Potreboval by som poradit ako nastavit brzdy hayes sole..Mam cisto nove ale moc nebrzdia.Skusal som uz nastavit na prasati ale moc nepomohlo..Ma s tym dakto skusenosti???
Root:
Nedokonalosť mailovej komunikácie, asi píšeme každý o inom.
Pri brzdení k nejakému ohnutiu samozrejme prísť môže, ja som bol v tom, že sa mu ten kotúč ohýba stále.
A aj pri tom brzdení by ohnutie nemalo byť extrémne.
Ja teraz nie som pri biku, ale pozriem, mám dojem, že tam treba čosi povedať aj o pružnom uložení brzdového strmeňa.
Na sole idu nastavovat obi dve platnicky jak tlacna tak pritlacna tak by nemalo ten kotuč az tak ohybat.Chce sa pohrat a krok moze byt dost tvrdi bez ohybania kotuca.
Predna ide bez problemov ohyba sa ale fakt minimalne lebo so tam nastavil tu nepohyblivu platnicku ale na zadnom som ju nastavolal tiez a dal som ju na doraz a tam sa ohyba podstatne viac...
Ale ved v akom rozmedzi sa tu bavime, 0,5 max 1 mm predsa, nie v centimetroch Preto mu vravim nech jazdi, ked mu nesucha kotuc o platnicky tak sa to nemoze ohybat tak aby to vadilo...
jasne my dvaja vieme o com je rec....ale on vravi ze ked ma pevnu platnicku uz na doraz a stale mu ohyba kotuc tak potom nech pevnu platnicku zasunie spat a posunie cele prasa o par mm to musi on posudit...a ked uz bude mat platnicku najblizsie ku kotucu a nebude mu ohybat moc kotuc tak nech potom zabehava brzdu...
lebo moze mat ako kolvek zabehnutu b rzdu ak je daleko pevna platnicka tak mu ta brzda brzdit nebude....
ja mam solecka. nastavil som si ich asi po 5-tich kilometroch aby brzdili podla mojich predstav. teraz som s nimi uplne spokojy a to tam mam uz takmer 350km.
ak ma prasa uchytenie postmount, tak povol sroby, posun, dotiahni... ak ma uchytenie IS, tak s nim zrejme nic nespravis... teda predpokladam, ze ho potrebujes posunut smerom od kolesa...
Ja som to pozeral, podľa mňa prasa posúvať netreba, treba akurát "vyladiť" platničky. Musí to fungovať, dá sa to nastaviť prakticky na 1mm. Raz to nastavíš a máš pokoj.
Ked sa Ti ohyba kotuc, to neni moc dobre.
Tu pevnu dosticku-vnutornu musis nastavit tak, aby bola ku kotucu co najblizsie, aby sa kotuc neohybal.
Poistuje ju imbus 2mm ten musis najprv povolit a potom zaskrutkovat ten 5mm imbus z vnutornej strany brzdy az kym zacne kotuc suchat, alebo ak sa Ti podari co najblizsie ku kotucu.
Lepsie, ked Ti kotuc sem-tam skrtne o dosticku, ako ked je daleko a naklana sa.
Potom tu poistovaciu 2mm skrutku dotiahni s citom, aby sisi nestrhol 6hran.
ooops, tak tomuto sa vravi s krizikom po pohrebe..............
Ja som moje nastavil po zabehnuti cca 150 km a stacilo len doladit platnicky. S tou nastavovacou skrutkou na packe som mal aj ja problemy ale kvapka farby vyriesila vsetko. Ak mas podozrenie ze je malo kvapaliny jednoznacne odporucam servis mas ich v zaruke tak aky problem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pri jednopiestikovych brzdach sa kotuc VZDY ohyba... druha vec je, ako velmi...
iba ak by ti ta pevna dosticka permanentne suchala o kotuc...
Nedokonalosť mailovej komunikácie, asi píšeme každý o inom.
Pri brzdení k nejakému ohnutiu samozrejme prísť môže, ja som bol v tom, že sa mu ten kotúč ohýba stále.
A aj pri tom brzdení by ohnutie nemalo byť extrémne.
Ja teraz nie som pri biku, ale pozriem, mám dojem, že tam treba čosi povedať aj o pružnom uložení brzdového strmeňa.
to velkym je v podstate otazka na autora temy...
lebo moze mat ako kolvek zabehnutu b rzdu ak je daleko pevna platnicka tak mu ta brzda brzdit nebude....
Ked sa Ti ohyba kotuc, to neni moc dobre.
Tu pevnu dosticku-vnutornu musis nastavit tak, aby bola ku kotucu co najblizsie, aby sa kotuc neohybal.
Poistuje ju imbus 2mm ten musis najprv povolit a potom zaskrutkovat ten 5mm imbus z vnutornej strany brzdy az kym zacne kotuc suchat, alebo ak sa Ti podari co najblizsie ku kotucu.
Lepsie, ked Ti kotuc sem-tam skrtne o dosticku, ako ked je daleko a naklana sa.
Potom tu poistovaciu 2mm skrutku dotiahni s citom, aby sisi nestrhol 6hran.
ooops, tak tomuto sa vravi s krizikom po pohrebe..............