Momentalne mam retaz HG73 a dufam ze vydrzi dlhsie ako HG53.
Na 53ke som najazdil priblizne 930km, teraz som kupil tu 73ku, mam zatím 450km, ale uz sa mi zda ze budem coskoro menit aj kazetu, lebo uz vidno ze tie niektore pastorky na kazete so ohlodane..
Zase mi niekto hovoril ze ked sa meni retaz tak sa meni aj kazeta, ale to je asi blbost.
Takze neviem ci je to vpohode, ze to ma len taku kratku zivotnost, alebo sa nedobre oto staram.
DIk za odpovede
Asi už mam/ reťaz mam novu hg73/ v prdeli kazetu zuby mi siahaju tak do polovice článku na 5 kolečku a čím to ide vyššie smerom na 1 tak je to menšie a menšie, takže usudzujem že terba novú kazetu, čo tam mám dať aky typ teraz tam mam HG50, vyšia rada je aký typ?
Mam rad pochybovacnych teoretikov... jednak povrchova uprava tych HG53 je hodne zla a korozivna a jednak z vlastnej sklusenosti viem, ze tie 3 kusy HG53 nevydrzia 6000km, co mi C9 vydrzala...
Ja som mal HG93.Všeobecne je že Shimano vyrába nekvalitné retaze,teda málo vydržia.Osobne ak ti môžem poradiť(mal som HG93)kup Campovu retaz C9 stojí 20EUR a dake drobné + spojku Sram.Retaz je pevnešia a má dlhšiu životnosť ako všetky Shimanácke retaze.Je kompatibiln zo Shimanom aj Sram.Mám kazetu Sram a predná píla Shimano Deore.
ASi skusim vymeniť lankoa precisit bovdeny, , možno to pomože,
Alebo mám to rozobrať a pozrieť sa ako vyzerá vo vnútri, ako je na tom orech, hm,
teraz tam je HG50.
prípadne keby že to chem vymeniť a dať tam niečo lepšie kazetu o jednu radu vysie bude to tam pasovať, / LX CS-M580 , alebo XT CS-M770/ , alebo terba komplet celé, náboj + kazetu
ked ti to zacne blbnut potom zacni z retazou a spojkou, priebezne treba merat opotrebenie.
prihliadaj aj na stav kazety....
spojku treba kupit vzdy novu z retazou....ja pouzivam sramovu
No mohlo by to byť aj tým, že mám trošičku ľahko pokrivenú prehadzovačku?Asi o 1mm, samozrejme, idem ju vymeniť za nejake XTr, alebo ostanem pri LX, 4 roky drží spoľahlivo, ešte by aj držala.
Inak nejedna sa teraz o GT, ale o starsie Ht, 4ever hazard06, no musim pohladat od neho papiere, poprípade pozriet na nete ci tam bude napisane, ze co tam mam,
takže z netu som zistil že tam mam kazetu DEORE HG50 http://www.mtbs.cz/win/katalog06_tisk.html?m=50536
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
posledný komentár: 16. 10. 2025 o 19:32