Hg 95 2x10 po 1400 km striela - menim. Aby som to meral ako papagaj s mierkou kazdych 100km
To som robil na tych HG53 (to meranie), písal som to niekde pred par týždnami. Reťaz na vyhodenie po 400 km.
Vyzera to tak, že tie Sh. reťaze su shity. Teraz mam KMC X9 a zatial parada po par stovkach km.
400 km na retazi?? Netvrdim ze som nejaky extra dupac ale aby som vymenil 5 retazi za sezonu tak to nie. Kazda mi vydrzala 1400 km a potom zacala strielat. Nemeral som ju ani raz.
Glevo: mňa to až tak neserie, pretože 6000 km, čo ty píšeš, som ešte na biku od 2014 (vtedy som kúpil nový bike, od vtedy jazdím) nenajazdil. Hold, mám aj iné koníčky.
1200-1400km 9sp.a bolo jedno ci je to deore,xt ci xtr. Jednu xtr som trhol v miernejsej stojke pri 1350km.Teraz 11sp kmc x11 1900km ale ta bola kazdy druhy tyzden dole a vyprata v tech.benzine a na mazanie zeleny olej tf2...som zvedavy kolko vydrzi terajsia shimano xt....
Tak....fsa team issue 11 sice nema frikcne zvuky na hornych pastorkoch,ale radi ako stare shimano deore. Cinga akoby jej zato zaplatili. Iste,len horne pastorky ,spodne preradi bez zvukov. Pytam sa,naco je potom shimano xtr...len na vahu? ...najhorsie je ze som oprasil svoju zalubu a v meste si davam jazdu po zadnom..slalom na nabrezi,hore na most a do petrzalky..a ked radim horne pri vyjazdoch na most,tak to ma zvuky ako starucke shimano LX. Takze musim hladat dalej,alebo sa uspokojit s xtr drahou ,ktora pri beznom jemnom zabere neprodukuje radiace zvuky
Normálka. Tak isto okolo 500km a namerám so šublérou 132,8mm.
1x11. Reťaze Shimano, KMC, Sram.
Teraz pomaly točím 4 dokola.
ja mam tento rok tiez blbu bilanciu, 1 retaz sram PC1130 za mesiac 132,8mm
cize menim mesacne ( do 500 km) , tocim uz 4 kus ( podla mna nejaka vadna seria asi )
teraz somm dala sram x1 tak som zvedava
Šialene, 500km na retaz, to by som ja musel menit kazde 2 tyzdne, este minulu sezonu som pouzival retaz C9 a vymena ma vysla vzdy niekde okolo 4000-4300km. Teraz som presiel na 10s system a uz mam 4tu retaz od februara a zacinam byt s toho chory (odjazdene necele 5000km/ 110 000vm)
Takže až kupim C9, budem to mat do dochodku.
Trochu srandujem, ale logika v tom je. Kupit do zasoby viac kusov reťazí C9, samosebou kazetu (jednu mam v rezerve). Ale s tym, že na 9s systeme zostanem.
Nech idu do pečka s tymi novymi prevodmi.
Takže až kupim C9, budem to mat do dochodku.
Trochu srandujem, ale logika v tom je. Kupit do zasoby viac kusov reťazí C9
Ale pri pouziti campy C9 sa treba drzat navodu od vyrobcu. Cize nahodit ju na novu kazetu a pouzivat ju do max 132,6mm. Ked som sa toho drzal tak nebol problem ani pri nahodeni 3tej retaze C9 a tym padom som dosiahol najazd na jednej XT kazete viac ako 12 000km a potom som presiel na 10s system, kazetu mam stale odlozenu, lebo ma zuby v lepsom stave ako terajsia 10s XT po 5000km
Ale pri pouziti campy C9 sa treba drzat navodu od vyrobcu. Cize nahodit ju na novu kazetu a pouzivat ju do max 132,6mm. Ked som sa toho drzal tak nebol problem ani pri nahodeni 3tej retaze C9 a tym padom som dosiahol najazd na jednej XT kazete viac ako 12 000km a potom som presiel na 10s system, kazetu mam stale odlozenu, lebo ma zuby v lepsom stave ako terajsia 10s XT po 5000km
Z foto si mozete porovnat vydrz kazety pri pouzivani retazi shimano a Campy C9. Kazety su rovnake, cize XT 10s a 9s.
9tka ma za sebou viac ako 12 000km s 3ma retazami C9, 10tka ma ma sebou akurat 5000km so 3ma retazami shimano a jednou campa C10.
A este podotknem ze som nemal roztiahnutu retaz na viac ako 132,7mm.
Osobne sa na 10-kovú XT kazetu sťažovať veľmi nemôžem - tá na obrázku má za sebou takmer 10000km (cca. 150k výškových) a nevyzerá, že by potrebovala v blízkej dobe výmenu. Reťaze boli zatiaľ 3 - Shimano HG-74 (3500km), KMC X10 (3200km) a teraz Shimano HG-94 (ešte drží). Ale je z roku 2012, možno sa vtedy viac snažili...
mireq1: 9kovych kaziet bolo niekolko typov /min. m760,m770,m750/, kazda z ineho materialu (boli tvrde aj makke, rovnako aj retaze), typ je niekde vyrazeny tusim pod pavukom. Ten 0.2mm ale urcite nema vyplyv na taketo vytlacenie do zubov pastorku. Inak bezne moja XT vyzerala rovnako vytlacene .. aj skor ako po 10k. Ta 10s vyzera, ze je nejaka makka
Ta 9s je 770 a bola kupovana niekedy asi 4 roky dozadu (mal som ju 3sezony) a 10s je 771 a bola kupena teraz februar, ale podla toho ako je otlacena tak mi pride o dost mäksia, lebo jazdim stale rovnako cca 1000km/22 000vm. Jedine ze som tak pokrocil v sile ze som ju doriadil sam
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To som robil na tych HG53 (to meranie), písal som to niekde pred par týždnami. Reťaz na vyhodenie po 400 km.
Vyzera to tak, že tie Sh. reťaze su shity. Teraz mam KMC X9 a zatial parada po par stovkach km.
ja mam tento rok tiez blbu bilanciu, 1 retaz sram PC1130 za mesiac 132,8mm
cize menim mesacne ( do 500 km) , tocim uz 4 kus ( podla mna nejaka vadna seria asi
teraz somm dala sram x1 tak som zvedava
Trochu srandujem, ale logika v tom je. Kupit do zasoby viac kusov reťazí C9, samosebou kazetu (jednu mam v rezerve). Ale s tym, že na 9s systeme zostanem.
Nech idu do pečka s tymi novymi prevodmi.
Trochu srandujem, ale logika v tom je. Kupit do zasoby viac kusov reťazí C9
Mam HG80 kazetu odloženu. To je SLX rada.
9tka ma za sebou viac ako 12 000km s 3ma retazami C9, 10tka ma ma sebou akurat 5000km so 3ma retazami shimano a jednou campa C10.
A este podotknem ze som nemal roztiahnutu retaz na viac ako 132,7mm.
http://dusan-vesely.racan.sk/2018/07/cistenie-bicyklovej-retaze-pomocou.html