Poraďte. Kupujem nový bike (XC hardtail) a neviem sa rozhodnúť, či bude na predné koleso dostatočný kotúč 160 alebo 185mm (čím väčší kotúč, tým skôr bude škrtať apod.) Vážim do 70kg. DÍK
Ok, tak som to teda zmenil v tej objednavke a beriem si asi radsej 160 kotuce, nech mi ta vidla vydrzi aspon tento rok, lebo to na nu bude aj tak dost velky napor.. diky za rady
...ja mám Avid Juicy 7 a maximálna spokojnosť... na jeseň som dal dopredu 185 kotúč a aj keď 160 brzdila v pohode, teraz je to o lepšej citlivosti ovládania...
...a pokiaľ ide o rýchlejšie opotrebenie vidlice, uvedomte si, že bod, v ktorom brzda pôsobí na vidlicu je vždy ten istý a nezávisí na tom aký je tam adaptér... a maximálna sila, ktorou sa pôsobí na vidlu je v momente, keď sa začína zablokovávať koleso a je úplne jedno, či je to 160 alebo 203 kotúč...
Ale zase suhlasim aj so Zuskym. ono je to asi dost diskutabilne.. je sice pravda ze to posobi v jednom mieste vidly, ale raz viac, raz menej. Ked sa tie vidly lamu, asi na tom nieco bude.
Treba si uvedomit jednu vec a to je posobenie torznej sily pri vecsom a mensom kotuci. Je to o fyzike a dlzke paky, ktora posoby na nohy vidly. Cim vecsia paka ( priemer kotuca ) tym vecsia sila ktora posobi na vidlu a ma za nasledok tzv. loker az po destrukciu mostika. Preto vyrobcovia udavaju max priemer pouziteho kotuca.
tak to sa teda sakra mylis, TURBIKE v PK robi Avidy na pockanie, skoro ako zazraky (Magury sa tiez nauci)
no turbi to robi na pockanie mozno len vyvolenym
lebo ja som si s nim o tom pisal a tiez mi povedal ze bike odparkovat a cakat
no mozno u turbiho by to bolo 1-2dni ale u mna je problem s dopravou do Pezinka ja som rad ze ma nasi odvezu na preteky a nie este chodit do servisu do Pezinka k turbimu by som skocil jedine ako sucast vyjazdu
Kubo Keďže je Dudo vyvolený prídi aj s ním. S Dudom to dohodnem a Ty potom s ním prídeš a hotovo. Dudo zjedná čas. hehe Bez Duda to aj tak nespravíme lebo jedine on vlastní šatku na hlavu s ktorou utieram prebytočnú vytekajúcu kvapalinu. hehe
P.S: Reakcia na Dudovu zádrapku. Nechce niekto nové Magury Luise BAT pred. + zad.? hehe
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
...a pokiaľ ide o rýchlejšie opotrebenie vidlice, uvedomte si, že bod, v ktorom brzda pôsobí na vidlicu je vždy ten istý a nezávisí na tom aký je tam adaptér... a maximálna sila, ktorou sa pôsobí na vidlu je v momente, keď sa začína zablokovávať koleso a je úplne jedno, či je to 160 alebo 203 kotúč...
Asi prave preto, aby si vedel, kolko ta vidla realne znesie. Urcite nie je vidla ako vidla podla mna.
tak to sa teda sakra mylis, TURBIKE v PK robi Avidy na pockanie, skoro ako zazraky (Magury sa tiez nauci)
no turbi to robi na pockanie mozno len vyvolenym
lebo ja som si s nim o tom pisal a tiez mi povedal ze bike odparkovat a cakat
no mozno u turbiho by to bolo 1-2dni ale u mna je problem s dopravou do Pezinka ja som rad ze ma nasi odvezu na preteky a nie este chodit do servisu do Pezinka k turbimu by som skocil jedine ako sucast vyjazdu
P.S: Reakcia na Dudovu zádrapku. Nechce niekto nové Magury Luise BAT pred. + zad.? hehe