Nazdar, mam bike Merida BIG NINE TFS 300-D a origo vidla nie je bohvie co, vzhladom na cenu samotneho bike-a sa mi neoplati ist cenovo vysie ako 200e, tak vas poprosim o nejake rady co by bolo vhodne za tie peniaze a na 9mm osku, zatial som vybral nieco taketo- http://www.kupkolo.cz/29er-suntour-raidon-rl-100mm-2013_z93888/
dakujem...
Zaujímavá téma. Tiež by som potreboval upgradnuť vidlu, lebo teraz tam mám takú starú shitovú pružinovú Suntourku ktorá váži 2300 gramov. Som si pozrel tie linky čo ste dali hore, a obidve tie vidly sú strašne ťažké. Ešte keď si predstavím že je k tomu kotúčová brzda.
Aký máte názor na toto? http://vidlice.heureka.cz/sr-suntour-nrx-e-rl-r/
Je to síce len crossová vidla, ale tá hmotnosť sa mi zdá lepšia, výhodou je aj možnosť použitia véčok. Nevýhoda je nižší zdvih.
Nevidím riešenie. Na jednej strane 29 vidla ktorá má dobrý zdvih, ale s brzdou to bude ťažké ako hovädo, na druhej strane crossová vidla ktorá je ľahká ale so slabým zdvihom. Prečo nevyrobia niečo čo spája výhody aj jedného aj druhého? Zatiaľ chcem počkať do budúceho roka či bude niečo nové. Alebo si nemám robiť ilúzie?
Díki za informácie. Tú vidlu čo som na ňu dal link som v ruke nedržal, ale teraz mám na biku tiež crossovú vidlu, a keď tam je 2.1 plášť (51 - 52 milimetrov), stále je tam po stranách od dezénu okolo sedem milimetrov priestor. Tak som predpokladal že tá linkovaná by to nemala mať užšie. Ale vravím, nevidel som ju v reále, nehádam sa.
Tá Rock Shox je krásna, ale tá cena...
Tie ultraľahké pevné karbónové vidly som si tiež všimol. Uvažoval som nad tým prečo ich nepoužívajú pretekári na MTB maratónoch. Keď je trať väčšinou po zvážniciach, tam by sa to dalo s nepružiacou vidlou prežiť, a tá úspora hmotnosti je naozaj veľká. Dávnejšie som si pozeral fotky s minuloročného MTB maratónu na Skalke, a pokiaľ ma pamäť neklame, všetci mali pružiace vidly. Trochu som sa tomu čudoval že niekto vycáluje 500 - 600 euro za vidlu ktorá má stále kilo a pol, keď by mohol mať na preteky pevnú alternatívu ktorá váži menej ako polovicu.
skus si to prejst na pevnej a pochopis kazdy chce mat komfort, ked to dava v zjazde 50ku po sutroch
crosova vidla je svojou konstrukciou stavana na lahky teren a cestu, ked ju zacnes jazdit v poriadnom terene a v zjazdoch si to pustis, dlho nevydrzi a este sa aj kruti
zihadlo5: Mne by to až tak nevadilo lebo jazdím len rekreačne a v nejakej rýchlej jazde dole sa nevyžívam. Skôr si užívam cestu nahor. Ale priznám sa že pevnú vidlu by som si na bicykel nedal.
PatrikL: ďakujem. Vyzerá to byť na celkom pekný kompromis kvalita verzus cena. Túto vidlu som nejako prehliadol, ale teraz sa mi zdá byť najlepšou voľbou.
Je to sice kus starsi model, je to ten co mam ja na biku v profile. A mam velmi podobny ram ako ty a som spokojny. Tam sa aj tak kazdy rok menia len nálepky.
RST je zlá značka. Aj keď First je najvyšší model ktorý už celkom funguje ale na Recona nemá.
A tá rada na crossovú vidlicu je úplne mimo. Ak porovnáte priamo crossovú a normálnu. Tatko ma NRXku na crosse ja mám tú Reconu. A to je ako 100 a 1. Túto cestu určite nie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.kupkolo.cz/29er-rock-shox-recon-silver-disc-2013-poplock-bila_z93478/
Aký máte názor na toto?
http://vidlice.heureka.cz/sr-suntour-nrx-e-rl-r/
Je to síce len crossová vidla, ale tá hmotnosť sa mi zdá lepšia, výhodou je aj možnosť použitia véčok. Nevýhoda je nižší zdvih.
Nevidím riešenie. Na jednej strane 29 vidla ktorá má dobrý zdvih, ale s brzdou to bude ťažké ako hovädo, na druhej strane crossová vidla ktorá je ľahká ale so slabým zdvihom. Prečo nevyrobia niečo čo spája výhody aj jedného aj druhého? Zatiaľ chcem počkať do budúceho roka či bude niečo nové. Alebo si nemám robiť ilúzie?
vyrabaju aj SID 29 v hnotnostou pod 1500g len to si musis kusok priplatit, do 200e lesie ako recon jednoducho nezozenies
http://www.kupkolo.cz/29er-vidlice-rock-shox-sid-xx-world-cup-keronite-100mm-packa-xloc-tapered_z90715/
http://www.kupkolo.cz/29er-vidlice-mtb-force-al-cerna-disc_z94305/
Tá Rock Shox je krásna, ale tá cena...
Tie ultraľahké pevné karbónové vidly som si tiež všimol. Uvažoval som nad tým prečo ich nepoužívajú pretekári na MTB maratónoch. Keď je trať väčšinou po zvážniciach, tam by sa to dalo s nepružiacou vidlou prežiť, a tá úspora hmotnosti je naozaj veľká. Dávnejšie som si pozeral fotky s minuloročného MTB maratónu na Skalke, a pokiaľ ma pamäť neklame, všetci mali pružiace vidly. Trochu som sa tomu čudoval že niekto vycáluje 500 - 600 euro za vidlu ktorá má stále kilo a pol, keď by mohol mať na preteky pevnú alternatívu ktorá váži menej ako polovicu.
crosova vidla je svojou konstrukciou stavana na lahky teren a cestu, ked ju zacnes jazdit v poriadnom terene a v zjazdoch si to pustis, dlho nevydrzi a este sa aj kruti
PatrikL: ďakujem. Vyzerá to byť na celkom pekný kompromis kvalita verzus cena. Túto vidlu som nejako prehliadol, ale teraz sa mi zdá byť najlepšou voľbou.
až taká zlá? Ludia dosť na túto značku nadávajú...
Je to sice kus starsi model, je to ten co mam ja na biku v profile. A mam velmi podobny ram ako ty a som spokojny. Tam sa aj tak kazdy rok menia len nálepky.
RST je zlá značka. Aj keď First je najvyšší model ktorý už celkom funguje ale na Recona nemá.
A tá rada na crossovú vidlicu je úplne mimo. Ak porovnáte priamo crossovú a normálnu. Tatko ma NRXku na crosse ja mám tú Reconu. A to je ako 100 a 1. Túto cestu určite nie.