Potreboval by som poradit ako nastavit brzdy hayes sole..Mam cisto nove ale moc nebrzdia.Skusal som uz nastavit na prasati ale moc nepomohlo..Ma s tym dakto skusenosti???
Prosím Ťa, čo si skúšal nastaviť na prasati?
Mám tie brzdy, treba im urobiť základnú údržbu.
Z mojej strany to bolo doplnenie kvapaliny, potom brzdili dobre.
Ďalšia moja skúsenosť je s veľmi háklivým nastavovaním kroku páčky.
Na môj vkus sa príliš ochotne uvoľnovala aretačná skrutka, hlavne pri dlhších zjazdoch a potom sa stávalo, že nebolo kam mačkať..
Kvapol som tam chemoprénu a v pohode, drží.
Stačí Ti to takto?
NO, radsej nic hned neskusaj a nechaj vsetko ako je....
5 km hmmm, az budes mat tak 500km a stale sa ti bude zdat, ze to nebrzdi, napis, teraz v prvom rade jazdi...
Kvapalina sa tam dáva "zospodu".
Na tom prasati / brzdový valček sa to volá / je odvzdušňovacia skrutka, na ktorú potrebuješ kľúč 6mm.
Teleso brzdovej páčky musíš mať otočené kolmo hore.
Nasadí sa hadička na skrutku, skrutku povolíš a pomocou injekčnej striekačky sa doplní kvapalina. Na páčke je malá gumová zátka, tú treba vybrať / pozor nestratiť / a dopĺňať treba až kým na páčke nevyteká. dotiahnuť skrutku, zastrčiť zátku.
Ak si to ešte nerobil, tak to radšej daj do servisu. Zaprasíš celý kotúč, potom to bude škriekať, minieš kopu kvapaliny, môžeš poškodiť "odvzdušňovák" a v servise je to za pár korún.
Takže tak. Bez urážky, ale toto pýta skúsenosti.
Trochu som odmastil kotuc a v predu uz brzdi v poho a ani neohyba kotuc ale vzdau som nastavil aj stacionarnu platnicku ale stale to dost ohyba a viac sa to uz neda....co s tym??
Ja mám veľmi zvláštny pocit, že mne sa ten kotúč neohýba a nepovažujem to za závadu.
Sweet, čo si robil s tým prasaťom?
Nevyosil si ho nejakým zázrakom?
Pri nejakej činnosti Ti mohla aj vyskočiť platnička, je tam taký jazýček. Pozri sa, či je v drážke.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mám tie brzdy, treba im urobiť základnú údržbu.
Z mojej strany to bolo doplnenie kvapaliny, potom brzdili dobre.
Ďalšia moja skúsenosť je s veľmi háklivým nastavovaním kroku páčky.
Na môj vkus sa príliš ochotne uvoľnovala aretačná skrutka, hlavne pri dlhších zjazdoch a potom sa stávalo, že nebolo kam mačkať..
Kvapol som tam chemoprénu a v pohode, drží.
Stačí Ti to takto?
kazde nove brzdy sa potrebuju zabehnut, aby brzdili ako maju... kolko km si na nich uz najazdil?
5 km hmmm, az budes mat tak 500km a stale sa ti bude zdat, ze to nebrzdi, napis, teraz v prvom rade jazdi...
Na tom prasati / brzdový valček sa to volá / je odvzdušňovacia skrutka, na ktorú potrebuješ kľúč 6mm.
Teleso brzdovej páčky musíš mať otočené kolmo hore.
Nasadí sa hadička na skrutku, skrutku povolíš a pomocou injekčnej striekačky sa doplní kvapalina. Na páčke je malá gumová zátka, tú treba vybrať / pozor nestratiť / a dopĺňať treba až kým na páčke nevyteká. dotiahnuť skrutku, zastrčiť zátku.
Ak si to ešte nerobil, tak to radšej daj do servisu. Zaprasíš celý kotúč, potom to bude škriekať, minieš kopu kvapaliny, môžeš poškodiť "odvzdušňovák" a v servise je to za pár korún.
Takže tak. Bez urážky, ale toto pýta skúsenosti.
Sweet, čo si robil s tým prasaťom?
Nevyosil si ho nejakým zázrakom?
Pri nejakej činnosti Ti mohla aj vyskočiť platnička, je tam taký jazýček. Pozri sa, či je v drážke.