chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ? )
No ludkovia ja som si uz myslel, ze ake lahke je spravit bezdusaky no teraz som bezradny. Prve koleso bez problemov na prvykrat, no s druhym sa uz trapim niekolko dni. Na prvu supu som si myslel, ze som spravil aj to druhe koleso. Na druhy den vsak bolo prazdne. Dofukal som, pojazdil na dalsi den zasa prazdne. Dal som to do vane a videl som ako to fuci cez niple = problem s paskou. Demontoval som plast a paska takmer sama odpadla. Na tom mojom rafiku DT XR331 ta paska takmer vobec nedrzi. Ma taky prilis drsny povrch. Skusal som dve rozne pasky. Nejake napady co s tym?
Pekne sa mi osvedčil vzadu aj Ikon od Maxxisu a teraz idem otestovať model Pace. Od neho si sľubujem podobné jazdné vlastnosti ako u Conti Race King, ale lepšiu ochranu bočníc.
Ten RaR si jazdil verziu Lite skin alebo Snake skin?
Jazdil som len lite skin. Mal som zato, že Snakeskin sú odolnejšie len na bočnici a behúň je rovnaký papier.
S Ralphom som nemal žiaden problém, až kým som doň nespravil dieru ako prst.
Potom som skúsil rona a toho som rezal každú chvíľu.
S odolnosťou bočníc u lite skin som nemal nikdy problém, prerezal som ju za 4 sezóny asi 2x ale po podlepení funguje doteraz na prednom kolese.
Potreboval by som na zadné koleso nejakú jazdivú gumu so zosilneným behúňom , čo by mala ideálne do 600g a 2,2"
Rocket Ron double defense sa nerobí, Thunder Burt iba ako 2,1", Ralph 2,25" double defense váži viac ako X-king protection.
Uvažoval som či neskúsiť Performance Race Kinga, odolnosť bude lepšia ako race sport, malo by to byť aj poddajnejšie ako Protection, cenovo tiež lepšie, len netuším, či tá zmes nebude moc tvrdá
No ludkovia ja som si uz myslel, ze ake lahke je spravit bezdusaky no teraz som bezradny. Prve koleso bez problemov na prvykrat, no s druhym sa uz trapim niekolko dni. Na prvu supu som si myslel, ze som spravil aj to druhe koleso. Na druhy den vsak bolo prazdne. Dofukal som, pojazdil na dalsi den zasa prazdne. Dal som to do vane a videl som ako to fuci cez niple = problem s paskou. Demontoval som plast a paska takmer sama odpadla. Na tom mojom rafiku DT XR331 ta paska takmer vobec nedrzi. Ma taky prilis drsny povrch. Skusal som dve rozne pasky. Nejake napady co s tym?
Normlane ho prebehni smirglom. co pouzivas na odmastenie? skus toulen alebo cistic brzd. a co za pasku si daval? skus ju poriadne natiahnut ked ju davas. este ma napadlo davas pasku spravnej sirky?
Skusal som caffelatex 21mm a spesl cca 23mm taka modra. Odmastil som aj riedidlom aj cyklostarom. Paska nedrzi vobec. Po nahodeni plasta sa na niektorych miestach paska po boku zosmykla.
prebehni ten rafik smirglom a neodmastuj to cyklostarom to nieje odmastovadlo ta 21mm neviem ci nieje uzska ale ak je rafik do 24mm mala by stacit. a ako som pisal pouzi silnejsiu kubaturu na odmastnenie. aj ked riedidlo by mohlo byt ok. a neboj sa tu pasku natianut v tedy sa lepsie prilepi a po nalepeni ju este popritlacaj handrou po celom obvode
Cyklostar sa mi osvedcil aj pri prvom bezproblemovom kolese. Ale oki. Skusim to teda spravit tak ako pises. Prebehnut smriglom, Odmastit riedidlom a natiahnem tam pasku. Je v pohode ak paska prekryje aj bocne strany? Neodlepi ju plast pri nasadzovani?
Máš isto diery v ráfiku? Lebo mám tiež M1800 ale TL a tie diery nemajú, ale nie som si istý či sa robil aj s dierami. Netreba žiadny kit, len namontovať ventil, nahodiť plášť a naliať mlieko.
Janiiik skus odmastiť ako ti povedali vyššie odmašťovadlom na brzdy a skus nalepiť elektrikársku izolačnu pásku. Ak bude držať nalep pásku na bezduše napr. NoTubes kludne 25mm. Ak ju naťahuješ ona sa trošku stiahne do šírky. / nevadi že bude aj po krajoch , to je ešte lepšie. / Pri nahodení plášťa ale najprv skontroluj či sa ti neohla paska do vnútra. Ak sedí tak ho nafukaj bez mlieka ale predtým by som potrel boky s mydlovým roztokom / hustým / a tak isto aj pod ventilom. Dierku pre ventil urob tenkým bitovým štoubovakom. Nafukaj aby zapadli pätky, vyfuč a cez ventil nalej patrične množstvo mlieka. Ak ti nepomôže už elektrikárska páska ako prvé prejdi na KIT.
Daj vedieť.
EDIT: pasku prekrývaj 10cm pred ventilom a ukonči 10-15cm za ventilom.
