine".Neviem ako oni ale ja som začínal na úplne samom konci...vidla stála ccca 1500.-sk pár rokov do zadu.Tvoja investícia je cca 4000.-sk,keďže si zo SNV,je tam pár bike obchodov.Skús porozmýšľať.Mohol by som ti konkrétne nasmerovať na jeden obchod ,kde sa my páči veľmo prístup.proste "Náš zákazník náš pán "Usudzujem že by si ju potreboval aj vymeniť (možno),tak zváš to,čo je pre teba výhodnejšie
NA internetovom obchode je to fajn,ale to už by sa ti viac oplatilo,ak by si kupoval "vidlu za 4x väčšiu sumu"
poviem to za seba, ale predpokladám že aj ostatný budú na tom podobne.
začínal som na CrMo ráme so &quo*****" vidlou RST 461 (zdvih 2cm ak sa to tak dá nazvať) potom som bol blažený ked som vymenil za RST Gila T4.
Nasledoval Al bike so Splice ... vtedy som narazil na stránky tuning-test a za pomoci Milana som si upravil prvú vlastnú vidlu (vtedy som nemal dôveru posielať mu novú vidlu na úpravu
Nový komponent naštartuje k lepšiemu výkonu a preto je to začarovaný kruh.
tu nezmudrieš iba ti zamotajú hlavu
ale treba si vybrať takú aká sa páči tebe
a je tvoja vysnivaná za 4000 sk
Uži si ju a potom kúpiš dalšiu
.