Jazdil som dosial Avid Juicy 7 (ukradnute) 200/160, Avid Juicy 3 160/160, Avid Code (mom.znacena ako 7ka) 200/180, a Elixir Mag. 160/160. Najviac zalezi na dostickach aj tak (rovnako ako u aut). Myslim, ze Elixiry vychadzaju z Code (podla toho ako to cele vyzera). Code (co mam) je pomerne velke prasa a 4piestik ... ale ich packy su udesne ... CR som mal na pozicanom zjazdaku v Ruzomberku. Ono .. ked mas slusne dosticky, tak ta ubrzi jedno i druhe mozno rovnako .. ale drsne zjazdy, kde si stale na brzdach, asi skor Code, ale .. no, to je prave to co teraz riesim. Ze prasa Code a packy Elixir Mag. Ak by to fungovalo v pohode, tak som vysmiaty .. a mam jednu uchylku .. objimkabrzdy nesmie byt so skrutkou skrz (pol-objimka) ako bezne byva na brzdach.
fungovat to bude bez problémů, jak dobře to bude brzdit zjistíš
Inac povedane, brzdny ucinok moze byt slabsi, pretoze sady brzd su konstrukcne navrhnute tak aby pomer piesta packy a brzdica bol vyrovnany a dostatocny. Pri zmene jedneho komponentu sa ten pomer narusi a vysledny tlak moze byt nizsi alebo aj vyssi. Kazdopadne ani jedno riesenie nieje idealne. Do uvahy pripadaju iba moznosti pri zamene napr AVID Elixir 5 za CR, alebo Formula K 18 za K 24.
a ako súvisí to koliesko s konštrukciou brzdovej páky? code a juicy sú klasické systémy s "externou" expanzkou, elixir má úplne prepracovaný systém integrovanej expanzky a taperbore uzatváranie systému. navyše na elixire slúži to čierne koliesko na nastavenie vzdialenosti páky od gripu...
Veru tak, konštrukčne sú skôr podobné Juicy a Code.
Čo môžem k rozdielu dodať, prechádzal som z posledného modelu Juicy 7 na prvý model Elixir R a rodziel v celkovej sile brzdy, v jej odolnosti voči prehrievaniu a v ovládateľnosti je všetko v prospech Elixir.
Ak vymeníš páku Code za Elixir, tak tipujem trochu chod brzdy podobnejší Elixire, výdrž bude samozrejme vyššia.
mar_tin : tato elixir nie, ale niektory elixir ma presne rovnako to cervene kolecko, inak expanzka to ano ako Juicy , myslel som skor design, ked som prvykrat videl elixir tak som myslel, ze je to Code ... no, tak ze by som skusil zohnat samostatne packy Elixira ?
No Elixir má pad contact v mieste napojenia hadice na páku. Mne sa to zas vôbec nepodobá. Code prasa mi príde ako zdvojené Juicy ... aj tie 4 skrutky ktorými je prasa stiahnuté a páka s expanzkou tiež skôr Juicy. Code vznikali v dobe keď ešte o Elixíre nebolo ani počuť, takže sú to skôr silnejšie sestry Juicy. Teda takto to vidím ja.
Nehadam sa, jasne ze ked sa na to covek pozrie blizsie tak to tak je, tak mozno do Elixiru nacpali design tej cervenej skrutky na pad contact z Code. Jak to je vo vnutri uz ale neviem Ale bol by som happy , keby slo dat ine packy
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inac povedane, brzdny ucinok moze byt slabsi, pretoze sady brzd su konstrukcne navrhnute tak aby pomer piesta packy a brzdica bol vyrovnany a dostatocny. Pri zmene jedneho komponentu sa ten pomer narusi a vysledny tlak moze byt nizsi alebo aj vyssi. Kazdopadne ani jedno riesenie nieje idealne. Do uvahy pripadaju iba moznosti pri zamene napr AVID Elixir 5 za CR, alebo Formula K 18 za K 24.
si si isty??
code:
juicy:
elixir:
Čo môžem k rozdielu dodať, prechádzal som z posledného modelu Juicy 7 na prvý model Elixir R a rodziel v celkovej sile brzdy, v jej odolnosti voči prehrievaniu a v ovládateľnosti je všetko v prospech Elixir.
Ak vymeníš páku Code za Elixir, tak tipujem trochu chod brzdy podobnejší Elixire, výdrž bude samozrejme vyššia.
http://www.mongoose.com/usa/eng/mtn/Products/Mountain-Pavement/Dual-Suspension/Details/2771-M10BOO-BootR
http://www.socaltrailriders.org/forum/workshop/45969-avid-elixir-lever-assembly-code-caliper.html
http://www.rotorburn.com/forums/showthread.php?197548-How-to-make-your-own-Avid-Code-5-brakes!