U mňa to nevadilo a pri vodnej skuške nefučalo nikde. Musiš potret len kraje rafiku normalne zo štetcom neboj sa toho ako by si maloval. Ako píšem hustý roztok./ jak vtačie mlieko keď poznáš / On má tendenciu keď vyschne zalepiť kraje. Už sa to tu v téme spomínalo.
fofo050 ze si mi nenapisal skor s jarovou vodou na prvu supu
Respektive som patky plasta potrel cistou jarou. Nasadzovalo sa to podstatne lahsie a patky chytilo uz pri cca 1,5BAR. Ziadne uniky ani nic. Myslim, ze prave to jadnoduche nasadenie malo vplyv na to, aby to neskrutilo tu pasku. Dik za pomoc.
Dnes som sa chcel ísť previezť, no zistil som, že zadné koleso mám mäkké. Tak reku, po roku pozriem, čo robí No Tubes grcka. copyrightstatic.jensonusa.com static.jensonusa.com
Zmenila sa na nepeknú žuvačku. Zošúchať to stálo dosť energie. Kedže pravdepodobne aj na prednom kolese to dopadlo tak isto, lenže som lenivý to čistiť, tak som tam len dolial asi 50ml tej grcky - tuším mlieko sa to volá? . Za sezónu som s tým žiaden problém nemal ( možno šťastie ). Teraz budem čakať, jazdiť a som zvedavý čo sa z toho vykluje - či budem musieť nakoniec aj predné koleso vyšúchať, alebo tam nebude žiaden problém, len gramy navyše. Nejaké skúsenosti?
Pozdravujem, som nový v tejto téme, tiež sa chcem poradiť. Prvý krát som si sám robil bezdušový systém na mojich nových kolesách. Ráfy ZTR Crest 29", plášte Specialized Sworks 2bliss 29", zadný The Captain Control, predný Ground Control. Plášte som už predtým jazdil na predošlých kolesách s dušou, nie moc, sú na cca 80%. Postupoval som podľa videi na youtube a podobne. Bez problemov, namydlil som boky, nalial tmel (Vredenstein som kupil, chcel som notubes, nemali), zavrel plášť, nafukal, zahrkal, chytilo a dofukal hotovo. Predný bez problemov. Zadný bol problém. Pár krát som šiel s makkou gumou, často som dostával defekty (aj to ma motivovalo si spraviť TL) a to ten pláš "trochu" poškodilo. Z viacerých miest to fučalo a striekalo, po dofukovaní a trasení sa postupne všetky dierky zacelili až na jednu, je to vačší škrabanec na boku plášťa, nie na behúni a tade mi to stále fučalo/striekalo, až po ozaj dlhom dofukovaní a trasení (a ostriekaní celého okolia) to konečne ako tak chytilo, no začalo fučať po menšom pohybe. Ked to prestalo, nechal som to tak na noc, na druhý den rovnako tvrdá, nestratila vzduch. Bojím sa, že to dlho nevydrží. Je mi jasné, že musím pridať tmelu. Mám to nechať fučať/striekať až kým sa to zalepí, alebo je nejaké lepidlo, záplaty na TL plášte ako je na duše? Aj som to odfotil pre predstavu. Čo som videl ako TL systémy testovali, prepichol plášť klincom alebo šrovbovákom a jazdil ďalej, oproti tomu mi toto pripada ako nič, no predsa sa bojím, abz ma to nezradilo niekde ďaleko v teréne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ten RaR si jazdil verziu Lite skin alebo Snake skin?
Jazdil som len lite skin. Mal som zato, že Snakeskin sú odolnejšie len na bočnici a behúň je rovnaký papier.
S Ralphom som nemal žiaden problém, až kým som doň nespravil dieru ako prst.
Potom som skúsil rona a toho som rezal každú chvíľu.
S odolnosťou bočníc u lite skin som nemal nikdy problém, prerezal som ju za 4 sezóny asi 2x ale po podlepení funguje doteraz na prednom kolese.
Potreboval by som na zadné koleso nejakú jazdivú gumu so zosilneným behúňom , čo by mala ideálne do 600g a 2,2"
Rocket Ron double defense sa nerobí, Thunder Burt iba ako 2,1", Ralph 2,25" double defense váži viac ako X-king protection.
Uvažoval som či neskúsiť Performance Race Kinga, odolnosť bude lepšia ako race sport, malo by to byť aj poddajnejšie ako Protection, cenovo tiež lepšie, len netuším, či tá zmes nebude moc tvrdá
Normlane ho prebehni smirglom. co pouzivas na odmastenie? skus toulen alebo cistic brzd. a co za pasku si daval? skus ju poriadne natiahnut ked ju davas. este ma napadlo davas pasku spravnej sirky?
neviem ci tam mam diery, musim kuknut, ale su to asi tieto iste kolesa, podla farby nalepiek to bude z toho isteho trek remedy http://www.pinkbike.com/u/mikeyd/album/DT-Swiss-M1800-Wheels/
kazdopadne dik za radu, este som to nenakupil...
Daj vedieť.
EDIT: pasku prekrývaj 10cm pred ventilom a ukonči 10-15cm za ventilom.
Respektive som patky plasta potrel cistou jarou. Nasadzovalo sa to podstatne lahsie a patky chytilo uz pri cca 1,5BAR. Ziadne uniky ani nic. Myslim, ze prave to jadnoduche nasadenie malo vplyv na to, aby to neskrutilo tu pasku. Dik za pomoc.
Zmenila sa na nepeknú žuvačku. Zošúchať to stálo dosť energie. Kedže pravdepodobne aj na prednom kolese to dopadlo tak isto, lenže som lenivý to čistiť, tak som tam len dolial asi 50ml tej grcky - tuším mlieko sa to volá?