Potreboval by som poradit ako nastavit brzdy hayes sole..Mam cisto nove ale moc nebrzdia.Skusal som uz nastavit na prasati ale moc nepomohlo..Ma s tym dakto skusenosti???
billes: ...mam take obavy... len nepomyl sa... chod paky isto nie je kratsi, tou skrutkou si len posunies paku blizsie ku gripu. ale chod (draha) je urcite rovnaky...
billes: ...mam take obavy... len nepomyl sa... chod paky isto nie je kratsi, tou skrutkou si len posunies paku blizsie ku gripu. ale chod (draha) je urcite rovnaky...
nie...pretoze tou skrutkou som si "posunul paku DALEJ od gripu" tym padom je chod paky KRATSI. tocenim tej skurtky ovplyvnujem to, ako blizko ku gripu sa packa priblizi, teda ako sa da stlacit, teda jej chod...viem co myslim ale mozno som to zle vyjadril ale je to tak.
zmeraj si to (staci na to pravitko)... aj ked paku das dalej od gripu, chod paky to neovplyvni. to nastavenie vzdialenosti od gripu je pre ludi co maju dlhsie, resp. kratsie prsty. ta paka bude vzdy chodit povedme 3cm. ale je mozne, ze sa naozaj len zle vyjadrujes a myslis to iste. tym, ze si paku posunul dalej, si samozrejme posunul aj doraz dalej od gripu, cize si pakou nepricviknes ukazovak (ak brzdis prostrednikom)...
ano paka chodi viacej o sinus toho uhla o ktory sa zmeni pozicia paky.
avsak to na ucinnost nema vplyv (aj ked zdanlivo ani kedze dlhsia draha = vacsia paka = vacsi moment pri rovnakej sile).
pretoze ked sa na to pozriete zistite ze prstom tlacite na paku o silu o sinus mensiu takze spravite s momentom sily na kotuci asi nasledujucu operaciu: M*1/1
ale tu hlavne ide o to ze sa paka posunie dalej, tato zmena drahy je dost mala => ak sa vam paka dotyka gripu a povolite cerva tak akurat posuniete paku dalej, draha sa vam nemeni velmi. a ak aj ano tak sa PREDZLUJE.
ok, tak som si nastavil ako skoro mi zacne ucinkovat brzda...proste docielil som to co som chcel a o co mi islo a som spoko
MuF ma bohuzial pravdu Tymto si len nastavis, v akej polohe bude paka pri brzdeni, ale ked ma napr. zadna brzda priliz velky chod a predna priliz maly, bude v klude prava paka daleko od gripu a lava blizsie. Cize dlzka kroku sa niako nezmeni, teda len minimalne a zanedbatelne, len si ju tymto posunies blizsie alebo dalej od gripu. Ale tvoj problem bol mozno prave to, lebo u Hayesu a aj u inych brzd sa cervik v pake casom pomaly vysrobuje a paka sa dostava blizsie ku gripom, ale krok sa nemeni.
bude v klude prava paka daleko od gripu a lava blizsie
v klude su v rovnakej vzdialenosti od gripu. pri plnom stlaceni packy bola prava blizsie pri gripe ako lava. potocil som tou skrutkou a uz je prava pri plnom stlaceni v rovnakej vzdialenosti od gripu ako lava. a to som chcel.
ked uz sa bavite o kotucovkach aky mate nazor na avid bb5 mam ju doma ale este nemam prepletene koleso s kotucovym nabojom tak ci neviete na akej urovni je
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zeby kabel od tachometra ?
nie...pretoze tou skrutkou som si "posunul paku DALEJ od gripu" tym padom je chod paky KRATSI. tocenim tej skurtky ovplyvnujem to, ako blizko ku gripu sa packa priblizi, teda ako sa da stlacit, teda jej chod...viem co myslim ale mozno som to zle vyjadril ale je to tak.
ano paka chodi viacej o sinus toho uhla o ktory sa zmeni pozicia paky.
avsak to na ucinnost nema vplyv (aj ked zdanlivo ani kedze dlhsia draha = vacsia paka = vacsi moment pri rovnakej sile).
pretoze ked sa na to pozriete zistite ze prstom tlacite na paku o silu o sinus mensiu takze spravite s momentom sily na kotuci asi nasledujucu operaciu: M*1/1
ale tu hlavne ide o to ze sa paka posunie dalej, tato zmena drahy je dost mala => ak sa vam paka dotyka gripu a povolite cerva tak akurat posuniete paku dalej, draha sa vam nemeni velmi. a ak aj ano tak sa PREDZLUJE.
toto nie je pravda
mozno som sa zle vyjadril ale proste docielil som to co som chcel.
Ano