Prosim vas mám vidlicu Rock Shox Revelation RLT solo air, ked ju nafukam na nejakych 180psi (vazim 60kg) tak je vysunuta na plny zdvih ale je strasne makka,pri jazde po rovnom terene je uz na pol zdvihu a ani zmena zdvihu nefunguje pretocim packou na mensi popruzim a stale je na plnom,neviem co robit prosim poradte,dakujem
skus najprv stlacit ventyl a vyfucat vzduch z komory a potom nasrobuj pumpu a fukaj od 0 do 120 mnax
- mám na bajku vidlicu RockShox Gold, zdvih 100 mm; viem, je to lacná vidla - mám veľkú hmotnosť, cez 120 kg;
- v posledných rokoch už veľmi málo jazdím skutočné MTB, môj maximálny terén sú lesné a poľné cesty, i keď často rozbité a kamenisté. Celkovo však jazdím trochu viac asfaltu než terénu.
Tá vidla je mäkká. Ani by mi to nevadilo, keď je odomknutá, ale ona má neslušný zdvih aj pri zamknutí a to aj pri pri maximánom dofúknutí (205 psi). Pri zamknutí stále pruží, porovnateľne s odomknutou vidlou na trekovom bicykli
Dá sa to nejako vyladiť, aby bola vidla pri zamknutí naozaj zamknutá a nie iba že by menej pružila? Alebo mám radšej pozerať po novej vidle s lepšími parametrami? Akými?
Mozno pomoze odskrutkovat packu zamykania a trosku viac ten 6hranny trn pritiahnut. Ja som to na fox vidle tak robil.
Ja som to musel vyladit pre seba, lebo mam 50kg, pri zamknutej nepruzi. Ak na to sadol 90kg, tak sa zanorila do polovice pri jej zamknuti. ja mam tlak 105psi. 120kg by mala zvladnut.
Pôjdem to dnes vyskúšať a uvidíme.
Viete niekto odporučiť dobrý servis RockShox v BB, ZV a okolí?