Mám doma totálne starý hrdzavý MTB na ktorom chodím len na huby do lesa, prípadne v zime do lesa , ale keďže na ňom našlapem tiež dosť km v ťažkom teréne ( ale žiadny zjazd a ani brutálne XC ), odchádzajú mi
náboje ako na bežiacom páse ( aj pedále, keďže sa snažím rozložiť moju hmotnosť na celý bike tým, že sa pri náročnejšom teréne postavím na pedále a ušetriť tak zadný náboj, ktorý zomiera ako prvý

). Pedále ma netrápia, tam kupujem obyčajné plastové šunky za 200 sk, ale potreboval by som poradiť nejaký schopný
náboj (predný aj zadný) ktorý by čosi zdržal a aby sa po mesiaci nerozhegal . Alivio ani Deore nevydržal .
Zopár tech. detailov : náboj na klasické V-brzdy, nie na kotúč - bike je to hardtail, nie celoodpružený - moja váha cca 95 kg ( žeby aj tam bola zrada

).
Vďaka .
No a tá hmotnosť , to je na dlhú debatu , ale kľudne môžem pomôcť aj v tomto.
Ja neviem, tam sú (myslím ) tiež klasické kónusové ložiská a tie kónusy ( či chcem alebo nechcem ) sa vždy po určitom čase povolia . Radšej by som bral tie ktoré tu boli tiež spomínané, s priemyselným ložiskom ( ložisko je vymeniteľné ako celok, žiadne chytanie guličiek do dlane a následné centrovanie kolesa do zblbnutia
No, žiadna žienka nie je, sloboda je na nezaplatenie . Žiadna si ma nezaslúži
Áno, presiahne . Ale po rokoch jazdenia na ňom je to jediný komponent ktorý mením a nastavujem pravidelne ( okrem spomínaných pedálov, ale tie kupujem za cca 150 až 250 sk ) . A jasné že 5 000 sk za jeden náboj nedám ani vo sne, to je už za mojou finančnou hranicou
Kupovat, nicit, kupovat, nicit a kupovat znova plastove pedale je nejaky sposob setrenia penazi?
Alebo mas rad plast.
5x PLASTOVY PREDAL ZA 200Sk je predsa ovela menej ako 1x KOVOVY ZA 400Sk,to ste si este nevsimli?
Jasné že mám. Originál tam bol taký ten starý typ na závit , ale pred rokmi som kupoval na môj nový bike nové náboje a ráfiky, preto som tie staršie ( nezničené, funkčné ) osadil do toho hrdziaka , takže momentálne je tam 7 kolečko na kazetovom Alivio náboji .
K tým pedálom................nad nimi som až tak nepremýšľal, tie prehodím aj doma, to ma neštve , ale náboj , resp. výplet doma neurobím, takže nad tým som už bol nútený premýšľať