Potrebujem radu chcela by som vymenit XCT vidlica za niečo lepší. Rozpočet 180 eur. Vobec sa do toho nerozumiem, čo by bolo vhodné tam dať. Bike mam v profile
pokial nepotrebuje vidlu s tapered krkom (podla fotiek bajku to vyzera na klasicky krk 1 1/8) tak by som bral tu e*****n.. zevraj je v tej cene velmi dobra aj rst first air
Odjazdil som na Raidone viac ako tri sezony a mozem povedat,ze po počiatočných rozpacitych pocitoch,mi celkom vyhovovala.Jemne podfuknuta chodi fajn.Takze vzhladom na cenu by som sa k nej priklanal aj ja.
teraz som kupoval e*****na na terrano a na tu rst som zase počul že je to kus od kusu.. niektorí majú vakel od novoty na nej, aj som ju držal v obchode no e*****n nakoniec vyhral aj koli možnosti úprav zdvihu
Pouzijem tuto temu. Mam ramTrek 6700 z 2012teho roku na ktorom si chcem vyskladat bike na take asfaltovejsie vylety (hradza, cyklocesty).
Teraz vyberam vidlicu. Idealne by bolo keby mala vpredu 15mm pevnu os. Pri hladani som narazil napr. na SR Suntour E*****n ktora ma stlpik 1 1/8", je na kotucovky, vzduchova (aspon myslim) a biela To su take moje skromne poziadavky. Myslite ze to je dobra volba? Povodne som tam chcel Rebu, ale s pevnou osou a rovnym stlpikom som nasiel len ciernu. Viem ze to je detail, ale tak nech to po poskladani aj trochu vyzera. Budem vdacny za kazdu radu. Nebranim sa ani bazaru, ale nic zaujimave som tam nenasiel.
Tak asi pojdem do toho e*****nu. Trekove asi nie, takto bude mat bike vacsie vyuzitie (aj na zimu do lesa). Vdaka za rady, potom sa ohlasim s tou prerabkou
Este sa spytam, kedze mam na ceste redukcie na naboje (aj na predne z 15x100 na 9mm QR), tak sa mi rozsirili trochu moznosti. Okrem uz spomenuteho e*****nu ma zaujal este tento Axon. Za menej penazi ale parametre asi OK. Pripadne este z bazaru Rebu za 180, sice cierna, ale Reba
Axon je top model od sr,ale asi by som dal prednosť pevnej oske15 mm-E*****n,ale ak ide hlavne o váhu,tak Axon-v lete som jeden prerábal na mazanie olejom-bola pre 50 kilovú slečnu,váha bola až na 1. mieste
Ako vravim, pisem sem so ziadostou o radu, takze rad si necham poradit. Tu ma ale zaujala ta preferencia pevnej osky vpredu. Ma to az taky vyznam pre take nenarocne vyuzitie bajku? Vzadu bude tiez QR. Vyssia tuhost mi je jasna, aj chapem jej vyhody pri AM/EN/FR bajku. Len ma zaujima preco by si dal prednost pevne oske aj v tomto pripade.
ja by som dal prednosť pevnej oske pred nížšou váhou,´další dôvod je že ten E*****n farebne ladí z rámom+možnosť nastavenia zdvihu podla potreby 80-100-120-140 mm
Praveze Axon ma bielu aj korunku, nielen nohy a na rame mam bielu hlavovu trubku. Ale to nastavenie zdvihu je dobre plus. Ked na rame ma byt 100mm zdvih, 120mm bude v pohode, nie? Aspon sa mi tak mari ze sa to hojne takto prerabalo.
píšu že ten E*****n je na 120 mm,to bude v pohode-ak nie,dá sa zmeniť na 100 mm pri servise-prerábke na olejové mazanie-ak ho zoberieš,skús pojazdiť či tých 120 mm sadne
Ako zistim ze to v pohode nieje? Plan je taky ze prerobit ju este kym ju nenahodim na bajk.
Takze ty si jednoznacne za E*****n? Som myslel ze vybrat vidlu bude jednoduchsie Vaha (400g), cena (-50EUR), farba (biela korunka) u Axona oproti pevnej osi a nastvitelnemu zdvihu u E*****na.
pri zmene zdvihu treba vidlicu rozobrať,preto je lepšie najprv trochu pojazdiť na tých 120 mm-či sadne to zistíš len takto-a či ísť do pevnej osky alebo do nižšej váhy-aj menšej ceny,to už je len na tebe-ťažká volba
Axon sa neda dat na 120? Nevies?
Ja by som skutocne radsej asi preferoval Axon ked je za taku cenu. Ked zvazim vyuzitie bajku, tak jednoduche tam bude vacsia vyhoda mensia vaha ako pevna oska.
niektoré verzie boli aj 120 mm,ale či sa bude dať prerobiť aj táto,to teda neviem-zistiť sa to dá až pri rozborke-alebo skús im napísať,či to nevedia zistiť
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Za tu cenu nič lepšieho nenájdeš.
Nech ti to ešte niekto potvrdí , že je vhodná pre tvoj bike , lebo ja sa v tých hlavových zloženiach , rychloupinákom tiež nerozumiem...
-15% SR SUNTOUR REE015 puzdro Raidon/Epicon RS17
3,39 € -15%
MOC 4 €http://www.suncycle.sk/sk/produkt/sr-suntour-raidon-xc-rl-r-26-100mm-biela/5709
-6% SR SUNTOUR RAIDON-XC RLR DS 26" odpružená vidlica, 100 mm, OEM
259 € -6%
MOC 306 €Teraz vyberam vidlicu. Idealne by bolo keby mala vpredu 15mm pevnu os. Pri hladani som narazil napr. na SR Suntour E*****n ktora ma stlpik 1 1/8", je na kotucovky, vzduchova (aspon myslim) a biela
Ale na pevnú os nebude ani omylom.
Takze ty si jednoznacne za E*****n? Som myslel ze vybrat vidlu bude jednoduchsie
Ja by som skutocne radsej asi preferoval Axon ked je za taku cenu. Ked zvazim vyuzitie bajku, tak jednoduche tam bude vacsia vyhoda mensia vaha ako pevna oska.