Tak sa mi k tomu podarilo dostať aj v práci ( cykloobchod ) Hm takže ja som nameral 132,09 pri novej sram 12SP GX eagle. a na porovnanie som skúsil premerať aj novú 11sp KMC na ktorej som nameral 132,25.
Podľa mňa 2x12 je blbosť. 1x12 musí pohodlne stačiť na všetko. Vpredu 32z prevodník, vzadu kazeta 10-51 a krásne vyjdes všetko. 32/51 je ako 22/36 na trojpile. Dvojprevodnik mi dáva zmysel s 10tkou alebo 11tkou kazetou, ale 12? Načo?
Na 29” jedine 30z dopredu. Vtedy sa to vyrovná najľahším prevodom ktoré sa použivali na 26”. Skúšal som 32z prevodník na 29” a bolo to veľmi veľa na bežné kopce.
Na 29” jedine 30z dopredu. Vtedy sa to vyrovná najľahším prevodom ktoré sa použivali na 26”. Skúšal som 32z prevodník na 29” a bolo to veľmi veľa na bežné kopce.
Jazdím vpredu 32z ovál a vzadu 11 - 46z a nemám problém. V strmom výšľape by som niekedy bral aj 50tku vzadu.
Kým som nemal žiletku a jazdil aj asfalt na MTB, tak som mal 34z prevodník ... teraz mám vpredu 30z ... oba prevodníky oval a v kopci viac "mlynčekujem"
ja som zhodil 32 na 30z /50 a na mtb fajn, v stojkách stojkovitých kamenných radšej frekvenčne ako silou..... na cestu predsa cestak.... na bezne presuny ku kopcom 30z uplne v pohode... sk bývaš pod menšími kopcami s menším sklonom 32ka kludne ,ak bude v zadu 51.... možno aj 34 ,niekde piestanskom kraji a malých karpatoch....
Ano, jezdím závody, dlouhe maratony a dost dlouhé vyjíždky, kde nastoupám i 2000m. Měl jsem kdysi na novem kole 1x11 s kazetou 10-42 převodník 32, a do kopcu se to nedalo a s mírného kopce kde jsme se honili, tak tam ta 32 byla fakt na hraně. Tak že kdybych bral 1x, tak převodník 34 a asi se Shimanem i když se mi líbí víc Sram. Jen u Sramu když daš 34 a na kazetě 42, tak to je už někde dřina a 50 už zas točíš jak mixer. Shimano to ma odstupnovano líp, není tam takový skok do kopce. Jinak už mám i dost let 51, a jsem opravdu rád za každý zub do kopce. Jinak jo, je to o vizičce, jak tu někdo píše , ja kopce chci vyjíždět a né se na nich sedřít a je rozdíl vyjíždět kopec na 40km a na 60-70 km.Tak proto asi vezmu 2x11, přesmyk mi nevadí nikdy jsem snim neměl problem. Jinak všem děkuji za rady a postřehy. A ještě jedno, víte co si myslím, že se na kazetě na 1x něco, budou určitě přidávat zuby do lehka.
Konske vyjdes v pohode aj na 0.7x prevode .. hlavne teraz, ked tam uz nic komplikovane neni, vdaka bezkarom a ich bagru. Aj na 0.85 prevody bys to mal v pohode vyjst. Ten najtazsi usek ma tak 5m .. zas netreba z toho robit strasiaka. Je to kratke. Je plno inych horsich, tazsich, dlhsich stupani a teraz vobec nepisem o nutnosti nevjemakej kondicke. Tie su dalej .. Cmelok, sedlo Javorina smer Certov kopec.
Ja mám momentálne 2x11 Shimano a je to veľmi otravné najmä keď som mal predtým enduro s jednoprevodnikom, na jar sa teším veľmi na nový bicykel a o to viac že superior dáva v základe 36z prevodníky podľa mňa ku 10-51z kazete ideál.
98% času jazdím na veľkom prevodníku a v tých najkritickejších stúpaniach musím radiť na malý čo a následne udržanie kadencie pri preradovani vpredu na veľký a vzadu tak isto isto väčší aby som mal cca rovnaký pomer ako na malom je otravné, na jednoprevodniku hodis čo potrebuješ a nemusíš si v hlave narýchlo prepočítavať či 1x4 ma taký istý pomer ako 2x2 alebo iný
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jazdím vpredu 32z ovál a vzadu 11 - 46z a nemám problém. V strmom výšľape by som niekedy bral aj 50tku vzadu.
Konske vyjdes v pohode aj na 0.7x prevode .. hlavne teraz, ked tam uz nic komplikovane neni, vdaka bezkarom a ich bagru. Aj na 0.85 prevody bys to mal v pohode vyjst. Ten najtazsi usek ma tak 5m .. zas netreba z toho robit strasiaka. Je to kratke. Je plno inych horsich, tazsich, dlhsich stupani a teraz vobec nepisem o nutnosti nevjemakej kondicke. Tie su dalej .. Cmelok, sedlo Javorina smer Certov kopec.
Konske sa tlacia