som si odjazdil uz dost prehadzovaciek ale stych vsetkych bolo najlepsie deorecko,to by som ti odpoucal a ake mams predsa to radenie najlepsie by bolo kupit ten isti prehadzovac aj radenie...
takto ... pokiaľ si si už ako tak vybral a rozhodol si sa pre Sram X9 a pokiaľ ti to sedí i do limitu (pokiaľ je tento limit len za šalter/prehadzovačku) tak nevidím dôvod prečo ti tu silou mocou pchajú Shimano Deore keďže Deore = X5, SLX = X7, Deore XT = X9 ... aspoň teda približne. Takže X9 bude určite lepšie ako Deore. Pokiaľ máš tých 60 euro na všetko, čiže šalter, radenie, bowden, lanko, koncovky tak to na tú novú X9 či XT môžeš zabudnúť.
AM/EN/DH je teda pojem široký a evokuje vo mne na fóre často spomínaný pojem "light downhill", ale predpokladám že tam bude trochu terénu takže si vyberaj skôr stredné či krátke ramienko (AM by som asi volil stredné s mtb kazetou, na dh krátke a kazetu s menším rozsahom). Inak je to skôr na tebe či sa prikloníš k Shimanu alebo Sramu, popísané tu už toho bolo dosť, musíš rátať ale i s radením, k shimanu voliť shimano a naopak k sramu zvoliť sram keďže nie sú vzájomne kompatibilné (prešmyk kompatibilný je).
Výber X9 osobne schvalujem.
@edit: Tak som si pozrel čo predávaš takže predpokladám že nejaké tie skúsenosti už máš, ak si vozil shimano a chceš skúsiť niečo nové tak X9 od sramu je výborný výber.
No tak jazdil som Shimano a bolo to strasne. Tych 60e mam cisto na prehadzovacku nic ine ziadne lanko a tak. Lanko radenie a retaz kupim tiez ale chcel som pocut nazory na prehadzovacku do 60e, podla toho sa zariadi potom aj radenie atd. Tak jazdit skor 80% teren a zvysok doprava do terenu Cize skor kratke ramienko ? Este orknem Deorecko. A co tak SAINT ? je o 10e drahsi ale kamarat mi ho radi, co vy na to ?
podľa mňa saint a to preto lebo by to mala byť aj vyššia rada ako x.9 a saint je čisto dh, fr aj keď použiť sa dá aj na xc ale má iba krátke a stredné ramienko je ťažší ale pevnejší
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
AM/EN/DH je teda pojem široký a evokuje vo mne na fóre často spomínaný pojem "light downhill", ale predpokladám že tam bude trochu terénu takže si vyberaj skôr stredné či krátke ramienko (AM by som asi volil stredné s mtb kazetou, na dh krátke a kazetu s menším rozsahom). Inak je to skôr na tebe či sa prikloníš k Shimanu alebo Sramu, popísané tu už toho bolo dosť, musíš rátať ale i s radením, k shimanu voliť shimano a naopak k sramu zvoliť sram keďže nie sú vzájomne kompatibilné (prešmyk kompatibilný je).
Výber X9 osobne schvalujem.
@edit: Tak som si pozrel čo predávaš takže predpokladám že nejaké tie skúsenosti už máš, ak si vozil shimano a chceš skúsiť niečo nové tak X9 od sramu je výborný výber.