zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
Treba myslieť aj na to, že duša cez prerezanú bočnicu vylezie von v podobe malej (rastúcej) guľôčky, ktorá skôr či neskôr praskne - treba to najskôr niečím podložiť.
"A vlastne idem na bezduse aby som nemal defekty a nemusel uz vozit a menit dusu" asi ťa sklamem ale takto to nefunguje
https://www.mtbiker.sk/forum/post1432161.html#p1432161
Čojaviem asi 4 roky na bezdušoch (prvé 2 roky som postupne prechádzal z getho riešenia na TLR systém s kvalitným tmelom, ale ani vtedy som pri defekte nedával dušu) a posledné asi 2 roky nenosím ani dušu, defekt ktorý som riešil som mal naposledy asi pred rokom, knôt samozrejme stačil. Píšem o XC jazdení. Základ je mať nepapierový plášť a spoľahlivý tmel.
co sa mi vsak nepaci je ze ostala akoby mastna - neviem ci na nu chytia flaky v pripade defektu. este som sa nedostal (strasne sa mi to nechce) vyskusat ju zalepit.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1432161.html#p1432161
Podobny, ale uzsi (nie tak mohutny) som chytil naposledy za Plesiveckou planinou. Do predneho .. myslel som, ze sa mi tam len nalepil konarik, tak som zastal, chytil, a nez mi dockvalo, ze je to zapchnute, tak som to uz mal von. Najprv chvilu sycalo, potom asi chytilo mlieko, ale pocas 2 hodin som to musel 2x dofukovat, lebo relativne rychlo sfukoval (nastastie pomerne tucne pneumatiky) a potom zrazu prestalo. Tak som to nechal tak a odvtedy nesfukuje
Nasiel som tu,ze Kristina mala LS plaste a nestazovala si.Ma s nimi skusenosti este dakto iny?Mam 1 Nobby Nic v tomto zlozeni,ktory som kupil takpovediac na rychlo ako bezdusak a nechcem ho vozit s dusou.