Mám brzdy Avid Juici 3 a potreboval by som vymeniť brzdové platničky. Neviem aký je v nich rozdiel? Aké sú najlepšie? Keramické alebo nejaké iné. Prípadne mi poradte aj výrobcu (Aligator)
Za všetky odpovede a tipy ďakujem...
Tak nakoniec som kupil tieto Longuš (obr:). Maju cca 70km už najazdene aj som brzdil na zjazdíkoch (neboli teda len na asfalte po rovine) a konecne už ako-tak brzdia ale niekedy vibrujú a pištia.
Bohuzial oproti tým, ktoré tam boli dodane s novým bicyklom je to nebe a dudy. Tieto stali myslim 6.30 evrí. Je to asi ta povestna daň za "šetrenie". Proste nie som moc spokojný.
Kupil som nastastie na skusku len jeden par a dalsie si istotne vyberiem ine.
podelim sa o skusenost. Formula R1 brzdy, Formula kotuce.
dal som tam teraz nove dosticky Gold Fren ale toto je TRAGEDIA
hucia horsie ako zle, zvuk ako keby trel kov o kov. ak siel niekto teraz po Karpatoch a pocul sialene, usi trhajuce brzdenie tak to som bol ja
velmi nespokojny
Gold Fren ktore? Lebo oni maju tych zmesi viac. A este, boli kupene z doveryhodneho zdroja? Lebo minimalne na motorky sa gold freny zvyknu vyskytovat vo fake vyhotoveni.
Ceramic Carbon
dokonca "novy" model, zabalene v plastovej krabicke aj s plieskom
a mal som 3 vacsie vyjazdy, cakal som ze sa to casom upravi, ale ani za svet :/
Tuto je to pekne zosumarizovane, preco zvyknu kotucove brzdy piskat a vibrovat a ako tomu predist, resp. odstranit to. Na 99% sa to stane ak nie su dobre zabehnute, nove platnicky treba naozaj 10 az 15 krat ostro prebrzdit (full stop z 30kmh). Odkedy to robim, tak nic nepiska, jazdim len sintrovane.
dakujem za link aj tip, vyskusam hned ked pridem z prace.
update 18.07.14
urcite nieco pomohlo, hlavne pomale rychlosti. ale ked idem pekelne dlhy a rychly zjazd a potrebujem brzdit, tak som na tom istom. kvili to hrozne. na Stupavskom maratone budu vsetci vediet, ze idem
update 11.08.14
Gold fren uplny fail, urcite by som vyhral sutaz o najhorsie brzdy na Stupavskom maratone. uz som ich vyhodil do kosa.
tusim budem jazdit iba original Formula dosticky organicke. vydrzia kratsie ale su tiche
Zveziem sa v tejto teme. Robil som maly servis na biku a pozrel som aj brzdove platnicky. Rovno kupim nove pri najblizsej prilezitosti ale aj tak by ma zaujimal vas nazor. Kedy vymienate platnicky? Ked uz prestanu brzdit uplne je neskoro, tie moje vyzeraju ze uz maju takmer po tom aj ked este brzdili celkom ok.
Este by chvilu vydrzali,ale asi ozaj len chvilu.Podla mna su platnicky uplne zodrane,ked sa na brzdnej ploche objavi ten kovovy nit.Ale asi je lepsie vymenit ich o cosi skor.
Tak platnicky dali este tak odhadom 3000m vyskovych, vcera mi uz zadna brzda zacala divno skripat tak som vymenil rovno predok + zadok. Zodrane +/- rovnako.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bohuzial oproti tým, ktoré tam boli dodane s novým bicyklom je to nebe a dudy. Tieto stali myslim 6.30 evrí. Je to asi ta povestna daň za "šetrenie". Proste nie som moc spokojný.
Kupil som nastastie na skusku len jeden par a dalsie si istotne vyberiem ine.
alebo hod sem fotku platničiek čo máš určite sa nájde niekto čo ti poradí
dal som tam teraz nove dosticky Gold Fren ale toto je TRAGEDIA
hucia horsie ako zle, zvuk ako keby trel kov o kov. ak siel niekto teraz po Karpatoch a pocul sialene, usi trhajuce brzdenie tak to som bol ja
velmi nespokojny
dokonca "novy" model, zabalene v plastovej krabicke aj s plieskom
a mal som 3 vacsie vyjazdy, cakal som ze sa to casom upravi, ale ani za svet :/
update 18.07.14
urcite nieco pomohlo, hlavne pomale rychlosti. ale ked idem pekelne dlhy a rychly zjazd a potrebujem brzdit, tak som na tom istom. kvili to hrozne. na Stupavskom maratone budu vsetci vediet, ze idem
update 11.08.14
Gold fren uplny fail, urcite by som vyhral sutaz o najhorsie brzdy na Stupavskom maratone. uz som ich vyhodil do kosa.
tusim budem jazdit iba original Formula dosticky organicke. vydrzia kratsie ale su tiche
http://www.probikeshop.com/alligator-avid-elixir-brake-pads-with-cooling-fins/97363.html