Ako zistím, že kotúč mám už priveľmi zbrzdený a už by žiadalo ho vymeniť? Nejaké čísla hrúbky ? Alebo jazdiť kym raz nezmizne úplne ?
Díkes páni.
... a hlavne treba sústavne udržiavať paniku.
edit: Barbar Palo(n)
U mna vysledok pohnutia hlavou bola ta uprava
Cieľom nebolo poučovanie, ale poukázanie na nevhodné meradlo a metodiku (tým som nechcel povedať, že sa posuvným meradlom nemeria hrúbka). Na meranie hrúbky je potrebné, aby meradlo malo plošky a nie hroty. Tým je zabezpečené, že sa meria kolmo na danú plochu a výsledok nebude skreslený. Vhodnejší je v tomto prípade ten mikrometer, ako tu už niekto poukázal.
To potom budeš nielen barbar, ale aj klamár.
Pomeral som doma este moju zbierku starych kotucov a vsetky su zbrzdene vyrazne takto:
)(
Rozdiel medzi stredom a vnutornym/vonkajsim okrajom brzdnej plochy je bezne 0.4mm. Zrejme je to sposobene aj typom brzdy a kotuca, brzdy stvorpiest (BR755 = dlhe a nizsie platnicky) a kotuc SMRT75.
Na Shimano klasikach minuleho desatrocia (BR775 resp. BR800) a kotuci SMRT85 je kotuc skoro ||
Rozdiel len 0.1mm, ale mozno sa to pri vacsom opotrebeni este zmeni.
A ty si čo myslíš, že nemám nič iné na práci, len sa zaoberať tvojim barbarsky zničeným šublerom???
To fakt potrebuješ návod na to, ako obkročiť ten lem aby sa dal kotúč zmerať posuvkou? Ako to robím ja? Mám posuvku, ktorá to obkročí, tak ako to tu niekto už vyfotil. A keby som nemal, tak pozriem v dielni na stôl a vyriešim to tým, čo bude po ruke. Napríklad zobrať kus drôtu a ohnuť do účka, či tvaru lýry. Pri meraní síce treba dve ruky, ale to im pár krát do roka neublíži.
Keď by som chcel sofistikovaný jednoručný merák, podobný tvojmu, tak by som na bok čeľustí pripevnil nástavce. Čo ja viem, napríklad sekunďákom, neodym magnetom, obojstrankou, skrutkou, možno by som spravil pružnú rozpernú vložku z drôtu, z pliešku... Presnosť nie je problém, digitál sa dá nulovať v akejkoľvek polohe.
Je nespočetne riešení takejto blbosti. Neviem ktorú by som vybral. Viem však určite, že ja by som flexkou nedodrbal posuvku
Tu nejde o 12€. Mne by bolo ľúto takto sprasiť aj 3€ merák.
Som sa rozpísal. Toľko si ani nezaslúžiš
To to je jednoznacne paradny tool za 12 EUR. Digitalne to odmeras v desatinach uplne v pohode.
Vsetky kotuce mam najviac vydrate uprostred brzdnej plochy (pri hornom aj dolnom okraji je matrosu viacej) takze takym meranim nic nezistim.
+sublerou z Lidla to tak odmerat ani nejde, vyrez je velmi vysoko.
U mna vysledok pohnutia hlavou bola ta uprava
Pozri dolne 2 obrazky tu - aj ked toto je asi dost extremny pripad. Podla tvojho merania by som ten kotuc mohol ist este vyreklamovat
A prečo potrebuješ na meranie hrúbky kotúča meradlo s hrotmi?
Ako vieš pri tej tvojej vytunenej šublére, že meriaš kolmo na plochu kotúča, to meranie je potom nepresné, či?
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35