zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
Napr. pre moje pouzitie je rotacna hmotnost podstatnejsia ako zanedbatelny benefit o kusok sirsieho zato tazsieho rafika. Cize ano, aj v buducnosti si pokojne kupim rafik so sirkou 17-18 mm ak bude ponukat zaujimavu hmotnost a dostatocnu pevnost, kedze pre 2,0" - 2,1" plaste uplne postacuje. Ale to by najprv musel byt hmotnostne zaujimavejsi a tiez UST compatible ako 20 mm siroky ZTR Alpine.
Článok bol adresovaný hlavne tým ktorí majú tenké ráfiky, obúvajú na ne široké plášte a majú problém s tým že vyzúvajú plášte, že im uniká vzduch a podobne. Myslím že každý si z toho článku zoberie to čo potrebuje a čo využije.
Ja napriklad mam skusenost na alexrims obuty race king 2,2. Po nalozeni zadku som komplet prisiel o stabilitu, cize aj pri tlaku 4-4,5 sa pri zakyvani rajdami pocitovo vyzuval, nastastie sa nepodarilo ho vyzut. Na 2,2 je to balon oproti inym 2,2. Na nom je vidiet, ze sirsi raf by ho vystuzil, kedze teraz to vyzera ako balonik.
ps: myslel som, ze ten xc plast nebude taky siroky..
Len nie som si istý či aj nové 2011-2012 ročníky majú taký objem
nejaké merania a foto http://www.bike-forum.cz/forum/sirka-pneu.html
Howk ...
edit: zabudol som doplniť že sa jedná o notubes
edit2: tubelles ready plášť
alebo to prisposobiť konkrétnej kombinácií ráf+plásť a prevenciu vzhladom na jazdený terén..