Mám v skrini dva 32 z. prevodníky-odvážil som ich, a trochu ma prekvapilo,že to nie je len pár gramov,ako som písal.
Takže:
duralový Garbaruk 32 z. na kluky Shimano 12.-sp váži 64 gr.
ocelový orig.Sram NX váži 145 gr.
Ešte k výdrži-kamošovi mením reťaze-e-bike z motorom Shimano E8000 , je tam ocelový 34 z. prevodník-nájazd 14 000 km,po nahodení novej reťaze stále o.k. nelepí,neskáče-to by duralový nedal ani náhodou
Ahojte, mám na elektrobicykli ctm areon xpert 2022 reťaz KMC X11e 128L najazdenych mam 2500km - cca polovica cesta a polovica les a traily, je to 11rychlostny system vpredu 38zubov a vzadu kazeta je CTM CS11, 11/50
0,75mm mierka mi na niektorych zuboch zapadne do viac ako polky a na niektorych tak ze do uplneho zapadnutia ostava tak mozno 0,5centimetra, tak by som to už asi do novej sezony vymenil
Mozem to vymenit za tuto rezat? je to to iste čo tam mám teraz? Celkom nechápem tomu označeniu je tam v názve retaze ze 128 a v popise má 122zubov Resp. akú inú retaz tam môžem dat?
Treba spočítať,kolko článkov má pôvodná reťaz,alebo kúpiť pre istotu dlhšiu-tiež mám e-bike CTM Areon expert,zatial nájazd len 1100 km,ale reťaz mám už kúpenú Shimano priamo určenú na e-biky,má 138 článkov,cena fajn,recenzie o.k.
pozerám, že má fajn recenzie a polovičnú cenu a v poradni sa niekto pýtal presne na náhradu retaze čo som dával ja do príspevku na to isté CTM, zoberiem teda asi aj ja túto, aspon budem môcť porovnať či je nejaký rozdiel medzi KMC a Shimano díkes
Ja som mal na e-CTM kazetu Sh 5100 a reťaz KMC 6000km a radilo to výborne. No mierka už bola len-len. Teraz som dal novú kazetu a reťaz shimano, som zvedavý kolko vydržia.
Snáď nie som úplne mimo s mojou otázkou. Chcem sa spýtať, aká sada bude vhodná na Gravel s ohľadom na výdrž reťaze. V zásade je na výber medzi 2*10 , 2*11, 1x11 a 1*12.
1*11 nechcem, preferujem 2prevodnik. 1*12 mi z ohľadom na najmenší možný prevod dáva viac zmysel.
Caute, je normalne, ze je vytahana retaz po 835km a 15000vm? Retaz je Sram Gx 1x12, mazana squirtom, na cca 11kg xc ht a mojou vahou okolo 92kg. Pride mi to strasne malicko. Pripadne aka retaz na sram 1x12 je naj v pomere cena/vydrz? Ci sa zmierit s castymi vymenami?
mne GX vydrzala rovnako ako PC1110 za 10€ na 11sp pohone. navyse bola hlucna a zle radila. X01 omnoho lepsie - aj vydrz, aj hlucnost, aj radenie ale priamoumerne cene? asi nie.
kazdopadne, zalezi v akych podmienkach si tu retaz jazdil. najazd km je vemli orientacny udaj.
Tak určite bude veľký rozdiel vo výdrži pri +30kg jazdcovi, ale skoro 3-násobok je podľa mňa až príliž... Tu naozaj hlavne záleží na tom, v akých podmienkach jazdíš (v daždi, blatové galeje ) . Ja som sa snažil vyhýbať mokru a blatu (na to mám iný bajk), ale na druhú stranu som jazdil dosť kopcov (50000+ vm) a občas do toho dupol.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1982887.html#p1982887
Mám v skrini dva 32 z. prevodníky-odvážil som ich, a trochu ma prekvapilo,že to nie je len pár gramov,ako som písal.
Takže:
duralový Garbaruk 32 z. na kluky Shimano 12.-sp váži 64 gr.
ocelový orig.Sram NX váži 145 gr.
Ešte k výdrži-kamošovi mením reťaze-e-bike z motorom Shimano E8000 , je tam ocelový 34 z. prevodník-nájazd 14 000 km,po nahodení novej reťaze stále o.k. nelepí,neskáče-to by duralový nedal ani náhodou
0,75mm mierka mi na niektorych zuboch zapadne do viac ako polky a na niektorych tak ze do uplneho zapadnutia ostava tak mozno 0,5centimetra, tak by som to už asi do novej sezony vymenil
Mozem to vymenit za tuto rezat? je to to iste čo tam mám teraz? Celkom nechápem tomu označeniu je tam v názve retaze ze 128 a v popise má 122zubov
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/retaze/10-11-12-rychlostne/kmc-retaz-e11-pre-elektrobicykle.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAr8eqBhD3ARIsAIe-buOSSV6fsSjAZqX_MTdwzYr1KbnYlA5pmmhLIjYvlrGuk8KmyMtjkcIaAlkIEALw_wcB
Dakujem za rady
Radšej spočítaj,akú dlhú máš tú starú reťaz
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/retaze/10-11-12-rychlostne/shimano-cn-lg500-retaz-pre-elektrobicykle-11-rychl-138-clankov.html?itm_medium=forum#description
savings Shimano CN-LG500 reťaz pre elektrobicykle, 9/10/11-rýchl., 138 článkov
16,59 € savings
MOC 32,99 €1*11 nechcem, preferujem 2prevodnik. 1*12 mi z ohľadom na najmenší možný prevod dáva viac zmysel.
kazdopadne, zalezi v akych podmienkach si tu retaz jazdil. najazd km je vemli orientacny udaj.
medzi 60kg a 90kg jazdcom dokazu byt tie rozdiely vo vydrzi kludne v nasobkoch.