Snad tu uz stymto niekto nebol no pokial nie preco nespravit maly prieskum toho akym brzdam fandite a preco, ake jazdite a naopakt s ktorymi mate zle skusenosti vy, alebo ste na ne nieco zle poculy, proste vsetko co viete alebo si myslite:)...
[/b]Ja osobne mam Hydry Deore LX so 160mm discmi no prejdem na vacsie lebo pri s trsich zjazdoch sa zapotia a lahko sa spalia, ale samozrejme hovorime o fakt strmy kopcekoch a ja vazim s bikeom 80kg. No inak za tu cenu a su super, ale ina kmaju pri dobrom oblozeni super citlivost, rychlu reakciu a dobru silu. Kamarat ma vpredu 203mm, super oblozenie a je problem nedat drzku:)
shimano m525 '03- v originalnom prevedeni trpia v styku s vodou dlhym rozbrzdovanim. zlepsenie po instalacii metalickych platniciek. inak fajne davkovanie, sila v ramci moznosti 160 kotuca (tiez pomohli metalicke platne) magura luise '99 -jednopiestik total pecka. silna ako krava. ziadne rozbrzovacie problemy. davkovanie bez problemov. akurat nutnost rucneho nastavovania platniciek (ala hayes sole) shimano lx -suhlasim s tym co bolo spominane.s metalickymi platnami super ucinok aj na 160 kotucoch. akurat brzdenie dualom postrada lahkost a cistotu origos brzdovej paky. ale vieme liecit
aktualne hayes hfx 9 - zvlastna brzda. nema problem s vodou a necistotami. premenliva sila (rychlo sa prehrievaju so 160mm kotucmi). slabsie davkovanie (prisudzujem pake) ako 525, zhruba na urovni lx s dualmi ale nieje taka silna. po prechode na 180 kotuc citelne zlepsenie vykonu (prehrievanie este uvidime). s koolstop platnickami maju velmi ostry nabeh.
este su na scene nejake sainty len este niesu zabehnute takze nejdem hodnotit. kedysi boli aj vcka ale to uz snad ani pravda neni
No o brzdach sme sa tu uz bavili.Ja som mal kedysi deore.a uz treti rok jazdim XT a som max.spokojny.Mal som moznost si na par dni vyskusat hydry XT a to je uz ina liga
Este by som dodal,ze xteckove gumky to je vrazda.Ale kotuce xteckove tak to bolo supis.
ja mam tie sh525 ale kupil som goldfren dosky do toho !!!nikdy v zivote to už nespravim!!!! to nebrzdi !!!!!! predtym som mal shimana dosky a boli super vynikajuco to brzdilo bol som nadmieru spokojny
jazim hydry deore....ale musim povedat ze nic moc..dufam ze to spravia nove platnicky....tak ktore teda??....organicke ci keramicke??....nemam s tym skusenosti...
ja som do 525 napchal koolstopy a bolo nam dobre potom tusim dozadu som dal aj clark's organicke a dalo sa urcite lepsie ako original ale koolstopy su lepsie.
Nebolo by rozumnejsie prispiet do rubriky Recenzie-brzdy, ktora ja na to urcena a kde sa informacia aj zachova na rozdiel od diskusie, ktora po case upadne do zabudnutia?
Nebolo by rozumnejsie prispiet do rubriky Recenzie-brzdy, ktora ja na to urcena a kde sa informacia aj zachova na rozdiel od diskusie, ktora po case upadne do zabudnutia?
Mozno, je to na spravcoch, no pisanie recenzii i kratkych je otravnejsie a z dlhavejsie podstatou diskusie je moznost sa onich poradit medzi sebou ak vies co myslim, rychlejsie a objektivnejsie sa dostanes k potrebnym informaciam...
Ja jazdim Avidy SD Mag, Koolstop/Ritchey oblozenia, Shimano botky a Kooka brzdove paky. Tato zostava sa mi osvedcila za kazdeho pocasia a navyse je na tom velmi dobre s vahou
ja som jazdil v-ecka no teraz som presiel na kotuc ale iba do predu
mam tam avid-BB5 a v zau som nechal v-ecko shitmano len som tam dal suflikove gumicky a brzdi to o tych 50-60% lepsie a predok sa vobec neda porovnat s v-eckami je to o 100% lepsie
Mal som XTR V-cka a teraz som vymenil za Avidy BB7 mechaniky 160mm kotuce. Brzdiaci ucinok je o nieco lepsi, v com je ale najvacsia zmena su dlhe a prudke zjazdy, kde kotuce vobec nepolavuju a maju staly super ucinok. Nie je problem to cele brzdit jednym prstom, ako som bol zvyknuty u XTR. Davkovatelnost je o nieco horsia, ale nic katastrofalne. Urcite nie je to vhodne na trial, tam uz to davkovanie citit, v poslednej tretine ucinku je to takmer stale rovnake - drzi kotuc
Pred XTR som jazdil este LX V-cka, a XTR bol obrovsky PLUS rozdiel v ucinku aj v davkovani.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
magura luise '99 -jednopiestik total pecka. silna ako krava. ziadne rozbrzovacie problemy. davkovanie bez problemov. akurat nutnost rucneho nastavovania platniciek (ala hayes sole)
shimano lx -suhlasim s tym co bolo spominane.s metalickymi platnami super ucinok aj na 160 kotucoch. akurat brzdenie dualom postrada lahkost a cistotu origos brzdovej paky. ale vieme liecit
aktualne hayes hfx 9 - zvlastna brzda. nema problem s vodou a necistotami. premenliva sila (rychlo sa prehrievaju so 160mm kotucmi). slabsie davkovanie (prisudzujem pake) ako 525, zhruba na urovni lx s dualmi ale nieje taka silna. po prechode na 180 kotuc citelne zlepsenie vykonu (prehrievanie este uvidime). s koolstop platnickami maju velmi ostry nabeh.
este su na scene nejake sainty len este niesu zabehnute takze nejdem hodnotit. kedysi boli aj vcka ale to uz snad ani pravda neni
tie Sainty by ma fakt zaujimaly dost ich ludia spominaly, hlavne v dobrom, Shimano tu radu ospevuje ako keby to bol zazrak techniky-a bodaj by bol
Este by som dodal,ze xteckove gumky to je vrazda.Ale kotuce xteckove tak to bolo supis.
2. bike: paky Avid Speed Dial SL + celuste Avid Single Digit 7 + koolstop a XTR spalky
brzdi to celkom dobre
Mozno, je to na spravcoch, no pisanie recenzii i kratkych je otravnejsie a z dlhavejsie podstatou diskusie je moznost sa onich poradit medzi sebou ak vies co myslim, rychlejsie a objektivnejsie sa dostanes k potrebnym informaciam...
mam tam avid-BB5 a v zau som nechal v-ecko shitmano len som tam dal suflikove gumicky a brzdi to o tych 50-60% lepsie a predok sa vobec neda porovnat s v-eckami je to o 100% lepsie
Pred XTR som jazdil este LX V-cka, a XTR bol obrovsky PLUS rozdiel v ucinku aj v davkovani.