zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
UST je Universal Standard Tubeless, zalozene firmami Mavic , Hutchinson a Michelin. Mavic robil rafky, ti ostatni pneumatiky. Ma to svoje technicke specifika, je to spravene tak, aby sedel okraj rafika s patkou pneumatiky (da sa napr. nafukat pumpickou,atd.) (zdroj http://www.pinkbike.com/news/To-The-Point-UST-Rims-Tires-2013.html)
Kto vsetko este UST dnes robi neviem (Shimano malo myslim), ale rafky oznacene tubeless ready, konvertovane rafky a ine , NIE SU UST. Ano, moze to tam fungovat (vozil som to tak).
Co sa tyka WTB , tak tieto rafky MAJU cerftifikaciu Mavic UST. To bol dovod, preco som ich zvolil
UST rafik + UST plast NIE JE nutne fukat kompresorom, ide to obycajnou malou pumpickou a NIE JE potrebny sealant, aby to drzlao vzduch. (V pripade WTB som si nie isty
Maxxis High Roller II s rafikom e*thirteen TRS+
Mne sa osvedčilo nechať plášť nahodený na duši na 3-4ATM aspoň 24h , aby patky chytili tvar po tom, čo bol plášť poskladaný, potom už mi to išlo dobre aj obojručnou pumpou, resp. chladničkovým kompresorom.
PS: niektorí ľudia odporúčali aj natlakovať PET fľašu pumpou a použiť ju kvázi ako vzdušník , ja osobne som to nikdy neskúšal
Uz niekto zalozil temu Hlody fora 2015? Ak nie, tak toto tam patri.