ktorá je lepšia ???
http://www.elitebikes.sk/brzdy-a-prislusenstvo/kotucove/405-avid-elixir-cr-carbon-x9-red-160mm/
http://www.elitebikes.sk/brzdy-a-prislusenstvo/kotucove/1053-avid-elixir-5-2012-black-200-mm/
môžte napísat ich výhodi aj nevýhodi tí ktorí máte s nimi skúsenosti
alebo poradit inú v podobnej cene lebo v brzdach sa skoro vobec neviznám.
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35
ked sú teda Avid také zlé
tak čo hovoríte na shimano Saint BR-M810 ?
alebo sú nejaké dobré avidi za podobnú cenu
predtým som mal avid elixir 1 a nemal som žiadny problém až na to že občas škrkal kotúč
avidy mám už tretie, momentálne X0 a je pravda že je stým vcelku babranica ale ked sa to dobre odvzdušní a trošku sa stým pohrá pri nastavení brzdí to perfektne.
predtým som mal shimaná a je pravda že je stým oniečo menej problémov.
tie CR maju len zbytocne ***** naviac
a ked tam mám avid kotúč 160mm nemalo bi to robiť žiaden problém ?
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-brzdy-shimano-deore-xt-br-m785-black-2012-bez-kotucov/3827
Shimano Deore XT FC-M785 prevodník, vnútorný
21,99 €
MOC 25,99 €ja som tiež nemal problém a vravím že výkon perfektný, ale dal som si skrátiť hadice do original servisu a dovozcu a odvtedy sa to tahá a nie a nie aby to fungovalo na 100%
potom ked budu peniaze na vyše kupim väčší kotúč
Nuz, jednoduche. Empiria. Mam odjazdene 4 roky s brzdami SHIMANO, 2 roky XT, predtym 2 s Deore, chvilu aj s Formula ORO. Jednu, terajsiu (a poslednu) sezonu jazdim s AVIDmi. Toto je baza skusenosti z ktorej vychadzam. So SHIMANO som nemal nikdy problem s tvrdnutim/tuhnutim pak - a to sa na Slovaka hojne vyskytujem v Alpach. S AVIDmi som mal kua problemy uz tot v Beskydoch. Vyriesil som to ako Danny Hart, ktory AVIDy jazdit musi, kedze su od sponzora a paky mam nastavene tak, aby zaberali az tesne pri riaditkach. Lebo po X hodinach jazdy ma obvykle maratonec aj ine starosti, ako riesit, ci v zjazde udrzi packy. Dalej co ma neskutocne irituje, je to, ze ak nemam snad na tisicinu milimetra rovne kotuce, tak to vydava zvuk - platnicky sa nevracaju dostatocne daleko. Kotuce som uz tuto sezonu rovnal nespocentne vela krat a to som tie povodne v polovici vymenil za ASHIMy, s ktorymi je to trochu lepsie. Doteraz som sa celkom nezbavil podozrenia, ze tie original kotuce su vyrobene z alobalu podlepeneho vykresom. Nastavovanie vzdialenosti platni od kotuca, co je ficuria, ktoru X9 akoze maju, nema ziaden efekt.
Môžem s tebou len súhlasiť, jazdil som len na Shimanách, no na každej Avid-e, na ktorej som sa povozil, vydávala drsné zvuky a neustále to šúchalo o kotúč,ale nedalo sa to ani za svet naladiť aby to nešúchalo.Zo Shimanami absolútne žiaden problem(na kotúčoch G3 185mm), akurát v zime pri veľmi nízkych teplotách tuhne páčka a trochu to šúcha o kotúč, no v lete žiadne šúchanie a stály chod páčky..
Vadiť sa ale nechcem, hlavne jasopeto má podľa toho čo som na fóre čítal a aj výsledkov najazdené podstatne viac ako ja. Takže možno u mňa len šťastie, že mi fungujú tak ako majú. Peace.