Takže doma už je nové hlavko HOPE a teraz ho treba vymeniť...
Môže niekto prosím popísať postup rozobrania-odobrania starého a montáž nového?
Alebo s tým ísť rovno do servisu?
Najradšej by som to urobil doma, ale potrebujem poradiť!!!
da sa to volako vyklepat srobovakom a kladivom ale pravdupovediac by som si to dal radsej do servisu...alebo kupit vyrazac hlavoveho ci ako sa vola ten zazracny nastroj
da sa to volako vyklepat srobovakom a kladivom ale pravdupovediac by som si to dal radsej do servisu...alebo kupit vyrazac hlavoveho ci ako sa vola ten zazracny nastroj
vyklepávam hliníkovým profilom alebo drievkom, to je mäkkšie ako misky a preto ich nepoškodí. Hlavové som skladal sám, bolo pri ňom schematicky nakreslené ako na to ..je to hračka.
Bež s tým rovno do servisu, tam majú lis na hlavové zloženie, ktorým sa dosiahne súosovosť misiek v hlavovej trubke. Rovnako treba k tomu narážač spodnej časti hlavy na vidlicu a vyrážač starých misiek. Je to robota na pár minút pre šikovného servisáka...
všetko náradie je doma vyrobitelne , a čo sa týka naražania noveho pokial nemáš kvalitný servisný stojan a nechces pri nedbalej manipulaci poskodit ram tak potrebujes este jedneho cloveka, spodny okraj hlavovej trubky položiť na tvrdenu gumu/pvc alebo drevennu dosticku vrchnu misku volne položiť na vrch hlavovej trubky prikryt druhým kusom drevennej doštičky...
neviem dať dolu z krku vidlice ten posledný kus, ktorý je narazený pri korunke a takisto neviem ako vybrať ježka...
HELP
Vyklepať drevenou rúčkou napr. z kladiva, skrutkovača a pod. pekne dookola ale mala by tam byť aj drážka na tom krúžku, ježka si kúp nového za pár korun.
Takže doma už je nové hlavko HOPE a teraz ho treba vymeniť...
NOISE prečo si vlastne menil hlavové zloženie, pokiaľ viem, tak máš ešte relatívne nový bike. Alebo sa mýlim???
Čo sa stalo so starým ???
Ja keď som musel meniť celý rám, kvôli praskline na zadnej pätke, tak som misky integrovaného hlavového zloženia vyklepával medenou tyčkou z rámu a misky som do nového rámu naklepal pekne pomaly tou istou medenou tyčkou. Samozrejme misky som najskôr namazal vazelinou, aby sa lepšie šmykli na svoje miesto v ráme. Zatiaľ je všetko O.K.
S tou kuželovou podložkou, ktorá ti zostala na krku vidlice sa musíš trošku potrápiť. Ide dosť ťažko dole, hlavne ak je to prihrdzavené. Doporučujem niečím to postriekaj ako napr. WD40 a podobne. A potom pekne pomaly skrutkovačom páčiť a tlačiť rovnomerne von. Ježka sa pokús vytlačiť von smerom dolu ku korunke vidlice, ak ale nemá vnútorná stena tvojej vidlice kuželovitý priemer, ktorý sa smerom dole zmenšuje.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nejaké rady čo-ako a na čo si dať pozor...
Ak sa ti nechce do servisu skus zavitovu tyc s dvoma maticami a podlozkami.
s celou pripravou otázka 2-3minut...
HELP
HELP
Vyklepať drevenou rúčkou napr. z kladiva, skrutkovača a pod. pekne dookola ale mala by tam byť aj drážka na tom krúžku, ježka si kúp nového za pár korun.
NOISE prečo si vlastne menil hlavové zloženie, pokiaľ viem, tak máš ešte relatívne nový bike. Alebo sa mýlim???
Čo sa stalo so starým ???
Ja keď som musel meniť celý rám, kvôli praskline na zadnej pätke, tak som misky integrovaného hlavového zloženia vyklepával medenou tyčkou z rámu a misky som do nového rámu naklepal pekne pomaly tou istou medenou tyčkou. Samozrejme misky som najskôr namazal vazelinou, aby sa lepšie šmykli na svoje miesto v ráme. Zatiaľ je všetko O.K.
S tou kuželovou podložkou, ktorá ti zostala na krku vidlice sa musíš trošku potrápiť. Ide dosť ťažko dole, hlavne ak je to prihrdzavené. Doporučujem niečím to postriekaj ako napr. WD40 a podobne. A potom pekne pomaly skrutkovačom páčiť a tlačiť rovnomerne von. Ježka sa pokús vytlačiť von smerom dolu ku korunke vidlice, ak ale nemá vnútorná stena tvojej vidlice kuželovitý priemer, ktorý sa smerom dole zmenšuje.