potrebujem od vas par rad, cize jedna sa o vymenu starych zodretych kotucov hayes v-series rotor 160mm za nejake nove v podobnej cene mozu byt aj trochu lacnejsie, pripadne tie iste.
Vopred dik ze vsetky komenty a rady
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35
posledný komentár: 18. 3. 2023 o 21:09
posledný komentár: 1. 11. 2021 o 19:50
mozno sa len niekto cuduje preco 5 eurovka, ked on pouziva 500ky
Mam kluc odtialto zo shopu... a ide to celkom dobre...
az na detail ze som si ho musel skratit, lebo je trosku dlhy a pri ohybani kotucu dovnutra uz vadil rafik https://www.mtbiker.sk/shop/servis/naradie/rovnace/force-kombinovany-kluc-pre-servis-kotucovych-brzd.html
a co sa tyka centrovania, mal som uz aj kotuc ktory nesiel, resp velmi tazko isiel docentrovat... po nahodeni odchylkomeru ukazovala vychylka + 0,2 a hned na to -0,3 mm. Take prudke zvlnenie sa velmi zle koriguje.
Karolik... ano, aj kotuc sa ti vie velmi vyrazne ohnut a hadzat. predsa len je to tenky kus "plechu". No da sa aj celkom lahko vycentrovat...
To beriem, ale tepelné upravovanie a vypaľovanie otvorov nie je sú extrémne drahé alebo nezvyčajné technologické postupy. Že vydržia dlhšie ako ,,obyčajné´´ to sa od nich čaká, ale aj keby boli kované elfmi za mesačného svitu, pre mňa je tá cena neobhájiteľná. Keby vydržali celú životnosť biku, tak je to o niečom inom, ale stále sa bavíme o obyčajnom spotrebáku.
Viem že analógia s autami a motorkami tu už bola veľa krát, ale nedá mi. Nedávno som na frajerkinho staršieho medveďa éčko kupoval predné kotúče...necelých 60eur za sadu, t.j. ani nie 30e/kus a to som samozrejme nebral najlacnejšie, ale strednú overenú kvalitu.
Na moje AMG, sada predných vŕtaných grafitových kotúčov (priemer 390mm) 320eur/sada, t.j. 160eur/kus. To že majú výkon a životnosť úplne inde ako cyklokotúče nemusím spomínať.
Nikomu názor neberiem a plne rešpektujem že si to ľudia kupujú, o tom je trh, ale fórum je aj o odlišných názoroch, nie len chvále
Ja pouzijem analogiu z noziarskeho sveta... obycajna nerezova ocel (napr.D2) a "pani OCEL" (napr. praskova Elmax, M390) robi v cene nozika niekolkonasobne skoky, pricom vyzerat mozu viac menej rovnako...
este ma zaujala veta: sada grafitových kotúčov... ? To su ake?
Ani na chvíľu som nezapochyboval že tie Brakestuff budú dobré kotúče (za tú cenu nemôžu byť priemerné), ale stále je to pre mňa cena neobhájiteľná nejakými dierkami v kotúči alebo hrubším materiálom o nejakú desatinku mm. Ešte som sa nedostal do situácie kde by ma sklamali Magury Storm HC (priemer 203mm, 2mm hrúbka) s MT7 strmeňmi a to stoja 20%(!) ceny Brakestuff v rovnakom priemere. Prekoná 1ks Brakestuff životnosť 5ks Stormov? Ak hej, beriem všetko späť
Na tých kotúčoch si už ani nepamätám koľkú sadu platničiek deriem a stále sú na 1,9mm.
Ale ak to pre niekoho význam má, úplne to rešpektujem, aspoň vidíme niečo iného okrem Shimana, Magury, Sramu
predpokladam, ze nie je potrebne vysvetlovat dovod ...
existuju aj DIY riesenia (zbrusena sublera) - akurat neviem narychlo najst foto
Fotku som sem hodil iba orientačnú kvôli porovnaniu Stormov po x-pároch platní ku spomínaným Brakestuffom.
Zobral som tuna zelene, ebikove, a brzdia dost dobre... Prekvapili ma s pritomnostou asi medennych piliniek... Zas na druhu stranu ked sa uz dost zahriali, tak brzdili slabsie, co sa mi pri performance a bbb zmesi nestalo...