mal som takmer nove brzdove dosticky (original Formula, organicke, pre Oro) a po 10 km v blate boli v cudu. Proste nic, packa az po rajd a ziadny ucinok. Tak som nabehol do bikeshopu a kupil dva pary sintrovanych dosticiek pre Oro. Tieto vydrzali az 25 km.
Vysvetli mi niekto, ako je toto mozne? Problemy s brzdami mali aj ostatni, ale nikto taketo markantne. Menit brzdove dosticky kazdu hodinu je troska otravne a nie zrovna lacne...
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35
posledný komentár: 22. 10. 2006 o 20:42
mal som takmer nove brzdove dosticky (original Formula, organicke, pre Oro) a po 10 km v blate boli v cudu. Proste nic, packa az po rajd a ziadny ucinok. Tak som nabehol do bikeshopu a kupil dva pary sintrovanych dosticiek pre Oro. Tieto vydrzali az 25 km.
Vysvetli mi niekto, ako je toto mozne? Problemy s brzdami mali aj ostatni, ale nikto taketo markantne. Menit brzdove dosticky kazdu hodinu je troska otravne a nie zrovna lacne...
tak to na horalovi vydrzali aspon 40km-a az na doraz isli (u mna) na ca 80kilometri...ale to vkuse lialo a nemal som sintrovane...
10-ci 25 je sakra shit!
Vseobecne tie kotuče od formuly su nahovno plus bahno skôr zoderie platne a organiky sa deru docela rychle ale nie za 10 KM
rotory formula sú podľa mňa dobré
Ked ma rovnake brzdy kotuče a aj platne inak urcite nie
Mne napríklad držali originál platničky v K18-tkach dobrých 600-700 km a stále tam boli 2/3 až 3/4 brzdnej zmesi
Ja zvyknem brzdit skor ostro a kratko ako pribrzdovat - na druhej strane v blate sa platnicky deru aj bez brzdenia, nakolko na kotuc a platnicky sa naberie vrstva blata a piesku a dochadza ku kontaktu (aspon na mojich brzdach) aj bez stlacenia packy. Kazdopadne toto nie je vyrazne dranie.
Myslim, ze do tohto podnebia treba sintrovane, otazka je ci kupit nieco kvalitnejsie (Swissstop, EBC) alebo radsej klasiku (Formula, Fibrax, Clark's). Navrhy?
hold nemozme od brzd stavanych na vahu ocakavat zazraky. niekde sa to musi prejavit. anyway s tym sa treba pri formulach asi zmierit.
sam ich mam a uz som zmiereny