Stara tema,ale predsa.Kombinovat kotuc s veckom je ako obut si na jednu nohu topanku a na druhu tenisku.Ked blato nejazdis tak vecka a na snehu mokry rafik nevadi,ten brzdny vykon mne osobne staci..
... a na snehu mokry rafik nevadi,ten brzdny vykon mne osobne staci..
Uz si skusal brzdit veckami na namrznutom rafiku? Ja som kvoli tomu skoncil s veckami. Tlacit dole kopcom, ked mi nepomahalo nahriat brzdenim ma nebavi.
Uz si skusal brzdit veckami na namrznutom rafiku? Ja som kvoli tomu skoncil s veckami. Tlacit dole kopcom, ked mi nepomahalo nahriat brzdenim ma nebavi.
V tom pripade je to o hubu a ak sa da pustim to do hlbokeho snehu.Fyzika spravi svoje.Keby mi nebolo luto vycalovat min. 15tis...idem do kotucov.Ale vziadnom pripade vpredu kotuc,vzadu vecko-komfort a estetika =0
hmm.ja som sa pre kupu hydry do predu rozhodol potom, co mi moja predchadzajuca brzda uz nestacila.Riesit to takto ze ci "su hydry na XC dobre " je nespravne podla mna lebo ty sam vies ci potrebujes lepsiu brzdnu silu alebo nie...ak ta uz v-cka tym svojim sprostym stiskanim a inymi vecami otravuju tak chod do kotucov (hydr. samozrejme).v inaksom pripade ak ti v-cka nevadia a ubrzdia ta tak su to vyhodene peniaze.pokial nemas vyssie maratonske ambicie tak si kotuce urcite raz zaobstaras.a je pravda ze vzadu shit a vpredu hydra je dost blbe ale mam to odskusane a zabrzdi ma aj takato kombinacia spolahlivo...tak si to vsetko zvaz a urcite pametaj tiez na to ze kotuce su v roznych poveternostnych podmienkach ovela spolahlivejsie.......
Tak ma napadlo, ze este nepadlo slovo o nebezpeci "prefrezovanych" rafkov od veciek. Ked castejsie vletis do brusnej hmoty zlozenej z bahna a piesku tak sa ti to casom nazbiera. Uznam, ze tych par K na hydry treba chvilu setrit a su aj ine priority.
Zhodneme sa natom,ze kotuce maju iba 2nevyhody oproti veckam:cena,vaha a tak trochu pozerat,ze potrebuju odborny servis.
Odborny servis v pripade poruchy. Mam Magura Julie - ku dnesnemu dnu 6813 km s vymenou dosticiek vpredu. Nic viac.
Podotykam, ze som lenivy a nesikovny, takze sa ani nepokusam o nejaku udrzbu. Teraz neviem ci k tomu pridat alebo
ja som kupil hydra kotuce a som za ne jednoznacne!!! aj na XC aj na MX by om si uz ine nevedel predstavit...ale priemer odporucam 160mm...moja nezna polovicka ma na Formuly B4 vzadu 140mm a nie je to bohvie co...a to som uz aj platnicky menil za "zelezne" Goldfren-y
Ja so jazdil vecka pol sezony, ked som zodral dosky kupil som LX hydry 2006 a nove ma stali 7000, plus 960 za obidva center-lock naboje Deore, tiez nove 2006 a brzdi to jak dabel:)
Chod jednoznacne do kotucov a to na oba kolesa a urcite hydrauliky. Argumenty o hmotnosti mi tu troska vadia a su od veci, podla mna je to setrenie na nespravnom mieste, rozdiel v hmotnosti je uplne nepodstatny. Bavime sa tu max. o 300 gramoch, hodis na seba nejaky ruksak, servis, vodny vak, do flase nalejes vodu prip. zjes nejaky obed a to su aj 4 kg takze sa neser pre nejakych 300 gramov. Cafte.
Ja som v podstate cely novy bajk kupoval koli prechodu na kotuce. Kedze sezona pre mna nikdy nekonci, jazdim aj v snehu a blate. Najviac ma presvedcil jeden zazitok zo zimy, ked som nebol schopny s v-ckami na snehu ani len spomalit z 15km/h a zapichol som to do stromu Teraz mam hydrauliky vpredu, vzadu a som vysmiaty. A udrzba, ktorej som sa trochu obaval, ziadna
marcel78 a muffin mi prehovorili z duse. Je to len o peniazoch co samozrejme moze byt problem. Zaujimavu teoriu som si vypocul o vykone mechanickych a hydraulickych. Vzhladom k pomeru polomera rafku a kotuca - to je paka na ktorej posobi brzdiaci ucinok, ktory vyvinies je vysledny brzdiaci ucinok mechanickych srovnatelny s veckami. Dalsie vyhody zostavaju. Hydraulicke uz maju vysledny brzdiaci ucinok lepsi a hlavne vies ho citlivo podla potreby davkovat. Moje najhorsie pady boli vzdy na strku a teraz si na nom dovolujem viac pretoze mam vacsiu sancu na nom prilis "netancovat" ked uz musim brzdit.
A tiež jednoznačne súhlasím s Muffin, neviem koľko ľudí jazdí v zime a mraze, pamätám časy ked som mal ráfik komplet čierny od zodratých gumičiek a to som skúšal všelijaké gumičky a brzdný účinok asi taký že som mal svalovicu na ruke od stlačania páky a bike nie a nie ubrzdiť. Takže kotuče jednoznačne (až na to pískanie )
Ono je to asi aj o tom ze ti ludia co najviac chvali kotuce na ne presli s nejakych tektro veciek alebo niecoho podobneho. Keby boli ochotni dat do veciek tolko penazi ako za kotuce a kupili napr XTR-ka alebo avidy a slusny bruseny rafik, tak by im to uplne stacilo a navyse by usetrili aj cosi vahy. Ale uznavam ze su aj ludia bud tazsi alebo rychlejsi(ako ja) ktori kotuce naozaj potrebuju
Ono je to asi aj o tom ze ti ludia co najviac chvali kotuce na ne presli s nejakych tektro veciek alebo niecoho podobneho. Keby boli ochotni dat do veciek tolko penazi ako za kotuce a kupili napr XTR-ka alebo avidy a slusny bruseny rafik, tak by im to uplne stacilo a navyse by usetrili aj cosi vahy. Ale uznavam ze su aj ludia bud tazsi alebo rychlejsi(ako ja) ktori kotuce naozaj potrebuju
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
viem si predstavit tu zabavu s fotrom
V tom pripade je to o hubu a ak sa da pustim to do hlbokeho snehu.Fyzika spravi svoje.Keby mi nebolo luto vycalovat min. 15tis...idem do kotucov.Ale vziadnom pripade vpredu kotuc,vzadu vecko-komfort a estetika =0
Odborny servis v pripade poruchy. Mam Magura Julie - ku dnesnemu dnu 6813 km s vymenou dosticiek vpredu. Nic viac.
Podotykam, ze som lenivy a nesikovny, takze sa ani nepokusam o nejaku udrzbu. Teraz neviem ci k tomu pridat
ako si to mohol uhádnuť