zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
Predsa len ešte jedná otázka, je nutné tú gumovú pásku z Rubena kitu lepiť na obojstrannú pásku ?
electro: v prvom rade o pár príspevkov vyššie uvádzaš typ ráfika SunRingle Inferno 27, podľa profilu čo som našiel na stránke výrobcu tento ráfik naozaj nie je príliš vhodný na bezdušový systém, pretože má vnútorný oblý tvar bez osadení (rovných plôch) po stranách ráfika, kde by plášť pekne zapadol. Nevylučuje to však možnosť skúsiť to, ale podľa mojich skúseností to asi pôjde dosť ťažko i keď profilovaná páska (Rubenna, Eclipse) môže pomôcť zmeniť vnútorný profil a nakoniec sa to môže podariť. Ďalší problém vidím v použití Rubena pásky. Tvoj ráfik má šírku 27mm a ako mi je známe Rubena páska je do šírky len 22mm. Páska musí byť široká minimálne ako je vnútorná šírka ráfika, čiže ho musí prekrývať od jednej strany po druhú. Taktiež ak chceš použiť takúto pásku, jednoznačne ju treba prilepiť obojstrannou páskou, jednak z dôvodu ľahšieho nahodenia a hlavne z dôvodu zamedzenia pohybu tejto pásky, nie len pri nahadzovaní, ale aj počas jazdy, lebo ak by si ju neprilepil, páska sa ti počas jazdy môže pohnúť - vysunie sa z pod pätky plášťa a vtedy hrozí okamžitá strata tlaku vzduchu a ďalej si domyslíš čo asi nasleduje ... Preto ak to chceš poriešiť, jednoznačne odporúčam iný ráfik a pásku s ním kompatibilnú. Život ti tiež zjednoduší použitie Tubeless ready plášťov, ktoré lepšie držia a ľahšie sa nahadzujú - v zmysle rýchlejšie utesnia systém, čiže to väčšinou nahodíš na prvý šup.
s týmito ráfikmi by som nad tubeless riešením popravde ani moc nešpekuloval ale 4 defekty za víkend ma už fakt vytočili...
a sú to bezdušáky no zaujíma ma že či stačí kúpiť len plášte alebo ten tmel proste musí byť?
alebo mi niečo uniká ?
nevravim, ze nemozes
u mna bol jeden teraz na jar, jazdim to uz tretiu sezonu (na tych kolesach cca 7000+ km)