Všimol som si to pri Cube Attention SL 2022, ale aj iných, kde prehadzovačka je Shimano XT RD-M8100, ale zvyšok komponentov (radenie, kazeta, reťaz) sú z nižšej sady Deore. Je mi jasné, že to je hlavne kvôli nižšej cene, ale má potom lepšia prehadzovačka nejakú pridanú hodnotu?
ano keby napr. namiesto saltra dali XT paku alebo XT/SLX kluky ktore su vahovo ovela lepsie ako plne deorecka tak spravia lepsie. tak isto brzdy byvaju aj o 1-2 sady nizsie, kotuce to najlacnejsie co tam mozu dat - lebo to laik nepozna. laik vidi XT-cko na mieste saltra.
najvacsi rozdiel moze clovek citit pri radeni (packe). XT ma featury, SLX ma featury, Deore nema co sa tyka tych 12s sad. Ja som si hlavne na SLX a XT dost zvykol na radenie o 3 prevody, ze uz by som deore packu nechcel. Chvalabohu cenovy rozdiel je minimalny.
A ja aj na XT radim o 3 sa mi zda 😄
kazdopadnne keby aj nie tak vymenit - lanko je zastrihnute, rozplestene od sroba na prehadzovacke - musel by si ho vytiahnut von cez bovden a potom znova navliect co nieje moc dobre vzhladom na cenu co stoji
Kladky: https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/prehadzovace/prislusenstvo/shimano-xt-rd-m8100-8120sgs-kladky-prehadzovacky-12-kolo-p97532.html
savings Shimano XT RD-M8100/8120SGS/8150 kladky prehadzovačky, 12-kolo
8,99 € savings
MOC 16,99 €