Kubat ti to uz poradil. Je tu toho popisane na mraky, za posledne dva mesiace aspon tri temy ohladom brzd. Tak hladaj citaj, vsetko uz bolo rozpitvane do podrobna.
Tulenik by ti to vysvetlil odborne aj so vzorcami, ale ja skusim len tak po lopate. Ma to suvis s rychlostou a prechodom vzduchu z jednej diery do druhej
Dobry den,vyuzijem toto tema a opytam sa nieco,mozem na brzdy Magura Gustav M dat kotuce ventidisc(203mm)?lebo tie su na Magura Louse tak ci to bude pasovat...dakujem
je to deformacia materialu v dosledku velkej brzdnej sily. inak povedane sa ti moze roztiahnut vidla do elipsy a potom to s nou ide dolu vodou. Dufam ze som to napisal dobre a ti skusenejsi ma nesprdnu.
zo slovníka bike výrazov: o-hociom/slovnik-bike-vyrazov-t22151.html
Vakel
Zjednodušene vôľa. Vakel je najčastejšie na odpružených vidliciach, kde sa vplyvom opotrebovania deformujú komponenty vidlice v rádoch mikro- až milimetrov a následne na seba nedoliehajú presne. Vzniká vôľa, či vakel, ktorý sa prejavuje klepaním vidly.
inak na stránke výrobku tvojej vidly určite nájdeš max odporúčaný priemer kotúča
To s tym odporucanym max. priemerom kotuca je dost zavadzajuce. Napr. taky avid code vidlu urcenu na max 180mm dokaze znicit aj na 140 mm kotuci. Cize ak mas slabe brzdy tak ti ju ani 203mm kotuc nemusi znicit.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale v kostce, mastné desky, mastný kotouč, špatně seřízená brzda,
no .. zacni piskat aj ty a to sa ti vykrati
No zbohom!!!
o-hociom/slovnik-bike-vyrazov-t22151.html
Vakel
Zjednodušene vôľa. Vakel je najčastejšie na odpružených vidliciach, kde sa vplyvom opotrebovania deformujú komponenty vidlice v rádoch mikro- až milimetrov a následne na seba nedoliehajú presne. Vzniká vôľa, či vakel, ktorý sa prejavuje klepaním vidly.
inak na stránke výrobku tvojej vidly určite nájdeš max odporúčaný priemer kotúča
Mohol by niekto povedat ze prece mi predna brzdy piska??
Dakujem
kotuc+ dosticky v urcitom specifickom pomere ojazdene + brzdna sustava a vibracie + vonkajsi vplyv
Pozrie piestiky, ci chodia ako maju .. a netreba ich namazat