Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
zihadlo 5 Na mtbikeri maju chybu. Realne ma 430g, rovnako ako 11-46. Najvacsi pastorok je AL. siso33 Sem tam sa za taku cenu objavi aj u nemcov. Tak mozno este vychytas ked spotrebice budu fungovat
Jj, je to s krabicou .. ta kazeta vazi okolo 430g, mozem to aj odvazit /nasiel som fotku na nete/.. horsie je, ze mtbiker ma uz uz vela komponentov (nasiel som plno takych, ked som nieco hladal/kupoval) vahu celeho balenia, co je uplne k nicomu. Max. tak, aby som vedel kolko bude vazit balik co poslu.
zihadlo 5 Na mtbikeri maju chybu. Realne ma 430g, rovnako ako 11-46. Najvacsi pastorok je AL. siso33 Sem tam sa za taku cenu objavi aj u nemcov. Tak mozno este vychytas ked spotrebice budu fungovat
Hej u nemcov som to videl. Mam dve sady kolies. Na jednu som zohnal za 100eur sram 1175 s váhou 330g. Pozeral som vtedy aj 1180 ale bola o 70eur drahšia a iba o 20g ľahšia co sa nejak neoplatilo
Deore som jazdil naposledy ešte 9sp.
Pri 10sp. Som mal 2x XT a odvtedy už len SLX ktorá ma podľa mňa naj pomer cena/výkon.
Komponenty nevážim (raz som vážil sedlo SLR lebo sa mi tam tá váha nepozdávala ale rozdiel bol len cca 5g)
Viem, že by som to v tejto téme nemal, ale riešim skôr funkčnosť, výdrž a design
horsie je, ze mtbiker ma uz uz vela komponentov (nasiel som plno takych, ked som nieco hladal/kupoval) vahu celeho balenia, co je uplne k nicomu. Max. tak, aby som vedel kolko bude vazit balik co poslu
Tiez som si to vsimol, zrejme sa snazia ukojit tuzbu ludi aby vedeli hmotnost ponukanych komponentov a asi nemozu/nechcu rozbalovat krabice... Tak aby tam aspon nejaky udaj figuroval
Dnes kuriérka priniesla balíček s drobnosťami a spotrebákom. Bola tam ale aj nová brzda Shimano MT501. Je to najnižšia 4 piestiková brzda od Shimana. Som zvedavý na realitu v teréne. Recenzie veľmi chvália.
Váha 303 gramov pri organických platničkách a 100 cm hadici.
ja zvazujem vymenit prasce M8000 za tie MT520, lebo tak ako tie brzdy ospevuju tak mne sa take zazracne nezdaju. oproti ZEE co som mal to je hodne velky rozdiel. 4 piesty su proste 4 piesty a 2 vzdy budu len 2 este mozno XTR budu lepsie lebo maju vacsi piest, ale XT mna osobne sklamali. len pre predstavu mam 88 kil, mozno aj preto a ze 70 kilovym jazdcom sa zdaju XT-cka vynikajuce
To máš veru pravdu.. Onehdy sme s kamošom dávali spolu na brzdenie náročný zostup. Brzdy i bicykle sme mali rovnaké. No kamoš má o cca. 15 kg viac ako ja. U mňa brzdenie v pohodke a on upiekol kotúče.
Tak tak. Váha je veľmi významná premenná, v tom či budú brzdy stačiť. Porovnávať chrta a ťažkotonážnika ako som ja sa nedá Určite sú aj o dosť lepšie a silnejšie ako tieto MT520, ale zase toto stálo komplet 58 €.
Ináč vymeniť iba prasa môže byť dobrá varianta, ale na fórach som nenašiel 100% info, či je bežná páka na dvojpiest kompatibilná (koľko kvapaliny tlačí).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kazety-a-pastorky/mtb-10-11-12-prevodov/shimano-xt-cs-m8000-11-42-11sp-kazeta.html
Tiež som po nej pozeral ale finančne mi to nedalo 😏 rozhodla kúpa novej telky
siso33 Sem tam sa za taku cenu objavi aj u nemcov. Tak mozno este vychytas ked spotrebice budu fungovat
Lepší dôkaz ako sem dal jachmel nepoznám
600g hádam nemá ani Deore.
http://bikescale.com/index.php?d=artykul&kat=28&mar=14&art=6720
siso33 Sem tam sa za taku cenu objavi aj u nemcov. Tak mozno este vychytas ked spotrebice budu fungovat
Hej u nemcov som to videl. Mam dve sady kolies. Na jednu som zohnal za 100eur sram 1175 s váhou 330g. Pozeral som vtedy aj 1180 ale bola o 70eur drahšia a iba o 20g ľahšia co sa nejak neoplatilo
Lepší dôkaz ako sem dal jachmel nepoznám
600g hádam nemá ani Deore.
deore 10sp 36z mala krasnych 498g
Pri 10sp. Som mal 2x XT a odvtedy už len SLX ktorá ma podľa mňa naj pomer cena/výkon.
Komponenty nevážim (raz som vážil sedlo SLR lebo sa mi tam tá váha nepozdávala ale rozdiel bol len cca 5g)
Viem, že by som to v tejto téme nemal, ale riešim skôr funkčnosť, výdrž a design
Tiez som si to vsimol, zrejme sa snazia ukojit tuzbu ludi aby vedeli hmotnost ponukanych komponentov a asi nemozu/nechcu rozbalovat krabice... Tak aby tam aspon nejaky udaj figuroval
Váha 303 gramov pri organických platničkách a 100 cm hadici.
Ináč vymeniť iba prasa môže byť dobrá varianta, ale na fórach som nenašiel 100% info, či je bežná páka na dvojpiest kompatibilná (koľko kvapaliny tlačí).
JanMare https://www.singletracks.com/blog/mtb-gear/review-shimano-mt520-brakes-are-an-affordable-choice-for-enduro/