chcem sa spytat v com bude asi problem ked mam uplne novy bike a mam taky pocit, ze ked idem na nom a trochu sa naklonim s nim tak akoby vrzgali kotucky...je to normalne...alebo to prejde...thx
predpokladam ze mas na mysli kotucove brzdy. Lepsie bybolo upresnit ci ide o hydraulicke alebo mechanicke kotucovky, najlepsie o aky model konkretne ide. Kedze mas uplne novy bike este si musi vsetko poriadne sadnut. Zvuk podobny vrzganiu by kotucovky naozaj vydavat nemali - aspon myslim, nikdy som neskusal mechaniky ale hydrauliky urcite nie. Maximalne tak suchanie platniciek o kotuc alebo cinkanie, ktore byva priam vlastnostou niekotrych modelov.
Myslím si, že tsliacky myslel cinkanie resp. dotyk doštičky s kotúčom. To sa robí aj na mojom biku. Myslím, že je to OK. Tak mi bolo povedané. Navyše materiál nie je neohybný.
nebudem zakladať druhý thread, tak sa vás opýtam tu. chcel by som si objednať TENTO KOTÚČ a potreboval by som vedieť, či bude spolupracovať s TÝMITO PlATNIČKAMI. ďakujem
ďakujem. potreboval by som ešte vedieť, či budú k tomu kotúču vhodné aj TIETO, pretože ich majú tu v kamennom shope a aj stoja menej, čo je pre mňa výhoda. ďakujem
mne to robilo nedavno, take neprijemne cinkanie... mal som krivo zalozene predne koleso. Teda skus najprv odopnut rychloupinak, zatlac brzdu a vtedy zavri rychloupinak. Mne to pomohlo.
Ak to bude stale robit tak budes musiet vycentrovat prasa. To spravis tak ze povolis dve imbusove skrutky na nom, zatlacis brzdu a dotiahnes tie skrutky (brzdu stale drzis). Alebo len pockas do servisnej prehliadky (kedze bajk je novy).
Cinkanie pri náklone sa prejavuje aj u mňa ale pri rýchlosti 25km/h a viac takže to vôbec neriešim
Pokiaľ nemáš pevnú os, a máš väčší kotúč (ja mám 180mm, tak ti to bude robiť skoro vždy)
mne pomohlo vyssie spominane a uz to nerobi. Mam 180-ku kotuc a klasicky rychloupinak ... celkovo som alergicky na akekolvek nestandardne zvuky na svojom bajku, cinkanie kotuca by som moc dlho nevydrzal
mne to robi tiez aj ked mam pevnu os. .... niektory znami tvrdia ze to je nedotiahnuty kotuc ale to je blbost lebo ten mam utiahnuty na maximum... neriesim to uz
ja takisto mám pevnú osu a keď som dal opraviť to, že sa mi furt šúchal kotúč o platničku tak odvtedy mi to pri náklone zakaždým píska... ale žeby som mal pevnú osu nakrivo neverím a kotúč cinká aj keď len po ňom pinknem prstom...
Cinkanie pri náklone sa prejavuje aj u mňa ale pri rýchlosti 25km/h a viac takže to vôbec neriešim
Pokiaľ nemáš pevnú os, a máš väčší kotúč (ja mám 180mm, tak ti to bude robiť skoro vždy)
podla mna je to tym ze pri naklone dostava koleso narazy aj do boku kolesa,tymito malimy narazmy sa kotuc chveje a tak naraza do oblozenia... cim vacsi kotuc tym vacsia paka od uchytenia a tym mensi naraz staci k tomu aby kotuc cinkal ... podla mna to nieje chyba ale vlastnost ....cize sa ASI neda odstranit a treba si na to zvyknut ...
Tak ako hovorí kolega nado mnou.
Odstrániť sa to nedá, aspoň ja som nezistil ako, no je to lepšie ako keď má kotúč pískať pri brzdení, alebo môže byť kotúč fakt kriví, mne napr, hádže do jednej strany čo mi môže spôsobovať to cinkanie, ale je to len 1mm a zase keď sa k tomu pridá ešte sila ktorá pôsobí na koleso pri klopení zákruty kotúč začne cinkať, možno by to vyriešil nový kotúč ale pre to nepatrné cinkanie nebudem dávať 30€ za kotúč, keď sa zodere tak potom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak to bude stale robit tak budes musiet vycentrovat prasa. To spravis tak ze povolis dve imbusove skrutky na nom, zatlacis brzdu a dotiahnes tie skrutky (brzdu stale drzis). Alebo len pockas do servisnej prehliadky
mne to robi tiez, nevies ako to odstranit?
Odstrániť sa to nedá, aspoň ja som nezistil ako, no je to lepšie ako keď má kotúč pískať pri brzdení, alebo môže byť kotúč fakt kriví, mne napr, hádže do jednej strany čo mi môže spôsobovať to cinkanie, ale je to len 1mm a zase keď sa k tomu pridá ešte sila ktorá pôsobí na koleso pri klopení zákruty kotúč začne cinkať, možno