na poslednom maratone sa mi stala nasledovna vec. uvolnili sa mi skoro vsetky draty z niplov ( z 32 ich ostalo pevnych asi 5). draty su DT champion 1.8. niple hlinikove tiez DT. na prednom kolese ziadny problem. nechapem, kde bola chyba - ci bolo slabo dotiehnuty vyplet, alebo tie niple blbnu. mate niekto skusenosti?
Urcite to mas hlikove niple? mam skusenost s tymto s ocelovymi... pravdepodobne ide o to, ze je to velmi tvrdy material, ak sa pouzili neznackove trocha dlhsie niple tak bez problemov, ale u hlikovych neviem, nestetol som sa s tym...
niple su hlinikove. kupoval som ich kvoli vahe - 64 ks asi 20g. draty sa uvolnili - z nipla sa nastastie nevytiahli, ale isli krutit rukou. docital som sa, ze to je zrejme tvrdostou hlinika, nerezove pri narazoch trosku "pruzia", hlinikove sa postune uvolnia. Rady boli pri zapletani kvapnut trosku lepu......
Gerd Schraner píše, že toto uvoľnovanie je spôsobené slabým výpletom - hlavne na ľavej strane zadného kolesa, kde je napätie kvôli asymetrii slabšie. Riešením je zvýšiť napätie drátov a lepidlo DT Spoke Freeze, ktoré sa dáva až po vypletení.
... uvolnili sa mi skoro vsetky draty z niplov ( z 32 ich ostalo pevnych asi 5). draty su DT champion 1.8. niple hlinikove tiez DT...
Al niple pouzivam uz roky. Pri dobrom a primerane tuhom vyplete sa koleso nerozcentruje ani po roku jazdenia v terene (cca 3500 km, rafky Mavic X317 resp. 717). Jediny problem je elektrokorozia na styku nipel/spic, ktora sposobuje, ze sa nipel "zakusne" a niekedy ho nie je mozne povolit. Na novych kolesach som zavity namazal Cu-vazelinou a zatial no problem , obavy z povolovania vypletu sa zatial nepotvrdili.
draty DT revolution+Al niple a mi to robilo tiez na zadnom kolese, ale vzdy len nalavo. ten vyplet je fakt o dost menej napnuty ako ten pri kazete, a kedze pri jazde tie draty trosku pracuju, tak ked su malo napnute asi sa obcas dostanu do stavu bez napnutia a vtedy sa to povoli, aspon tak si to vysvetlujem.
ked som dotiahol vyplet, tak to prestalo povolovat. akurat pri dotahovani treba davat pozor na tie niple - su trochu maksie a treba mat dobry centrovaci kluc, inak ich odpises
vymenil som zopar niplov, draty boli OK, poriadne zatiahol hlavne stranu pri kazete, pocentroval a...........zacalo prsat. Cez vikend to poriadne otestujem.(dufam ze DTcka nezacnu praskat, lebo su fakt napevno)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Al niple pouzivam uz roky. Pri dobrom a primerane tuhom vyplete sa koleso nerozcentruje ani po roku jazdenia v terene (cca 3500 km, rafky Mavic X317 resp. 717). Jediny problem je elektrokorozia na styku nipel/spic, ktora sposobuje, ze sa nipel "zakusne" a niekedy ho nie je mozne povolit. Na novych kolesach som zavity namazal Cu-vazelinou a zatial no problem
ked som dotiahol vyplet, tak to prestalo povolovat. akurat pri dotahovani treba davat pozor na tie niple - su trochu maksie a treba mat dobry centrovaci kluc, inak ich odpises