K veci:
Chcem si kúpiť Maxxis plášť:
na výber mám z nasledovných:
- ignitor, hard drive, calibos XC, larsen TT, danehero, larsen mimo, mofo, medusa, advantage, cross marle, dy-no-mite, wormdrive, monorail..Moja predstava je nasledovná: rozmer 26 x 2,0 (ideál, môže byť aj 1,95 resp. 2.1), na zadné koleso.
Moja predstava: nízky valivý odpor, vyššia odolnosť voči defektom, plášť by mal sedieť aj v teréne po daždi (blato, korene, kamene) a zároveň by mal byť rýchly aj za sucha. Nejaký univerzál, čo vydrží aj dlhšie a nesklame, sedí v zákrutách..
Prosím píšte, vyjadrujte sa len k nasledovným pláštom ,skúsenosti, dojmy, odporúčania, poprípade môžte napísať, ak máte skúsenosť s jednotlivými plášťami do akého terénu sú vhodné..
Diky moc..
1. Ranchero: pekný balón (je dosť široký), z týchto najlepší na asfalt,
2. Larsen MiMo: hmm, podľa dezénu skôr do terénu, budem len testovať,
3. Crossmark: jazdím takmer rok a meniť nehodlám, pre mňa super plášť (je dosť balónovitý, v teréne drží dostatočne, má ľahko identifikovateľnú hranu, kedy sa "utrhne", rýchlo to skoriguješ, na ceste tiež fičí), akurát sa rýchlo zjazdieva (zadný kevlar 60 TPI prišiel po 2500-3000km o stred-kríž, kedy začína byť cítiť strata priľnavosti, no to porieši technika),
4. Larsen TT: dosť podobný Crossmarku, vraj je od neho horší, no zvykne ho jazdiť Multivan, tak asi nebude taký zlý (ešte som netestoval zatiaľ).
Za seba ti radím zobrať Crossmark.
ak si chcel povedať tym "š" zlý maš pravdu. Hlavne NN, ten som vzadu rozsekal na marne kusky pomaly za 1000km
Urcite sa tu najde viacero uzivatelov, ktori s tymto nebudu suhlasit a medzi nich patrim uz aj ja.
Je tu dost prispevkov o Racing Ralphoch...
PS: samozrejme nechcem aby tu zacala zabomysia vojna Maxxis vs. Schwalbe
zatial mam z rocket ronov lepsi pocit na to ze som ralphy chvilu jazdil...
Takto si niekto môže myslieť, že tvojim ideálom je plášť ktorý má vlastnosti nic moc a tie mu dlllho vydržia. Sen každého bikera.
Sucasny ignitor (bandlovany s novym bajkom) po 1400km zacina odchadzat...
keď vieš kde a aj ako tak sa dajú veci zohnať aj oveľa lacnejšie ako napr.kolokram.sk .
Ale to nechcem urážať , len píšem , že sa všetko dá , len treba obojstranne chcieť.
moja reč
ja mám na horskom motokole v zadu draplavý plášt CAMEL a po 2200km je ešte zachovalý a ešte som sním nemal žiadny defekt
v predu mám jemnejší asi KENDA tam to stačí lebo tam neni taká zátaž ako vzadu
teraz tie plášte CAMEL tu v LM nevidno v obchodoch asi preto že dlho vydržia a obchodníci tolko nezarobia